Мотивација за нови победи!

• Креатор на темата Креатор на темата city
  • Време на започнување Време на започнување

city

Модератор - технократ!
Член од
1 март 2005
Мислења
2.780
Поени од реакции
277
Да паралелно за испирацијата, ја отварам оваа тема за мотивација:

Што е она што ве мотивира за нови успеси?

Што е она што ве тера напред?

Што ви дава сила и желба за нови успеси?

Може ли еден збор „БРАВО“ да биде доволен?

Дали сте од оние луѓе кои буквално се „гладни„ за постојани победи, постојано „жедни
за нови успеси?

Не ми требаат коментари за да продолжам со исполнување на моите желби. Битна е волјата.
Нити "браво" ќе ме поттикни, нити било каков негативен коментар ќе ме повлечи.
Само резултатот на тоа што ќе го добијам ме поттикнува да продолжам

Сакам да уживам во среќата што ја добивам со нивно исполнување, не се задоволувам со трошки ама не сакам нови успеси што не ми се неопходни.

Значи буквално сум гладна за нови победи и жедна за постојани успеси, на тој начин живеам, се хранам и давам смисла на самото постоење. Ако стагнирам тоа ме прави нервозна и ме обесхрабрува, ама тоа е кога собирам сили за новите победи. Не сакам да нижам успеси за едно браво, тоа не. Ми дава желба да продолжам понатаму минатиот успех, значи поминатиот напредок ме мотивира понатаму да се борам за својот успех, кој можеби ми е и најважниот во се. Не очекувам ништо никогаш, само се борам и кога ќе го постигнам саканото, тоа го нарекувам успех и истиот тој ме мотивира да продолжам и да успевам. Секој кој успеал еднаш и паднал, ама и тој пад не ме обесхрабрува, напротив човекот колку е слаб истовремено треба да ја најде силата во себе и да продолжи.

Дали сте од оние луѓе кои буквално се „гладни„ за постојани победи, постојано „жедни
за нови успеси?

Токму овие зборови мене ме мотивираат да продолжам понатаму, да се надградувам. Ме мотивира најважното, досега оствареното. Често вечерта пред некој натпревар кога ќе си легнам, размислувам за натпреварот, но и се` што имам остварено ми поминува низ главава како еден флешбек и наеднаш се полнам со енергија, мотив и желба да постигнам повеќе.
Да, може да биде еден збор БРАВО доволен, дури и предоволен ако е искажан од личностите кои навистина ти мислат убаво и ти посакуваат се` најдобро. Не е исто чувството кога ќе ти каже браво родителот, кога ќе ти каже дека се гордее со тебе токму личноста од која си учел цело време и треба да ја надминеш со успесите и кога ќе ти каже браво некој во смисол колку да не остане некажано, безволно. Браво од луѓе кои ми љубоморат и посакуваат да не постигнам ништо, не ми треба. Тоа браво нека си го чуваат за нив.
Нови успеси кај мене се секогаш добредојдени, нормално, која би била смислата да трошамзалудно толкав дел од денот на нешто што е бесмислено? Иако не е секогаш се` до мене, добро знаеме какви услови нуди државата, тоа не ме спречува да застанам. Со секоја нова победа, моите мисли веќе почнуваат да се преориентираат кон нова цел, поголема од минатата.

За нови успеси и за одење напред ме тераат тажните човечки очи по улица, децата во искинати панталончиња, старите изнемоштени сенки од бездомниците и свиснатите и гнасни тела на уличните и незгрижени животни.
Сакам да успеам да стигнам на едно завидно финансиско ниво, во кое ќе уживам, бидејќи ќе можам кога и кому треба да помогнам.
Ме плаши помислата дека животов и краток и дека нема да остварам ни половина од замисленото, но надежта последна умира. Без оглед на тоа, не престанувам да се борам со сета сила која ја имам, а тоа најмалку го правам за нечие беззначајно "БРАВО". Не ми треба тој збор од некој кој има се` што му треба, кога на наредниот ќош од улицата ме пресретнува уште еден од горенаведените ликови.

Neznam sto e toa sto me tera samo znam deka ne sakam da gledam nesto sto ne mi e prijatno za oci i sakm da izmenam,isto taka i zadovostvoto me turka napred ednostavno ke go napravm toa zatoa sto mi e zadovolstvo nekomu da pomognam.BRAVO toa e zbor sto te bodri pa koj sto saka neka kaze isto taka i komplimentite ni godat kolku i da vikate deka ne vi znacat nisto.

Хмм,мислам дека новите успеси носат нови искуства и видици,ова ме мотивира.
Желбата за напредок ми е тоа дека можам подобро,и нормално идолите кои владеат таму кај што сакам да успеам,еден ден ќе бидам подобар од нив.

За БРАВО,па зависи од кого е кажано и како е кажано,значи може да мотивира многу,ама најчесто ИЧ не ме мотивира.

Не сум гладен за постојани успеси,може сакам да сум,ама не е добар животен тренинг,неуспесите си имаат своја тежина и во позитивна смисла.

voljata

verbata vo sebe

vistinata

K
e bide ceneto od moja strana, no sekako zavisi od kogo e toa.

за нови успеси?
Pa ne bas, najvazno mi e da dadam sve od sebe i poraz i pobeda ke prifatam​

Pa sekoj pat koga ke igram fudbal sum zeden za pobeda i imam nekoja silna motivacija za da go pobedam protivnikot a voedno gi motiviram i moite soigraci,a poraz,moram da priznaam tesko prifakjam.I ne samo koga igram fudbal tuku i vo nekoi drugi raboti.

Во принцип секогаш се трудам се подобро,не се задоволувам лесно со се што сум постигнал...а што би ме мотивирало,штознам можеби врвот,да бидеш најдобар,кога си најдобар да бидеш што е можено подолго време најдобар,пофалбите не толку но критиките и те како ме мотивираат...немам недостаток на мотивација и си ја сакам таа особина :vozbud:

Мотивацијата е еден од клучните елементи за нови победи (достигнувања). Но мене на пример не ме мотивираат толку пофалбите, туку повеќе критиките, провокациите и пречките на патот до целта па понекогаш и омаловажување на постигнатото од страна на некој конкурент (без разлика дали се работи за спорт или било каква друга работа). Но сепак важна работа е и самодовербата која се крева со постигнувањето на нови успеси.

Да паралелно за испирацијата, ја отварам оваа тема за мотивација:

за нови успеси?

Главна мотивција за моите успеси ми се промените кои се случуваат. Секогаш кога мислам дека сум го постигнал најдоброто, нештата се менуваат со што се појавуваат други работи кои ми стануваат предизвик за освојување.
Се сметам себеси за човек кој секогаш го бара патот кон успехот и скоро секогаш го изодува до крај. Што повеќе би бил животот ако не остваруваме предизвици, освен една монотона навика секој ден да се повторува со секое ново утро.

Премногу е едноставно всушност за долг пост, старите порази.

Мотивација моја секогаш е инатот кој се појавува поради неправдите во животот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom