ABC
“градител“
- Член од
- 24 февруари 2005
- Мислења
- 15.696
- Поени од реакции
- 193
Zamisli "sostojba" koga nekoj rodnina tvoj ili moj ne e bitno raboti vo Bitolska mlekara ili vo Granit,pa ne moze da zeme "pristojna" plata zatoa shto ednostavno nemal rabota.Go prodava mlekoto poskapo zatoa shto i go otkupuva skapo od zemjodelecot.Se razbira na toa go prisiluva vladata koja za da ja smiri tenzijata mu "nalozuva" na otkupuvacot da go plaka mlekoto 30% poskapo od uvoznoto.Se razbira deka na bilo koj tender mlekarata ke figurira so skapa ponuda.E sega zatoa shto rabotnicite koj se nashi najbliski ke bidat slabo plateni,vreme e da razmislime dali treba i nie da gi plakame davackite kon drzavata koja uvezuva kamen od Bosna,kupuva mleko od Srbija i toa za drzavni potrebi.Znaci sega treba "nikoj" da ne gi plaka davackite kon drzavata od ednostavni pricini shto drzavata gi troshi tvoite ili moite pari vo Bosna,Srbija ili vo Grcija.Pa koga gi troshi parite tamu treba od tie drzavi da ocekuva "kompenzacija" za tie tenderi.Znaci od mene i od tebe nema da dobiva pari za da se potpolnuva budjetot,bidejki tie pari shto dosega gi dobivashe im gi dava preku "matni" tenderi na Bosanci,Srbi,Grci ili Bugari zatoa shto tamu moze polesno da gi prikrie ukradenite pari na svoi privatni smetki.
Reshenieto e ednostavno:
-Nikoj da ne plaka danoci vo ovaa drzava koja go "stimulira" stopanstvoto na sosedite.
Reshenieto e ednostavno:
-Nikoj da ne plaka danoci vo ovaa drzava koja go "stimulira" stopanstvoto na sosedite.