Мистиката на Срцето

• Креатор на темата Креатор на темата spiros
  • Време на започнување Време на започнување
и шо кажа сеа...на едно прашање даде друг свој одговор..и мислиш дека ја доби битката?

Живиот ГОСПОД во Кого лично е СОВРШЕНИОТ БОГ - Царот на безкрајниот универзум - е Тој што ја води и добива Духовната “битка“, сè додека секое колено клекне пред Љубовта и Мирот БОЖЈИ Кој го надминува секој човечки, демонски и дури ангелски ум !

Во Царството БОЖЈЕ нема поразени
Во Него сите се победници
Бидејќи од Љубовта БОЖЈА прекрасно “заразени“!

не се согласувам со некои религиски работи со Спирос ...
но морам да признаам дека чоекот шири позитивна енергија ... :toe:

Спирос нека си го ладат ... тоа ќе им остане :wink:

Феномемална семантика...хексадецимален систем си,ил бинарен??

Дај пример??
Хексадецимален.:)

Пример:Мозокот има функција за размислување исто но има и функција одржување на рамнотежа.Исто така и срцето има функција оксидирање крв но исто така и создавање чуства.

Хексадецимален.:)

Пример:Мозокот има функција за размислување исто но има и функција одржување на рамнотежа.Исто така и срцето има функција оксидирање крв но исто така и создавање чуства.
Последните научни истражувања докажаа дека срцето е само мускул ) и дека центарот за емоции се наоѓа во мозокот

Сеа дете или ти имаш PhD по физиологија и знаеш нешто што не знаат научнициве или си на нешто о.О

А освен тоа, ние имаме нешто уште поверно, а тоа е пророчкото слово; и добро правите што нему му обрнувате внимание, како на светило што свети на темно место, додека денот осамне и Деницата засвети во вашите срца.

... тајната, скриена од векови и родови, а сега откриена на Неговите светии, на кои Бог пожела да им покаже какво богатство на слава има во таа тајна за незнабошците, односно дека Христос, надежта на славата, е во нас.

Chakra.jpg
Деницата ја означува љубовта во човечкото срце.Но јас мислам дека не е убаво преведена.Место деница треба да биде сонце.Така преводот ќе биде образложен како:
Верувај во пророштвата и стравот ќе го снема бидејќи љубов ќе осамне во вашите срца.

Втората се работи за свеста која сме сите ние и која преку христовото учење светот ќе се просветли(за да нема коментари од лева преткомора ќе се изјаснам дека не се сложувам со оваа порака,само ја објаснив).

Точно срцевата чакра е средна по редослед но шестата чакра е совршената средина поради тоа што се наоѓа на средина на човековото тело.

Mmm религиски фанатици...that is what I like the most :tv:

Не озбилно, овде ако не се изнасмее човек...

Мистика у лева преткомора, hell yea.

Последните научни истражувања докажаа дека срцето е само мускул ) и дека центарот за емоции се наоѓа во мозокот.
Последните научни истражувања.:pos2::pos2:

Да не мислиш научните истражувања од индустриската револуција?

Последните научни истражувања покажуваат дека срцето продуцира бранови(не зборам за пулсирање) на кои телото реагира со емоција.Но тоа било многу тешко да се дознае порано без модерна опрема бидејќи за да се создаде емоција потребна е и мисла која ја создава мозокот.

Значи спој од чуство и мисла се нарекува емоција не мешајте.

Последните научни истражувања.:pos2::pos2:

Да не мислиш научните истражувања од индустриската револуција?

Последните научни истражувања покажуваат дека срцето продуцира бранови(не зборам за пулсирање) на кои телото реагира со емоција.Но тоа било многу тешко да се дознае порано без модерна опрема бидејќи за да се создаде емоција потребна е и мисла која ја создава мозокот.

Значи спој од чуство и мисла се нарекува емоција не мешајте.
:pos2:
о боже нормално дека ќе има бранови, пумпа крв , и ти ги слушаш тие „бранови“ :vozbud:

Иначе кога си под стрес мозокот испраќа порака до жлездите а жлездите лачат хормони и тие хормони го забрзуваат ритамот на срцето.

Дете оди првин кај професорката по биологија да ти објасни како работи човековото тели :tv:

:pos2:
о боже нормално дека ќе има бранови, пумпа крв , и ти ги слушаш тие „бранови“ :vozbud:

Иначе кога си под стрес мозокот испраќа порака до жлездите а жлездите лачат хормони и тие хормони го забрзуваат ритамот на срцето.

Дете оди првин кај професорката по биологија да ти објасни како работи човековото тели :tv:
Ама ти мене ме читаш или не?Пишав дека не говорам за пулсирањето.

Како прво ништо не реагира за забрзување на срцето.После јас да сум одел на часови биологија.Хормоните ја стегаат дијафрагмата а не срцето.Се мислеше дека и срцето,но сега најновите истражување дојдоа до откритие дека срцето само си реагира.

Ама ти мене ме читаш или не?Пишав дека не говорам за пулсирањето.

Како прво ништо не реагира за забрзување на срцето.После јас да сум одел на часови биологија.Хормоните ја стегаат дијафрагмата а не срцето.Се мислеше дека и срцето,но сега најновите истражување дојдоа до откритие дека срцето само си реагира.
Океј дете до сеа ќе си заштедеше време ако ја лупнеше статијата тука на кајгана

Јас ти викам оди кај професорката...

можи ли ја да добијам линк од најновите истражувања кои кажуваат дека срцето е независно од мозокот и само реагира?! и дека е извор на емоции и shit like that?!

можи ли ја да добијам линк од најновите истражувања кои кажуваат дека срцето е независно од мозокот и само реагира?! и дека е извор на емоции и shit like that?!

абе сум отворил тема .."дали верувањето е болест" ...а ма се вреџаат људобите

И ПЛУС КАКО ДОКАЗ ЗА ВЕРАТА ТРЕБА ДА ИСПОЛНАТ УСЛОВ :

Дела Ап.: 7:51 Тврдоглави и со НЕОБРЕЗАНИ СРЦА и уши! Вие секогаш Му се противевте на Светиот Дух! Како вашите татковци така и вие!.

значи НАПИСМЕНО им е напишано дека услов да го имаат Светиот Дух мора да го обрежат срцето ...( ај за ушите мање више :) )
.
.
АЈТ НА КАРДИОХИРУРГИЈА ДА ИМ БИДЕ ОБРЕЗАН СРЦЕВИОТ МУСКУЛ !

( и така има премногу луѓе на планетава )

Ѓони, јас твојов пост го прочитав денес попладне и почуствував во моево грешно срце дека енергијата (духот) што “зрачи“ од тој пост, делуваше негативно и угушувачки врз Духот на ВИСТИНАТА во мене.

Со мојот единствен син - пладнето - по негова волја го загледавме Терминатор 4 (Спасение), но и го прекинавме бидејќи мојата останата породица одеше заедно со синот на неделен ручек кај моите телесни родители.

Одкако за тоа време имав еден прилично долг телефонски разговор - со еден човек кој е титоист и една врста атеист а толку многу ми значи, и одкако моите се вратија од ручекот од кого јас одсуствував поради стомачно грипче кое вчера (именденот на моето првородено чедо) јавно изби, - си го зедов источњачкото ауто со некогашна вредност од 12 000 девизњака (а кое како лого има половина Давидова Ѕвезда) и си “појдов“ така до блиската шумичка.

Доста често кога ми оди добро - но посебно кога не ми оди добро - си се повлечувам на тоа возвишено шумско брдо (над местото во кое живеам) со молитва во срцето, пешајчејќи и одморјќи се доживувам неопишиво чудесно прекрасни (но некогаш и поинакви) моменти.

Пред да излезам од автомобилот погледнав на часовникот кој покажуваше 5:55, а надворешна температура -3°. Тогаш морав да мислам на тебе и твојте изјави кои не баш позитивно ми делуваа ...

После околу половина час пешачење стигнав до шумската колиба која има една клупа под стреа (на која се одмарав извесно време) и три клупи под отворено небо. После одморот - веќе беше темно во шумата - нешто во срцево ме натера да појдам кон клупите што се под отворено небо, кадешто ме чекаше едно прекрасно изненадување! :)

На првата клупа во снежната покривка - што беше врз неа - имаше нешто нацртано и напишано, а во продолжение на другите две клупи пишуваше и нешто друго што баш мене ми лежеше и лежи на срце во однос на гората!

Што мислиш Ѓони, што беше нацртано и што пишуваше на клупата и клупите? :)

п.с. До ден денешен не сум видел да има такво нешто напишано во таа шумичка или на тие клупи!

Шпирос како прво don't you Ѓони me, say Џони :), мојот пост зрачеше негативно за тебе од не знам кој причини, еве реков нека постои Бог ти знаеш колку побарувања имаат верниците преку ден, па неговите гласници немаат време да му пренесат се.

Во исто време имаш побарувања за петка по писмена по математика, состанок во парк со девојката, шише вода, пари за промена на пол, дилдо и уште катриљони други побарувања, ти мислиш има време Бог се тоа да го разгледа и да одлучи на кого ќе му одобри, колку и да сака да помогне нема време.

Ајде и јас да ти кажам што ми се случи вчера.....вчера ми беше роденден...ме разбуди алармот во 5 кога го видов сатот беше 5 02, го стегнав дугмето за да ми зазвони повторно во 5 и 10.

Се разбудив и се истуширав и малку погледав НБА, појдов на работа некаде во 6, колегата ми го честиташе роденденот и ме праша дали ќе се оженам годинава.
Купив некој работи за роденденот од продавница и колегата распали скара додека еден Филипинец направи домашна торта со прелив од јагода.
Шефот ме прашуваше за некој проекти и требаше да одам на еден состанок да го сменам ама се сменав со колегата зошто ми беше роденден и мразам состаноци.

Тогаш погледнав во сатот беше 10 и 22, колегата другиот ја стаса скарата ај 11 и 34 и се прејадов, ми честитаја роденден сите ама најголем кеиф ми напрај една мексиканка кога ме стегна малку посилно.

Кај 18 и 23 тргнав накај дома немаше ништо посебно, се истуширав , запалив цигара и пуштив скајп и приватен маил имав точно 7 пораки за честитање на роденден и 3 потсетувања за нови пријатели од Тагет и Фејсбук.

Дури и еден Индиец ми го честитал роденденот во точно 14 и 23 минути по средноевропско време, кревав тегови едно 7 мунути и се јавив на скајп за да се слушнам.

Легнав некаде кај 21 03 и загледав НБА Њу Орлеанс - Шарлот и сум заспал со телевизорот пуштен.

Вчера тоа што и да си го видел на клупата не е од Бог зошто Бог сам си кажа во Светото писмо 6 дена работи додека 7-миот одмара со други зборуви Бог одмара во недела не се занимава да остава пораки нацртани на снег за ти да доживееш катарза од моиве постови.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom