МОРОНИТЕ го забранија РЕФЕРЕНДУМОТ

• Креатор на темата Креатор на темата ABC
  • Време на започнување Време на започнување
Ej vidi, vidi ...me iznenadivte , neznaev deka i VMRO nekoja "familija" go vozi....ovoj vnuk na onoj,bratuced na edi kojsi....izgleda otidovme nie nevrat narode!!!!
Znaete li vsusnost vie nekoj sto saka i znae kako toa asalno da go postigne...i ne so simnuvanje na Mesecinata ...tuku pislivi 300 neto evra prosecno po familija+ socijalno i eventualno penzisko...za drugite nebulozi duri posle toa ....znaci profesionalec od zanaet, a ne priucen cirak?????
So amateri gledate kade se stigna!!!!!

Како тргна муабетов на оваа тема небаре политичките партии ќе го средат животот во Македонија.
`бати будалите!!!
Што ли гледате во огледало кога ќе погледнете?

Инаку, ова со рефендумот, најмногу треба да се загрижат тнр. демократии, односно слободниот христијански свет или ако повеке сакате меѓународната заедница.
З`ш ќе се прашвате?
Нормално дека ќе се прашувате, мои лесно убедливи овци, бидејки додека се чудите зошто вашите овчари се такви какви што се цела Македонија, сите, без исклучок во неа, се подвргнати на лабораториски услови на живеење. Македонија е само една голема лабораторија на богатите држави кои сакаат да видат кои и какви се` не филозофии и уредувања ќе предизвикуваат какви последици по нивните уредувања доколку ги спроведат кај нив истите.
Мултикулурализам (партикуларистички), колективизам, државизам (етатизам)... Се експериментира на големо кај нас. Наишле „браќата“ на незаштитено, интелегентно и емотивно општество со мноштво проблеми во менталитетните процеси (збунето) и без валиден лидер со реален кредибилитет (меѓу другите недостатоци), па удриле непречено на експериментирање знаејки дека нема да наидат на никаков отпор бидејки и самата интелегенција е лесно убедлива, односно поткуплива.
Со леб и игри (одвлекување на вниманието од битните нешта).
Така го манипулираше своето население римската империја, ништо поинаку не е ни кај нас денес. Удри, мавај по самарот или јавни го самарот, клати се и џоа ке стасаш кај си тргнал.

Одземањето на правото на изјаснување преку референдум за прашања кои навлегуваат во полето на бадинтеровото мнозинство навистина создава широко поле за дејствување преку улична, неконтролирана форма на „демократско“ однесување или попознато како толпа систем на решавање на нештата. Сепак, познавајки го степенот на апатизираност и дефетизам кај населението...

concrete напиша:
Ej vidi, vidi ...me iznenadivte , neznaev deka i VMRO nekoja "familija" go vozi....ovoj vnuk na onoj,bratuced na edi kojsi....izgleda otidovme nie nevrat narode!!!!
Znaete li vsusnost vie nekoj sto saka i znae kako toa asalno da go postigne...i ne so simnuvanje na Mesecinata ...tuku pislivi 300 neto evra prosecno po familija+ socijalno i eventualno penzisko...za drugite nebulozi duri posle toa ....znaci profesionalec od zanaet, a ne priucen cirak?????
So amateri gledate kade se stigna!!!!!

Бетончо,
Дали можеби ти паднало на ум дека таквите кои ги спомнуваш нејќат сериозно да се зафатат за нешто слично на сизифовска работа бидејки ABC, односно таквите како него, се во големо мнозинство кај нас.
Плочкари, квази пропагандисти, полтрони и медиокритети, слуги на веќе устоличените се многу повеќе во број и ја поседуваат политичката и економската моќ отколку таквите кои реално можат или сакаат да ги решат проблемите. Ама ич да не ги спомнам останатите кои чекаат друг да им ја заврши нивната работа, знаеш, оние неиницијативните (мрзливите) на кои „државата“ ништо не им даде и им е виновнас за се`.
За да не биде толку црно се` дефинитивно можам да констатирам дека сепак постојат луѓе во нашето општество кои се токму тоа, ЛУЃЕ, а не животни кои одат на две ноѕе. Некои од нив, со голема радост, можам да кажам дека ми се пријатели.

ABC znae deka Makedonija e "poligon" za ispituvanje ili experimentiranje na socioloshki,politicki,ekonomski pa i zdravstveno-fizioloshki plan,od strana na "golemite sili".Vprocem ako ne si zabelezal so moite postovi za GETOTO tokmu toa sakam da vi go kazam,vam koj imate prijateli na dve noze so golem um ama koj ne se dojdeni "do izraz" oti ne im bila dadena shansa.Abe treba da se izborite za shansa,ova ne e Shvedska ili Finska kade shansata e dadena sekomu podednakvo,ova e Makedonija kade shansite se steknuvaat so "MAKA".

Голема работа што го укинаа.. со толку фиктивни гласачи, немаше шанси ниеден да успее.

Mislish i site da izlezevme pak ke beshe onaka kako shto zacrtale "glaucite"?

ABC напиша:
ABC znae deka Makedonija e "poligon" za ispituvanje ili experimentiranje na socioloshki,politicki,ekonomski pa i zdravstveno-fizioloshki plan,od strana na "golemite sili".Vprocem ako ne si zabelezal so moite postovi za GETOTO tokmu toa sakam da vi go kazam,vam koj imate prijateli na dve noze so golem um ama koj ne se dojdeni "do izraz" oti ne im bila dadena shansa.Abe treba da se izborite za shansa,ova ne e Shvedska ili Finska kade shansata e dadena sekomu podednakvo,ova e Makedonija kade shansite se steknuvaat so "MAKA".

ABC,
Повторно ќе ти спомнам дека поседуваш ограничено познавање на нештата или едноставно кажано:
НЕ ЈА СОГЛЕДУВАШ ЦЕЛАТА СЛИКА!!!

Патем, до успех во Македонија, како по правило, не се доаѓа преку МАКА туку преку други нетолку благородни дејства. Многумина се обиделе да исправат некоја грешка во нашето општество но се откажале бидејки, реално кажано, мнозинството не сака промени бидејки е многу полесно да се „снајдеш“ отколку со сопствен труд и одговорност да постигнеш успех.
Одземено е едно основно правило од кое во животот може да донесе сериозни проблеми дури и од оние од најтешкиот вид!!!
Гледаш ли некој да се буни?
Тогаш зошто некој би сакал свесно да се постави себеси како топовско месо оправајки работа која не се сака да се оправи?
На крајот секој си го добива тоа што го заслужува, јеби га. Затоа се работите такви какви што се. А какви се тоа работите? Е па, за некој добри, за некој не толку добри, за некои очајни. Жива класика!!!
Да се мисли дека секој мора да биде имотен и среќен и да се инсистира на тоа е рамно на тоталитарно однесување бидејки среќата е релативна работа, а за некои имотноста не е само во полето на материјалноста.
Не постои една формула за сите, како што имаш ти тенденција да ги сведуваш работите.

Патем, најголемите општествени манипулации кај нас не ги прават странците (веќе) туку нашинци и тоа за сопствена полза, односно за да си се одржат себеси на високото општествено ниво на кое си се уништувајки секаква конкуренција дури пред да изрти. Странците малку влијание имаат. Воедно з`ш да трошат пари кога можат само да набљудуваат и да си ги добијат потребните податоци? Некогаш ќе шибнат информација за правилното колку да видат каква ќе биде реакцијата и колкав процент на луѓе ќе ја прифатат потоа мерат, рачунаат и ставаат во формула за нивни потреби. Збунетоста во општеството кое притоа настанува за нив е од безначаен аспект, но е од голема полза за нашите устоличени.
Едноставно кажано: не ја согледаш целата слика!!! Особено за работите кои не ти одговараат, а напаѓаш постојано.
Толку си полн со црнила што светлината не можеш да ја видиш. Не дека ја немаш интелектуалната сила потребно за тоа туку затоа што си се фиксирал само на злото (црнилата) околу нас, нишчо појче од тоа.

Кој би бил предизвикот за да се соберат 850000 гласачи кои би гласале за?
За што би требало да се гласа?
Тоа е илузорно, толку се утепани во поим луѓето, излегуваат на гласање не повеќе од 65%..
Со таков одзив, нема шанси некој референдум да успее.

protivpropaganda напиша:
ABC напиша:

ABC,
Повторно ќе ти спомнам дека поседуваш ограничено познавање на нештата или едноставно кажано:
НЕ ЈА СОГЛЕДУВАШ ЦЕЛАТА СЛИКА!!!

Патем, до успех во Македонија, како по правило, не се доаѓа преку МАКА туку преку други нетолку благородни дејства. Многумина се обиделе да исправат некоја грешка во нашето општество но се откажале бидејки, реално кажано, мнозинството не сака промени бидејки е многу полесно да се „снајдеш“ отколку со сопствен труд и одговорност да постигнеш успех.
Одземено е едно основно правило од кое во животот може да донесе сериозни проблеми дури и од оние од најтешкиот вид!!!

Гледаш ли некој да се буни?
Тогаш зошто некој би сакал свесно да се постави себеси како топовско месо оправајки работа која не се сака да се оправи?
На крајот секој си го добива тоа што го заслужува, јеби га. Затоа се работите такви какви што се. А какви се тоа работите? Е па, за некој добри, за некој не толку добри, за некои очајни. Жива класика!!!
Да се мисли дека секој мора да биде имотен и среќен и да се инсистира на тоа е рамно на тоталитарно однесување бидејки среќата е релативна работа, а за некои имотноста не е само во полето на материјалноста.
Не постои една формула за сите, како што имаш ти тенденција да ги сведуваш работите.

Патем, најголемите општествени манипулации кај нас не ги прават странците (веќе) туку нашинци и тоа за сопствена полза, односно за да си се одржат себеси на високото општествено ниво на кое си се уништувајки секаква конкуренција дури пред да изрти. Странците малку влијание имаат. Воедно з`ш да трошат пари кога можат само да набљудуваат и да си ги добијат потребните податоци? Некогаш ќе шибнат информација за правилното колку да видат каква ќе биде реакцијата и колкав процент на луѓе ќе ја прифатат потоа мерат, рачунаат и ставаат во формула за нивни потреби. Збунетоста во општеството кое притоа настанува за нив е од безначаен аспект, но е од голема полза за нашите устоличени.
Едноставно кажано: не ја согледаш целата слика!!! Особено за работите кои не ти одговараат, а напаѓаш постојано.
Толку си полн со црнила што светлината не можеш да ја видиш. Не дека ја немаш интелектуалната сила потребно за тоа туку затоа што си се фиксирал само на злото (црнилата) околу нас, нишчо појче од тоа.

Ne bi se slozil so tebe deka gledam samo "crnila",pred se bi rekol deka gledam samo "sivila" shto ja odslikuva realnata sostojba kaj nas.So toa sakam da gi akceptiram i rabotite shto ne mi odgovaraat odnosno gi sogleduvam i niv.Ako na momenti ti se pricinuva deka delam samo "pesimizam" a nikako "optimizam" se lazesh drugarce.Ona shto osobeno sakam da go "plasiram" ovde na forumov e toa shto bi sakal Makedoncite da gi otvorat ocite "24" i predvreme da gi sogledaat teshkite momenti shto im doagaat vo presret kako bi mozele "pospremno" da se spravat so niv.

Никола напиша:

Кој би бил предизвикот за да се соберат 850000 гласачи кои би гласале за?
За што би требало да се гласа?
Тоа е илузорно, толку се утепани во поим луѓето, излегуваат на гласање не повеќе од 65%..
Со таков одзив, нема шанси некој референдум да успее.

Trendot na "izleznost" vo Evropa se dvizi nekade okulu 40-50%,shto bi znacelo neshto kako 700 000 do 800 000 glasaci,no samo vo zemji so monolitna etnicka struktura a ne tamu kade shto okulu 18% se Albanci.

Trendot na "izleznost" vo Evropa se dvizi nekade okulu 40-50%,shto bi znacelo neshto kako 700 000 do 800 000 glasaci,no samo vo zemji so monolitna etnicka struktura a ne tamu kade shto okulu 18% se Albanci.

Баш за тоа и спомнав.. тешко да се успее да се соберат луѓе за да гласаат во толкав број.
сепак, во германија сега гласаа 77.7 проценти.. ех.. а не е егзистенцијално како кај нас.. :wink:

Pa zarem Germanija beshe vo Evropa,ete ako ne mi kazeshe ke mislev deka ne e,barem spored toa shto nemashe nitu eden incident kaj 60 miljoni glasaci,zatoa shto sme naviknati so polno incidenti kaj nas,so 1 miljon glasaci.:)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom