МЛЕКАРИ идете у пм

Сви Јунаци ником поникоше
и у црну земљу пропадоше.....и(ли) муком замукоше:jaj:

Абе преродба си е преродба,кога ќе излезе вистината на видело се трча до штабот и се бара чарето.Очекувај дека ќе го најдат за 24 часа.:smir:

Одамна бе велам дека нешто наше ќе се учи по светските економски школии...ГWУЈО ПРЕВАРА е за сега ненадмината метода....., да не не мразеа ова ЕУ-ропциве Нобелова не му гинеше...:)

NOBELOVA ZA LAZENJE MOZI ZA TOA DA :pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:

вистината е како шило ке врти ке сучи ама еден ден се ке излезе на виделина
(цитат Никола Груевски= со свој стап по своја глава)

Е ИЗЛЕЗЕ .... ЛАЖГО .. КОНЕЧНО ИЗЛЕЗЕ И ТОА СНИМЕНО од Твоите газолижачи,,,,,

кај сте вмровчиња кај отидовте?????(во штабот по директиви) хаххахаха .....

Сви Јунаци ником поникоше
и у црну земљу пропадоше.....и(ли) муком замукоше:jaj:

Нема јунаци...

како онаа песната, бежте брачо, плинте у крви, ал пустите мене да бежим први...парафраза на Ѓура Јакшиќ.

се јавуваат срамежливо и во нивни стил ЗА ЛАНСКИОТ СНЕГ (што ги изненади во декември)

Kako pominale mlekarive na raspit vo police. Nikade info. MRAK.

се било коректно (не ги тепале) и им било укажано да се придржуваат кон законот за јавен ред и мир,,,,
исто како им рекоа мирно да се САМОРАЗОТИДАТ,,,,

СРЕКНА НОВА 1948,,,,

Абе ако гледаме реално за ова со исплатава сточарите САМИ си се виновни шо трчале у Сведмилк да го дадат млекото а не у "Битолска Млекара"!

А ко второ многу бед филм сеа со ова изјавава ќе му напраат:kesa:....ама јбг да имаше опозиција ќе можеше народот лесно да го замрази Николче...ама пошто од другата страна е само БЦ и неговата најкриминална багра на светов...така да на народот му останува пак да гласа за Николче и компанија!

овије млекари изгледа не ја знат старата поговорка кај сто има овци има и вна:pos2::pos2::pos2::pos2:ама еве сега ќе му ги дадат парите па со кур усте сакат:drk:

овије млекари изгледа не ја знат старата поговорка кај сто има овци има и вна:pos2::pos2::pos2::pos2:ама еве сега ќе му ги дадат парите па со кур усте сакат:drk:

СУБВЕНЦИИ!

Не се разбирам многу во економија ама мислам дека сите се научиле ако нешто не иде да бараат помош од влада. Ова му испаѓа како јас сеа да отворам колонијал да земам роба со грејс период и да не ја платам и тој што ми ја дал да иде да бара од Грујо од пари од буџет да му ја плати, живи глупости.
Па го слушам Заев вика од буџет да се платело да не е луд он малку од мои пари што плакам данок да им дава на нив затоа што они ја утнале зделката нивни проблем тоа.
Пола млекопроизводители се залетаа место на битолска млекара со свидмилк направија договори дека повеке пари понуда. Сам си ја склучил договорот сам си сноси последици Грујо не им стави пиштол на чело па да мораа со свидмилк да соработуваат.
И не ми е јасно зимаат го истураат мелкото глупости, земи сирење, удра направи од него барем дома ке го изедеш, подели на комшии....

Не се разбирам многу во економија ама мислам дека сите се научиле ако нешто не иде да бараат помош од влада. Ова му испаѓа како јас сеа да отворам колонијал да земам роба со грејс период и да не ја платам и тој што ми ја дал да иде да бара од Грујо од пари од буџет да му ја плати, живи глупости.
Па го слушам Заев вика од буџет да се платело да не е луд он малку од мои пари што плакам данок да им дава на нив затоа што они ја утнале зделката нивни проблем тоа.
Пола млекопроизводители се залетаа место на битолска млекара со свидмилк направија договори дека повеке пари понуда. Сам си ја склучил договорот сам си сноси последици Грујо не им стави пиштол на чело па да мораа со свидмилк да соработуваат.
И не ми е јасно зимаат го истураат мелкото глупости, земи сирење, удра направи од него барем дома ке го изедеш, подели на комшии....

Грујо е во право ако не им го плати млекото од нашиот буџет на млекарите,единствената грешка му е што со мороните крај него не побараа гаранции од Шведмилк за кооперантите,пред да ја пресечат лентата и да дадат дозвола за работа на млекарата.Кооперантите тоа не можат да го бараат од странскиот “инвеститор“,тоа е всушност работа на владата која требаше да ја превземе млекарата под своја сопственост,а со нејзината продажба да ги обештетува сите инволвирани страни откако ќе определи кој има најголем приоритет.:toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom