Младински активизам и учество

• Креатор на темата Креатор на темата nyctophilia
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
14 април 2014
Мислења
38
Поени од реакции
30
Младински активизам е младински ангажман во заедницата за организирање на социјални промени на истата.
Младите се повеќе превземаат водечки улоги во : јавните протести и застапувања околу антивоените активизми,за борба против криминалот и корупцијата,про-сексуално образование, анти-владината цензура, да се прошири образовниот пристап, и јавниот транспорт.

Каков е вашиот став околу младите ?
Дали тие според вас се пасивни или пак активни?
Дали мислите дека младите голем дел од времето го поминуваат правејќи кафе муабет одколку да се ангажираат некогаш за некоја промена или проблем која ги вклучува и нив?
И дали мислите дека младите треба да бидат повеќе вклучени во заедницата?

П.С : Секој има право на свое време и дела.
Како што се знае да се каже Time you enjoy wasting,was not wasted.

Младински активизам е младински ангажман во заедницата за организирање на социјални промени на истата.
Младите се повеќе превземаат водечки улоги во : јавните протести и застапувања околу антивоените активизми,за борба против криминалот и корупцијата,про-сексуално образование, анти-владината цензура, да се прошири образовниот пристап, и јавниот транспорт.

Каков е вашиот став околу младите ?
Дали тие според вас се пасивни или пак активни?
Дали мислите дека младите голем дел од времето го поминуваат правејќи кафе муабет одколку да се ангажираат некогаш за некоја промена или проблем која ги вклучува и нив?
И дали мислите дека младите треба да бидат повеќе вклучени во заедницата?

П.С : Секој има право на свое време и дела.
Како што се знае да се каже Time you enjoy wasting,was not wasted.

Има ваква тема.

Ја знам таа темата воедно се извинувам ако ја сметате за иста.
Според мене не е.
Јас не прашувам каде може младите да се активираат и каде може да се активирам јас.
Прашувам дали младите се активираат и каде младите го трошат времето? И ред други прашања.
Јас ги ставам младите во кош на заедница,општество и колективност бидејќи во мој интерес се различити мислења а воедно и став на младите.
Поздрав.

Не у реду е темата.

Јас лично мислам оти имаме доста пасивна и незаинтереаирана младина. Дури и за нивните лични интереси кога се работи. Земи ги пример студентите и што се им фали на нив. На пензионерите бенефиции, а на студентите ништо. Во нормална држава ќе се направеше некоја акција за тоа.

Сепак младинскиот активизам е многу повеќе од застапување на личните интереси. Општествената одговорност е нешто што го нема кај нас без разликата на возрасната група. Едноставно подобро им е да дремат на кафе од колку да направат нешто корисно за заедницата.

Не у реду е темата.

Земи ги пример студентите и што се им фали на нив. На пензионерите бенефиции, а на студентите ништо. Во нормална држава ќе се направеше некоја акција за тоа
Потполно се согласувам со ова твое тврдење.. Да не беше пасивна младината немаше да се случуваат овакви допусти. Поздрав.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom