MOVE - OTT стриминг платформа - MTEL - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

Член од
24 октомври 2021
Мислења
1.114
Поени од реакции
757
filmovite od videoteka, pa i onaa na HBO OD nemaat makedonski prevod, samo srpski? Nema opcija da se smeni da ima Mk?

Член од
29 август 2008
Мислења
5.665
Поени од реакции
4.031
Ама и брзината што ја нуди 15/3 Mbps би требало да биде доволна за иптв, бидејќи стабилен бил интернетот сега и подобрен, можеби имаат измени нешто направено со интернетот.
1450 денари имаш 100/100 интернет, 200+ канали на 2тв приклучоци и 2 реплај што е одлична понуда за во Прилеп. 850 денари М тарифа + КДС 1450 денари е океј понуда според мене, ама само во Прилеп ова, за други места незнам понуда од КДС.
Za sekoj grad razlicna ponuda e, na pocetna strana da odberis za lokacija...
Автоматски споено мислење:

filmovite od videoteka, pa i onaa na HBO OD nemaat makedonski prevod, samo srpski? Nema opcija da se smeni da ima Mk?
Kako so razvrtiv i jas gledam deka nema voopsto opcija za dr,prevod, a kanalite filmski i hbo i drigite imaat mk,prevod

Последно уредено:
Член од
24 октомври 2021
Мислења
1.114
Поени од реакции
757
Za sekoj grad razlicna ponuda e, na pocetna strana da odberis za lokacija...

Kako so razvrtiv i jas gledam deka nema voopsto opcija za dr,prevod, a kanalite filmski i hbo i drigite imaat mk,prevod
HBO OD kaj Telekom e na makedonski, tuka difold e Srpski, treba da moze da se izbere jazik

Член од
13 ноември 2009
Мислења
338
Поени од реакции
181
Ништо од помошта,не сакаат да го избришат Тв од профилот,не знам како сакаат да привлечат нови клиенти,а не знаат или не сакаат да решат проблем...
Затоа внимателно при потпишување на договор со МТел,понудата е ок,цената исто,ама коросничката поддршка за никаде...

Член од
21 ноември 2011
Мислења
1.466
Поени од реакции
804
Незнам дали функционира (не можам да пробам зашо го користам тв-то) на мобилен каде ги прикажува конектираните уреди до тв-то има иконче за бришење (ако не е за инфо нешто)

Attachments

Член од
29 август 2008
Мислења
5.665
Поени од реакции
4.031
Незнам дали функционира (не можам да пробам зашо го користам тв-то) на мобилен каде ги прикажува конектираните уреди до тв-то има иконче за бришење (ако не е за инфо нешто)
Imar trial verzija ili normalna 24m,Move ?

Ништо од помошта,не сакаат да го избришат Тв од профилот,не знам како сакаат да привлечат нови клиенти,а не знаат или не сакаат да решат проблем...
Затоа внимателно при потпишување на договор со МТел,понудата е ок,цената исто,ама коросничката поддршка за никаде...
Uporen i od 08do16h, ke barat tehnicar ne od call nentar pojma nemaat, kaj mene go izbrisaja i mise javija da mi kazat da probam dodeka razgovarame da se najavam, rabotese inaku vadese greska no slot avaliable,
Za da nema problemi, treba da soopstat vo instalacija na move,deka treba da se odjavis od tekovniot ured/tv za da na novata app/update da se najavis pak bez problem

Последно уредено:
Член од
21 ноември 2011
Мислења
1.466
Поени од реакции
804
Пробав денес да се најавам на друг мобилен. Прво се одјавив од првиот, избришав кеш...и не работеше, no slots порака.
Сепак ќе мора да го одјават уредот тие од подршка, како беше спомнато погоре

Sent from my M2101K9G using Tapatalk

Член од
24 октомври 2021
Мислења
1.114
Поени од реакции
757
Пробав денес да се најавам на друг мобилен. Прво се одјавив од првиот, избришав кеш...и не работеше, no slots порака.
Сепак ќе мора да го одјават уредот тие од подршка, како беше спомнато погоре

Sent from my M2101K9G using Tapatalk
javi im se na 15010 i pritisni 2, bez problem ke ti go izbrisat logiraniot ured. Trial verzijata dozvoluva 2 uredi NO samo eden tv i samo eden mobilen/tablet. Full Move L dozvoluva 1 tv box, 1 tv i 2 mobile / tablet (plus moznost za vtor resiver 99 den.)

napravile vaka za da ne moze da se pravi share po komsii, opasno

Член од
21 ноември 2011
Мислења
1.466
Поени од реакции
804
javi im se na 15010 i pritisni 2, bez problem ke ti go izbrisat logiraniot ured. Trial verzijata dozvoluva 2 uredi NO samo eden tv i samo eden mobilen/tablet. Full Move L dozvoluva 1 tv box, 1 tv i 2 mobile / tablet (plus moznost za vtor resiver 99 den.)

napravile vaka za da ne moze da se pravi share po komsii, opasno
Баш ќе се јавам наредна недела. Да, го прочитав тој дел за 1 тв и 1 мобилен. И тоа сакав да пробам, узеров на другар да го дадам ахахах.
Тоа што ме интересираше го дознав, како функционира и каков е квалитетот, стабилноста на моветв и можам да кажам дека е супер..немав проблеми воопшто (ВДСЛ).
Ама остана проблемот секој пат кога ќе ја активирам апликација да јавува порака дека нема интернет да се проверат поставки (и на палење тв и во сред бел ден ако одам во home пример и се вратам на апликација). Од подршка ми рекоа демек каснел тв-то со влечење нет, ама тоа ај некако при прв старт ама покасно...
Сега вишок ми е, секако ќе се префрлам на магента месецов (о таму ми е нетов па да биде на едно место иако и моветв ме бендиса).
btw а1 explorer можеше да се дели еден узер (5 уреди макс од кое 3 активни исто време)

Attachments

Член од
29 август 2008
Мислења
5.665
Поени од реакции
4.031
Баш ќе се јавам наредна недела. Да, го прочитав тој дел за 1 тв и 1 мобилен. И тоа сакав да пробам, узеров на другар да го дадам ахахах.
Тоа што ме интересираше го дознав, како функционира и каков е квалитетот, стабилноста на моветв и можам да кажам дека е супер..немав проблеми воопшто (ВДСЛ).
Ама остана проблемот секој пат кога ќе ја активирам апликација да јавува порака дека нема интернет да се проверат поставки (и на палење тв и во сред бел ден ако одам во home пример и се вратам на апликација). Од подршка ми рекоа демек каснел тв-то со влечење нет, ама тоа ај некако при прв старт ама покасно...
Сега вишок ми е, секако ќе се префрлам на магента месецов (о таму ми е нетов па да биде на едно место иако и моветв ме бендиса).
btw а1 explorer можеше да се дели еден узер (5 уреди макс од кое 3 активни исто време)
Na samsung tizen os,4k crystal model, ne poslednata verzija na move(koja ja ima za android)raboti besprekorno,ne koci nee povejke od 2sek,menuvajne kanal, slikata nee kocki,videotekata raboti odlicno(za zal bez mk prevod) vrajkajne na programata e super na sitee kanali raboti, ima i radio od mk i od balkanot...

Член од
21 ноември 2011
Мислења
1.466
Поени од реакции
804
Na samsung tizen os,4k crystal model, ne poslednata verzija na move(koja ja ima za android)raboti besprekorno,ne koci nee povejke od 2sek,menuvajne kanal, slikata nee kocki,videotekata raboti odlicno(za zal bez mk prevod) vrajkajne na programata e super na sitee kanali raboti, ima i radio od mk i od balkanot...
Ето ме подсети да ги пробам тие работи (видеотека, враќање назад). Океј и на андроид е плус менување канал е брзо како викаш 1-2 сек, споредено со двбт а1 менување канали е со брзина на светлината ахахаха

Член од
21 ноември 2011
Мислења
1.466
Поени од реакции
804
Ќе беше уште подобро да немаше договори како што направи а1 со нивната платформа. Пепел ќе направеа

Член од
24 октомври 2021
Мислења
1.114
Поени од реакции
757
Ќе беше уште подобро да немаше договори како што направи а1 со нивната платформа. Пепел ќе направеа
da, moze da gi ponudat istite paketi bez resiver i bez obvrzuvacki dogovor, iako i ova 30 dena free im e dobro za da proveris dali koci dali e ok, sigurno ke zemat mnogu korisnici sega

Kajgana Shop

На врв Bottom