Моменти за убави работи!

• Креатор на темата Креатор на темата city
  • Време на започнување Време на започнување

city

Модератор - технократ!
Член од
1 март 2005
Мислења
2.780
Поени од реакции
277
Имаме неколку теми кои се посветени на годината која доаѓа и на празнициве кои следат. Денес пишувававме за украсувањето, дискутираме за славењето, за желбите и плановите и за импресиите и сеќавањата од 2009 година сето ова е доволно да кажеме дека пред нас следуваат убави денови во кои треба малку позитивно да размислуваме и да се посветиме на убавите моменти и на убавите работи кои не прават среќни и весели.

Но, прашањето е дали навистина ќе биде така?

Дали во деновиве кои следат и за време на празниците ќе успееме за момент да заборавиме на лошото и да имаме позитивни мисли?

Ќе можеме ли да направиме воздишка од секојдневната работа и неколку денови да уживаме со најблиските и најсаканите?

Ќе се обидеме и ќе успееме ли на првиот ден од новата година на сите луѓе што ни значат да им го покажеме тоа?

Глобално ќе успееме да излеземе од секојдневното досадно сивило и за барем за 10тина дена да влеземе во еден убав празничен филм со извонредно расположение. Убавиот филм се вика НОВА ГОДИНА е се случува само еднаш.

. Убавиот филм се вика НОВА ГОДИНА е се случува само еднаш.
Овој филм сум го гледал многу пати(секоја година) и ми иде јако на живац.Глупости на квадрат.Ова не е комета што иде на секои 77 години па да ја чекаме со овации или светско првенство во фудбал па на 4 години и да ти дојде ќеф да го гледаш,ова е досада невидена.Елки,сјалички,дедомразовци.Во една недела да не претерам излагам 2 во просек сигурно минимун,сеа тој ден морало да идам да се дерам,демек најлудо било?Какви лоши мисли ќе сме заборавеле со позитивни ќе сме влезеле?А бе ајде:pos2:Новата година се повеќе ја сакаат фирмите,кафеанџиите,таксистите а се помалце работниците во нив.

Кажав и во темата за украсувањето. Секоја година тотално заборавам на проблемите и се фокусирам на она што се вика Christmas spirit!
Ме исполнува со енергија која ми е потребна за цела следна година.
Јас ќе можам да направам, иако потоа знам дека ми следи еден многу интересен дел од животот. И томму поради она што до сега го направив оваа година, и она кое планирам да го направам ќе ги оставам сите проблеми на страна, затоа што и во такви моменти не само јас, туку секој, има потреба да биде среќен.
Оние кои ни значат нема да треба да го чекаат првиот ден од Новата Година за да им го покажеме тоа. Едноставно тие тоа си го знаат. Наше е само да ги потврдиме нивните верувања. :)

Јас сум позитивна поголемиот дел од времето и не ми е Новата Година изговор да бидам среќна, јас секогаш сум. Проблемите си се проблеми, но секогаш може да се најде сила за позитивна енергија и среќа. За мене Новата Година е симбол за нов почеток, но јас повеќе ги чекам Божиќните празници кои во мене секогаш будат спокој... топлината на домот, љубовта, е тоа е нешто за кое што живеам.

Но, прашањето е дали навистина ќе биде така?
Не се оптеретувам за новогодишни прашања!
Дали во деновиве кои следат и за време на празниците ќе успееме за момент да заборавиме на лошото и да имаме позитивни мисли?
Види...новогодишните празници се едни од најубавите во годината. Периодот е таков кадешто сакал нејќел...луѓето мислат позитивно и се насмеани.
Нова година коа бев средно и давав значење ко да е нешто врхунско у животот. Обична вечер кадешто сите викаат 10, 9, 8...3, 2, 1 СРЕЌНА НОВА ГОДИНААА! Сите се гушкаат и си посакуваат се најубаво. Се слуша од метал преку днб до неизбежната Цеца! Има весели моменти за нова година, повеќе фрлено пари и по дифолт двајца до тројца глеаш како повраќаат од шо се препиле ко стоки поради Хепи Њу Јир :)
Празниците како Бадник и Божиќ се празниците. Таму се осеќа вистинската новогодишна атмосфера. Домашна...хармонија! Секој по дома или надвор на оганче уз греана ракија. Си имаат шмек овие празници. Али новогодишната вечер е само новогодишна вечер. Јас ќе немам многу време да уживам. После Божиќ ќе треба да се уозбилам пошо ме чека јануарска сесија! Почнуваат озбилните разботи у новата година!
Ќе се обидеме и ќе успееме ли на првиот ден од новата година на сите луѓе што ни значат да им го покажеме тоа?
Сигурно :) Јас ќе бидам клен пијан. А коа сум пијан на сите им кажувам колку ги сакам :) А ако не успеам...ќе им кажам друг ден!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom