ABC напиша:
ABC znae deka Makedonija e "poligon" za ispituvanje ili experimentiranje na socioloshki,politicki,ekonomski pa i zdravstveno-fizioloshki plan,od strana na "golemite sili".Vprocem ako ne si zabelezal so moite postovi za GETOTO tokmu toa sakam da vi go kazam,vam koj imate prijateli na dve noze so golem um ama koj ne se dojdeni "do izraz" oti ne im bila dadena shansa.Abe treba da se izborite za shansa,ova ne e Shvedska ili Finska kade shansata e dadena sekomu podednakvo,ova e Makedonija kade shansite se steknuvaat so "MAKA".
ABC,
Повторно ќе ти спомнам дека поседуваш ограничено познавање на нештата или едноставно кажано:
НЕ ЈА СОГЛЕДУВАШ ЦЕЛАТА СЛИКА!!!
Патем, до успех во Македонија, како по правило, не се доаѓа преку МАКА туку преку други нетолку благородни дејства. Многумина се обиделе да исправат некоја грешка во нашето општество но се откажале бидејки, реално кажано, мнозинството не сака промени бидејки е многу полесно да се „снајдеш“ отколку со сопствен труд и одговорност да постигнеш успех.
Одземено е едно основно правило од кое во животот може да донесе сериозни проблеми дури и од оние од најтешкиот вид!!!
Гледаш ли некој да се буни?
Тогаш зошто некој би сакал свесно да се постави себеси како топовско месо оправајки работа која не се сака да се оправи?
На крајот секој си го добива тоа што го заслужува, јеби га. Затоа се работите такви какви што се. А какви се тоа работите? Е па, за некој добри, за некој не толку добри, за некои очајни. Жива класика!!!
Да се мисли дека секој мора да биде имотен и среќен и да се инсистира на тоа е рамно на тоталитарно однесување бидејки среќата е релативна работа, а за некои имотноста не е само во полето на материјалноста.
Не постои една формула за сите, како што имаш ти тенденција да ги сведуваш работите.
Патем, најголемите општествени манипулации кај нас не ги прават странците (веќе) туку нашинци и тоа за сопствена полза, односно за да си се одржат себеси на високото општествено ниво на кое си се уништувајки секаква конкуренција дури пред да изрти. Странците малку влијание имаат. Воедно з`ш да трошат пари кога можат само да набљудуваат и да си ги добијат потребните податоци? Некогаш ќе шибнат информација за правилното колку да видат каква ќе биде реакцијата и колкав процент на луѓе ќе ја прифатат потоа мерат, рачунаат и ставаат во формула за нивни потреби. Збунетоста во општеството кое притоа настанува за нив е од безначаен аспект, но е од голема полза за нашите устоличени.
Едноставно кажано: не ја согледаш целата слика!!! Особено за работите кои не ти одговараат, а напаѓаш постојано.
Толку си полн со црнила што светлината не можеш да ја видиш. Не дека ја немаш интелектуалната сила потребно за тоа туку затоа што си се фиксирал само на злото (црнилата) околу нас, нишчо појче од тоа.