Мото собир 6 септември 2009 Кавадарци

• Креатор на темата Креатор на темата JeepMkd
  • Време на започнување Време на започнување

JeepMkd

Scratch model builder
Член од
25 јуни 2008
Мислења
1.576
Поени од реакции
468
Локација
Кавадарци
Речиси секоја година за време на Тиквешкиот Гроздобер низ Кавадарци поминуваат голем број на моторџии кои за неколку дена минуваат и во другите македонски градови. Оваа година имаше огромен број на учесници и се беше добро организирано. Минатите години карневалот беше во 12 часот, па моторите беа надвор од градот и ретко кој знаеше кога пристигнуваат. Годинава карневалот беше закажан за во 19 часот, па на пладне цел плоштад беше резервиран за моторите...(поради несреќата во Охрид карневалот е презакажан за утре)

Имаше луѓе од цела Македонија, а и од страна. Србија, Хрватска, Словенија, Бугарија, Турција, Германија, Швајцарија, Унгарија...

Тука има по некоја фотка од настанот и неколку видеа.

DSCN1092.jpg

DSCN1087.jpg

Поздрав Џиш :helou:
DSCN1090.jpg

DSCN1093.jpg

DSCN1096.jpg

DSCN1098.jpg

DSCN1101.jpg

DSCN1105.jpg

DSCN1106.jpg

DSCN1107.jpg

DSCN1118.jpg

DSCN1098.jpg

DSCN1120.jpg

DSCN1111.jpg

DSCN1110.jpg

За да ги погледнете видеата во поголема резолуција, само кликнете еднаш на нив.

Браво за материјалот, ја не бев се успав, и сеа ми е мака оти гледам шо сум испупштил.

JeepMkd одлични видео и фото материјали :zver:
WOW :vozbud::vozbud:Сигурно било страшно даааа.... ц ц ц, како не разбрав посовреме, че доев со :motor: обавезно - вакво нешто не пропуштам за жива глава....

пу бе, јаз'к :uvo:

Може некој да напише неколку реченици за чудово?

Toa чудо од мотор е Honda CL 1800cm3 Gold Wing - најдобрата патничка машина(според мене) од сите класи на мотори... да не пишам реферати шо како еве ти линк прочитај си :helou:

Не е само во Кавадарци, турата последниве години е стандардна и се движи низ сите поголеми градови низ државата. Мислам дека на 5 или 6-ти започнува, а крајот е на 8-ми септември Денот на Независноста на Македонија сите се берат на плоштадот во Скопје.

п.с. имам намера некоја година да се пријавам, само да дојдам до солидно машинче што ке можи да ги издржи тие 800-1000 км што ги прават моторџиите :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom