Момент на вистината

• Креатор на темата Креатор на темата Дивајн
  • Време на започнување Време на започнување
Добро, не се кријат само ЦРНИ ФЛЕКИ, има и други работи што човекот ги крие кои за него не се црни флеки туку поради некои си стереотипи станале црни точки. Сакам да кажам чим е човек искрен нема да е добро прифатен од другите. Е сега кај нас со многу јаки предрасуди и стереотипи неверувам дека некој ќе се пријави, од страв, срам или трето. Е исто така и ние како луѓе ако слушниме за некој нешто што не сме очекувале (негативна смисла) би било неприфатливо. И ако бевме и попаметни и размислевме можеби и ќе ги разберевме, сепак треба да почитуваме дека биле искрени, барем повеќе од нас. Ако ме сфативте...:)

Не постои нешто како апсолутна вистина која што е непроменлива и константна со што аналогно на тоа е невозможно целосно да се покажеме пред некој и да бидеме брутално, да, одбрав добар збор, брутално искрени за да можеме да ја соблечеме душата пред него, затоа што тоа не го правиме дури ни пред себеси.

Си ги познавам најблиските колку што ми дозволуваат перцепторите во главава, им ги познавам навиките, но не им ги познавам мислите и желбите, затоа ништо и не може да ме изненади, само да ме разочара.

А скрени мисли, емоции, желби и дела, секако дека имам, некои добри, некои гнасни, зависи од тоа во кој животен период ми се случиле, многу повеќе чувам во себе, него што кажувам, веројатно од страв, никогаш од страм, чисто од страв и тоа не од другите, туку од тоа сама да станам свесна за некои делови од себеси.Но има време, еден ден ќе бидам спремна и себеси да се поднесам.

Си ги познавам најблиските колку што ми дозволуваат перцепторите во главава, им ги познавам навиките, но не им ги познавам мислите и желбите, затоа ништо и не може да ме изненади, само да ме разочара.

Ако не им ги познаваш мислите, сигурно нешто може и да те изненади.:)
Туку, што би било тоа што може да те разочара кај најдобрата другарка на пример?

Ако не им ги познаваш мислите, сигурно нешто може и да те изненади.:)
Туку, што би било тоа што може да те разочара кај најдобрата другарка на пример?

Под изненадување мислев на неподготвеност на она што ќе се случи, додека како би реагирала ако ме изневери најдобрата пријателка, секогаш зависи од степенот на разочарување.
Но ако е нешто што би ме допрело до сржта, тогаш веројатно ќе си заминам од нејзиниот живот, притоа надевајќи се дека и таа ќе си замине од мојот.

Кога не можам да простам и не можам да заборавам, тогаш заклучувам.

Под изненадување мислев на неподготвеност на она што ќе се случи, додека како би реагирала ако ме изневери најдобрата пријателка, секогаш зависи од степенот на разочарување.
Но ако е нешто што би ме допрело до сржта, тогаш веројатно ќе си заминам од нејзиниот живот, притоа надевајќи се дека и таа ќе си замине од мојот.

Кога не можам да простам и не можам да заборавам, тогаш заклучувам.

Мислиш на нешто што би можела да го направи и да те повреди тебе? За тоа е јасно, туку не мислев на тоа. Што би те разочарало кај неа што нема врска со тебе? Значи таа прави нешто несекојдневно и лошо и нема врска со тебе, ама е лошо. Тогаш што?
Нешто како од претходно наведените работи ... дознаваш некоја мрачна тајна која има врска само со неа или со неа и некоја трета личност.

Сигурна сум дека моите блиски имаат тајни кои не ги знам.
Односно во секој момент можат да ми кажат нешто што не сум го знаела.Не ги обвинувам за тоа бидејќи и јас имам работи кои ги знам само јас и ги чувам во себе.
Мислам дека секој има нешо што несака да го дознаат другите.Немам некој огромни тајни но сепак имам некои ситници кои незнам поради која причина но нескам да им ги кажам на другите сепак тие ја претставуваат мојата интима.Ако нешто дознам од некој близок што би ме разочарало се надевам дека нема да е толку големо па да неможам да простам.Секои има тајни ,мислам дека не постои некои човек кои нема скриено ни најмала ситница.

Сигурна си??? Тврдиш дека не можиш да бидиш изненадена воопшто, или дека мислите и желбите на блиските не можат да те изненадат...??? Ако беа во ред тие тајни мисли, не сметаш дека би ги знаела??? Значи не се во ред...

Секој може да ме изненади. Моментот кога ќе го направи тоа е пресуден.

Мислиш на нешто што би можела да го направи и да те повреди тебе? За тоа е јасно, туку не мислев на тоа. Што би те разочарало кај неа што нема врска со тебе? Значи таа прави нешто несекојдневно и лошо и нема врска со тебе, ама е лошо. Тогаш што?
Нешто како од претходно наведените работи ... дознаваш некоја мрачна тајна која има врска само со неа или со неа и некоја трета личност.

Во тој конкретен случај на целосно јасна и чиста релација, не верувам дека постои нешто што ќе ме натера да се откажам од неа, додека да се разочарам можам од многу работи, од погрешен избор на партнер (спред мене), преку абортус, до убивање на човек.
Палетата на можности тука е голема, секогаш зависи од сензибилитетот кој што го имаме во тој момент за таа конкретна проблематика.

Сигурна си??? Тврдиш дека не можиш да бидиш изненадена воопшто, или дека мислите и желбите на блиските не можат да те изненадат...??? Ако беа во ред тие тајни мисли, не сметаш дека би ги знаела??? Значи не се во ред...

Извини вака насмевко, ама зарем мислиш дека сите тајни мисли аналогно на тоа мораат да бидат лоши, злокобни и план за атентат на првото лице на обезбедување на премиериот?
Затоа што мене лично, не знам, можеби сум таков тип на човек, ама и добрите и лошите работи понекогаш ќеиф ми е така да си останат тајни, зошто да морам да ги поделам со моите пријателки, или дечко или кој сака трет.

И да, тврдам дека не можам да бидам изненадена затоа што од секој се може да се очекува, нит знам што им се врти низ глава, ниту па имам некоја желба да дознаам, мојава глава ми е доволна, крајно, она што им е желба, идеја, страв, никој не треба ни да го знае освен самите нив.
Делата се оние кои можат да исплашат и разочараат, никогаш до таа мера да ме изненадат.И јас имав една другарка што мислев дека е така фина, пријатна и прекрасна, излезе тотално поинаков створ, ама тоа не ме изненади, само ме разочара.

Ништо и никој неможе да ме изненади, и немам никакви тајни. Секој може да добие од мене одговор на секое прашање на кое што го знам одговорот.

Нема човек се што знае за вас, некои раноти на крај на краиштата треба и да останат за вас и само за вас така што значи тоа ќе ги изненади луѓето пто знаат многу за вас ...

додека да се разочарам можам од многу работи, од погрешен избор на партнер (спред мене), преку абортус, до убивање на човек.
Би и кажала ли на својата другарка дека си разочарана од нејзиниот избор?Што мислиш,како ќе реагира?Или еве поинаку да го поставиме прашањето-би го земала ли во обзир мислењето на твојата најдобра другарка за твојот избраник,зборуваме за негативно мислење.Ама добро тоа според тебе,убаво си нагласи.
Јас не би го земала ,и не би била комплетно сигурна дека ми мисли или не секогаш најдобро. Call me-well you must be very `lucky`,но така функционираат работите.Секогаш за секого има доза сомнеж,да го обелодениме тоа на дневна светлина додека не почнало да гние во подрум
Делата се оние кои можат да исплашат и разочараат, никогаш до таа мера да ме изненадат.И јас имав една другарка што мислев дека е така фина, пријатна и прекрасна, излезе тотално поинаков створ, ама тоа не ме изненади, само ме разочара.
Стравот спаѓа во изненадување. А разочарувањето изненадување на тивок оган. Не може ниедна состојба да помине без претходно да не се изненадиш и шокираш дури и моментално,секундно,дури после талогот паѓа на дното.Знаеш ситуацијата не можеш да ја гледаш секогаш од твој аспект,твој прозорец,твоја завеса и да размислуваш дека ти си најповолниот фактор во целата ситуација и дека ништо не си придонела ти или било кој друг за работите да имаат вкус на тоа што се денес а не биле порано, не мора да си директно вмешана само ти.Можеби истото тоа и таа го чувствува за тебе за некој друг или за цела група,општество од кое е разочарана.Но разбирам,така функционираат работите во индивидуалната психа и кога би ме прашале и јас би дала сличен одговор како твојот.Чудни и помалку страшни се релациите на луѓето посебно кога ќе стане збор за моментот на вистината. Вистината е како продукт со расипан рок ,само рокот избледел,сепак,сеуште е навидум свеж и подготвен за конзумирање.
А за другарката,не знам егзактно да ти кажам,можеби затоа што кога нешто ќе се залула јас сум онаа која се прашува-Што направив.Ако го немаш ти тој сегмент во твојот карактер паралелно од таму излегува твојата горенаведена изјава.Неофицијално,многу ти е подобро да мислиш дека само таа е трулото овошје во целиот тој круг на релации.А и подобро се чувствуваш на крајот на денот како што сакате да кажете-не мислите за двајца.Vacuum keep emotion bag.

Би и кажала ли на својата другарка дека си разочарана од нејзиниот избор?Што мислиш,како ќе реагира?Или еве поинаку да го поставиме прашањето-би го земала ли во обзир мислењето на твојата најдобра другарка за твојот избраник,зборуваме за негативно мислење.Ама добро тоа според тебе,убаво си нагласи.
Јас не би го земала ,и не би била комплетно сигурна дека ми мисли или не секогаш најдобро. Call me-well you must be very `lucky`,но така функционираат работите.Секогаш за секого има доза сомнеж,да го обелодениме тоа на дневна светлина додека не почнало да гние во подрум.
Знаеш кога си во пријателска релација со некој ги посочуваш работите кои што ги сметаш за грешки, секако, никој на крајот од денот не е целосно бел за секој совет да биде добронамерен, но она што јас имам да го кажам, ќе си стои како такво, кој што ќе прави понатаму не ми е дозволено да се мешам.
Исто како што јас би убила некој да проба да ми се меша во врската или да ми соли памет за тоа што и како, си го кажал своето мислење и улогата завршува тука.
Стравот спаѓа во изненадување. А разочарувањето изненадување на тивок оган. Не може ниедна состојба да помине без претходно да не се изненадиш и шокираш дури и моментално,секундно,дури после талогот паѓа на дното.Знаеш ситуацијата не можеш да ја гледаш секогаш од твој аспект,твој прозорец,твоја завеса и да размислуваш дека ти си најповолниот фактор во целата ситуација и дека ништо не си придонела ти или било кој друг за работите да имаат вкус на тоа што се денес а не биле порано, не мора да си директно вмешана само ти.Можеби истото тоа и таа го чувствува за тебе за некој друг или за цела група,општество од кое е разочарана.Но разбирам,така функционираат работите во индивидуалната психа и кога би ме прашале и јас би дала сличен одговор како твојот.Чудни и помалку страшни се релациите на луѓето посебно кога ќе стане збор за моментот на вистината. Вистината е како продукт со расипан рок ,само рокот избледел,сепак,сеуште е навидум свеж и подготвен за конзумирање.
А за другарката,не знам егзактно да ти кажам,можеби затоа што кога нешто ќе се залула јас сум онаа која се прашува-Што направив.Ако го немаш ти тој сегмент во твојот карактер паралелно од таму излегува твојата горенаведена изјава.Неофицијално,многу ти е подобро да мислиш дека само таа е трулото овошје во целиот тој круг на релации.А и подобро се чувствуваш на крајот на денот како што сакате да кажете-не мислите за двајца.Vacuum keep emotion bag.
Ако работите не се гледаат индивидуално џабе ти се тебе сите анализи на светот за тоа како функционираат човечките односи, познавајќи го своето гледиште јас делувам во светот, грешките ги има апсолутно секаде, не ми е нешто посебно битно кој згрешил затоа што грешката како таква ќе си стои на патот, како ќе се реши и дали воопшто ќе се реши на крајот ќе зависи исклучиво од мојата лична перцепција и нејзината која што исто така е комплетно индивидуална.
Нема тука ни повеќе, ни помалку вистина, има само решение или рушење на мост.

Знаеш кога си во пријателска релација со некој ги посочуваш работите кои што ги сметаш за грешки, секако, никој на крајот од денот не е целосно бел за секој совет да биде добронамерен, но она што јас имам да го кажам, ќе си стои како такво, кој што ќе прави понатаму не ми е дозволено да се мешам.
Секако,но јас зборував дека разочарувањето од нејзиниот/неговиот избор е сепак пресилно и ако не доста..хм,нелиберално,не е вистинскиот збор но сфаќаш.Да се разочараш во нечиј избор е исто како да не му веруваш. Стави се во ситуација твоите другарки да се разочарале од твојот избор,некогаш. Не можеш да направиш ништо околу тоа,и веројатно тоа нема да ти го речат за евентуално да избегнат период на можно нарушување на блискоста,но се чувствува тензијата и `попреку`погледот кога тие и твојот партнер се во иста средина. Конструктивна забелешка е секогаш добродојдена,но разочарувањето е сепак пресилна емоција.

И овде прекинувам оти забегавме накај Љубов и секс :)

Ако работите не се гледаат индивидуално џабе ти се тебе сите анализи на светот за тоа како функционираат човечките односи
Баш напротив, ти го дава одговорот како функционираат релациите меѓу луѓето,како и зошто постапиле вака или онака. Еве пример можеби несоодветен за ситуацијата за која полемизираме-зошто детективите и инспекторите често се ставаат во ситуација на криминалецот и сакаат да размислуваат како криминалецот за да дојдат до одговорот. Но ако ти ги решаваш проблемите кои не те засегаат само тебе,индивидуално,проблемот не е решен:smir:

Хмм ... па што знам ... има неколку луѓе за кои, не се, но повеќе од доволно знам ... така веќе кога гледам не ни сакам да знам за некого се ... бидејќи досадно е така ... иначе сигурно дека има работи кои би направиле да се отргнам и од нај нај добар другар ...
Друго ... епа да, има неколку работи за кои па и никој не знае ... и ако иде по мој план никој нема ни да ги дознае ...
Затоа дефинитивно нема никад да се пријавам на Момент На Вистина ... Сум го рекол тоа 100 пати и пак ќе го кажам ... :pos2:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom