Моќта на умот

• Креатор на темата Креатор на темата Il Chino
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
20 март 2007
Мислења
8.493
Поени од реакции
309
Слична е темата, знам.
Целта ми беше да не ја трујам другата.
Значи се отвори прашањето, која е вистинската моќ на умот на човекот?
Ајде да продолжиме овде.

Телекинеза, телепатија, прекогниција, [SIZE=-1]ретрокогниција, нови сетила...
[/SIZE]

Нема да копирам статии од википедиа, се надевам дека нема да се користите со истите. Значи сакам ваше мислење, случки, сведоштва на еве вакви ''6ти сетила''.

Пак ќе проширам темата, значи сме биле сведоци највеќе по филмовите. ''6то сетило'', ''Малцински извештај'', ''X-Man'' супермоќите на магнито, еден дел на телекинеза(знам дека не е исто, само како пример го посочив).

Ете скорпи спомна и прекогниција. Гледање во кафе, карти, грав, леќа, грашок и други зрнести производи. Ајде баш ме интересира, сакам да слушнам т.е. прочитам:).

Добар мајтап, на леќа грашок итн, итн, нема врска, моќ на умот, секој различно го употребува умот, и никој не е доволно паметен интелегентен, да ја употребува моќта на умот, па дури и еден светски шахист признава дека, не ја користи моќта на умот, туку тоа е махинална навика, со движење на слики и фигури,
бибилијата, оспорува , гатачи . врачари, реинкарнација, луѓе со биоенергија, а не ми е јасно зошто се раѓаат такви луѓе, од каде таа моќ итн,

Очигледно дека нечии умови и не се многу моќни затоа што неможат да разберат дека телепатија , телекинеза , прекогниција и сите такви слични срања се измислица.....ниту еднаш не е потврдено експериментално дека вакво нешто постои.Ама пуста желба , потајно ќе посакуваме да имаме вакви способности , па ќе веруваме дека постојат....Друже бт, не се однесува ова конкретно на тебе, да не се вреѓаш .....и поздрав до сите следни членови што ќе постираат на темава и ќе бидат воодушевени од коперфилд , дејвид блејн, саи баба и компанија..

@Скорпио
Тоа со искористеноста дискутиравме на друга тема, т.е. се препираа дал е 10, 20, 100%. Него мене друго ме интересира.

Мене ме интересира примерот што го посочи ти, како тоа гледаш во финџал и слики излегуваат?

@ИмператоР
Не се навредив, во ред е. бикул.
Еве баш ме интересира... сакам да дознаам.

Досега сум почувствувал само телепатија.
Телепатија во блага форма, како претчувствување на тел. повик, гледање на луѓе пред нивно сретнување, дежавуа и слично. Општо зборувам, не е нешто за чаталење, верувам секој втор го осетил на своја кожа.

Еден ден, ке пиеме кафе, ке средиме и се ке ти објаснам од мојот почеток до крај, приказната е премногу долга, и не би опишувал со детали на форум, за некој ке бидам смешна будала, бидејќи ке се издвојувам а само едно, тие слики пред мој очи е допирот контактот на мојата енергија со твојата, итн итн,

Извини, али не би сакал тука јавно да ги опишувам тие детали, као јас сум прогледал на кафе, и дали е имаш куче имаш маче, има личности на форумов, што ме виделе на лице место, прошле низ моја рука, може ке ја посетат темава, сами нека се изјаснат

@ИмператоР
Не се навредив, во ред е. бикул.
кул сум ја...:smir:, ја тоа го кажав само ко превентива оти многу други одма скокаат....
иначе и јас сум осетил некои такви срња на моја кожа...дури и нешто многу поголемо...(бар за мене е големо), ама тоа мене не ме убедува дека имам некои способности на телекинеза или телепатија, туку напротив, се поише трагам до вистинскиот одговор....нема да се задоволам со одговор од типот, "Aха , значи тоа се вика телепатија"

interesna e temava isto i taa drugata "mokta na potsvesta" samo sto ne bi sakala da komentiram...nikoj ne bi me sfatil,a i koj znae sto bi pomislile za mene...
inace se soglasuvam so SCORPIO 20 vo vrska so kontaktot na energiite ...i so drugi draboti sto gi ima napisano (mislam deka znam za sto misli)

Vaka telepatijata kako so vika Jove ili deja vu sum doziveala.
Za drugi raboti na moja koza nemam nisto pocuvstvuvano a ikreno i ne znam dali bi sakala. Deka ima luge sto stvarno gledaat na kafe ima, ima edno devojce so ne znaese nisto za mene mi go zede fildzanot i pocna da mi kazuva raboti koi samo jas gi znam. Jas veruvam vo takvi raboti ne na ekoi megutoa na nekoi luge ne mozes da im osporis deka imaat nekoja darba

кул сум ја...:smir:, ја тоа го кажав само ко превентива оти многу други одма скокаат....
иначе и јас сум осетил некои такви срња на моја кожа...дури и нешто многу поголемо...(бар за мене е големо), ама тоа мене не ме убедува дека имам некои способности на телекинеза или телепатија, туку напротив, се поише трагам до вистинскиот одговор....нема да се задоволам со одговор од типот, "Aха , значи тоа се вика телепатија"

Јове велеше воопшто дали некој осетил. Не мора да значи дека ако ти никогаш немаш осетено таква работа, дека то не постој.
И да, ми се има и мене десено, телепатија, иту многу пати.

Јове велеше воопшто дали некој осетил. Не мора да значи дека ако ти никогаш немаш осетено таква работа, дека то не постој.

мис, портпарол...:smir:..де прочитај поубаво што сум напишал.:helou:

Back
На врв Bottom