МК Синглови

• Креатор на темата Креатор на темата djshema
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
13 септември 2007
Мислења
267
Поени од реакции
4
Веб-сајт
www.umdiaspora.org
Сакав да направам тема каде ќе може да се дискутираат новите Мак Синглови. Дел од новите синглови се наоѓаат на www.mmm.com.mk.

Еве неколку понови синглови

Митан Проект (со Андијана Јаневска) - Приказна за Едно Моме

Песнава е многу слична на Gothan Project песните. Танго стил со добар вокал. Пред се добра песна, и одлична изведба

Александар Митевски - За Век и Векови
Синглов излезе пред недела дена. Имаше добра помоција. Добра песна, мислам дека не е легендарна песна како што му се Латино, или Срце Тетовирано, али добра летна песна

Ноне - Доволно Луд
Ноне ја препеа песната од Лидија Кочовска, но мислам дека оригиналот е едно 10 пати подобар

Ѓорѓи Крстевски - Мила Моја
Добар предвесник на новиот албум на Ѓорѓи. Добра песна.

Јоце Панов - Ти Пеам Песна/Пјевам ти песну:
Досега го немав забелезано Јоце но изведбада на оваа песна му е доста добра. Можеби дека најпрвин ја слушнав српската верзија, но таа повеќе ми се допаѓа отколку македонската

Јоце Панов - Кој да ти каже Ивана
За Разлика од Ноне, Јоце многу добро ја пее оваа преработката. Кога некој треба да се спореди со Кемал Монтено е доста голема задача, но сепак мислам дека преработката е добра.

Ламбе - А море
Супер песна од Ламбе. Станува еден од најдобрите поп пеачи во Македонија

Калиопи - Моето Име
Ок песна, може Калипи и подобро.

Други Нови синглови?

Стиховен Калибар феат Таргет - Што би било
Мн добра песна посебно музиката и солажата на крај. Продукцијата е на Винтејџ бој!

Vintage Boy-Sonic Sommer

Хавана Бенд - Балада за мајка ти и татко ти

Македонски кавер на антологиската Drive my car од The Beatles. За разлика од другите кавер песни на нашиве пејачи, оваа си има своја специфичност, и доста вешто напишан текст.

Влатко Илиевски & Ристо Бомбата - Дојди ти

Интересна, весела летна песничка.

Хавана бенд
Балада за мајка ти и татко ти

Ауу, песнава е дефинитивно еден од најголемите хитови за ова лето кај нас. :music3:
Баш весела и динамична песна, која лесно расположува.

Нокаут
Африка

Одлична балада, според мене една од подобрите песни на Нокаут.

Калиопи
Моето име

После „Не ми го земај времето“, конечно за мене еден хит од Калиопи. Алал да и е што конечно се реши да објави нешто и на македонски по долго време...

Даниел Стојмановски
Се што ми треба

Претпоставувам и овој пат соработувал со Масевски, кој секогаш знае да направи некој хит. Иако подобра му беше песната за Скопски фестивал, ни оваа не е лоша.

Маја Панчева
Се што сакаш ти

Интересна и динамична песничка и од Маја. Ми се допаѓа.

Роберт Билбилов feat. Адријан Гаџа
Верував

Пред некое време ми беше хит, постојано ја ставав на рипит, сега некако ми подздосади.

Патем, зошто ми се чини дека хиперпродукцијата од пред 10 години некако почнува да се враќа?
Доста песни излегоа во последно време...

Маја Панчева
Се што сакаш ти

Интересна и динамична песничка и од Маја. Ми се допаѓа.

I'm sorry. Се што сакаш ти не била песна на Маја, ја пејат овие двајца.

Маја пее една друга песна, оди некако „Каде отиде овој убав ден...“, и таа е доста убава, ама не можам да ја најдам.

Одвај ја најдов песнава зашто ја слушав само на радио.

Нежна ко принцеза - Даниел Кајмаковски

Типов пеее одлично!
Немам поима кој е, али гостувал во некое бугарско шоу. Веројатно студира во Бугарија. Мене ем песнава ми се допаѓа ем како пее.
Еве и друг настап :)

Без конгуренција најдобра песна од годинешниов Копровски Фестивал. Некој ќе каже дека е плагијат на "If I were a boy" (Beyonce), сепак слушајте ја повнимателно и ќе забележите дека само матриците си личат, а мелодиите се сосема различни. Девојката има убав глас, и посакувам среќа во кариерата.

Јас би ја додал тука Оливера Ѓоргоска - Молк!!!
Интересна песна, одличен вокал.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom