Мистеријата на езерото Лок Нес

• Креатор на темата Креатор на темата Efro
  • Време на започнување Време на започнување
eee... nesi rastur uste prai... u knigite po angliski najmalku edna nedela ne davea so nesi... samo me interesira zas za slikata pogore short 1 mislam deka bese iskomentira deka lugjeto priznavaat deka e izmama...
mislam koa amerikancite laziraa odenje na mescinata zas da ne mozat skotlagjanive da ne prolazat za edno mini dinosaursce...
Edno prasanje... Nikoj nikogas nema slezeno dole vo ezeroto da go pobara Nesi ili sto e fintava...?

Tikvi4ka напиша:
eee... nesi rastur uste prai... u knigite po angliski najmalku edna nedela ne davea so nesi... samo me interesira zas za slikata pogore short 1 mislam deka bese iskomentira deka lugjeto priznavaat deka e izmama...
mislam koa amerikancite laziraa odenje na mescinata zas da ne mozat skotlagjanive da ne prolazat za edno mini dinosaursce...
Edno prasanje... Nikoj nikogas nema slezeno dole vo ezeroto da go pobara Nesi ili sto e fintava...?

ja kolku sto znam imaat otideno i nemaat nisto najdeno :)

Не можат скроз до доле да се симнат во езерото..не знам зашто имало некои проблеми...

Инаку, немам некој став за ова прашање, можеби постои, можеби не... Не сум видела цврст доказ дека постои, но не сум ни видела дека има цврст доказ дека не постои, така да се уште ќе си останам воздржана по ова прашање.

Crazy in Love напиша:
неможат скрос до доле да се симнат во езерот..не знам зашто имало некои проблеми
tikvi imalo... nejkat da si unistat edna golema turisticka atrakcija

Da vi se smesham vo muabetov.. Gazdata od William Hill angliskata kladilnica ponudil 1.000.000 funti nagrada za toj shto ke dokazhi (chitaj go slika) deka postoi chudovishteto. Nalet se drugo koeficientot na toa deka godinava kje se razreshi misterijata so Nesi e 1:250 :) ajde site po 100 denari deka kje se razreshi :)

Tikvi4ka напиша:
tikvi imalo... nejkat da si unistat edna golema turisticka atrakcija

Езерото е доволно истражено и дефинитивно таму нема Плесиосаур. Повеќе би поверувал за некој редок рептил во некои слабо истражени води во Африка или Ј.Америка али во Лох Нес, дефинитивно не. Лох Нес е само туристичка алатка вредна неколу милиони фунти. Езерото ни од лимнолошки ни од биолошки аспект неможе да овозможи живот на крупен рептил. Можеби од време на време некоја возрасна јагула (или некоја друга риба) да ги предизвика приказните, но на крај тоа е само туристичка атракција...

Камо да ни текнеше нас охриѓани на такво нешто!!!

Да, па мојме Заум нешто ова она... дај некоја идеја.

Vujche напиша:
Да, па мојме Заум нешто ова она... дај некоја идеја.
daj nekoj neka vidi vozrasna i seksi sirena... abe turisticka atrakcija nevidena

Pa i jas mislam deka toa nesto e mit,taka da ne postoi...Anglicanite go prenesuvale toj mit od kleno na koleno za da se procue toj region vo Skotska...

Пробано е да се докажи на повеќе начини дали постои чудовиштето.
Една од поинтересните варијанти била, да се загрее езерото, и чудовиштето да се „избрка” на површина. Обидот не успеал поради колапс на системот за напојување, и не е повторен обидот.
Исто имало обиди за спуштање камери со светла, ама поради некоја алга или материја, шо ти знам јас, не може да се гледа подлабоко од 7-10 метра.
И ден денес постојат луѓе кои остануваат на тоа место се недели и месеци, со надеж дека ќе го фатат на слика или снимка чудовиштето...

aha. ke go fatat 100%
a zaso ne go povtorile obidot so zagrevanje na voicata.???

Тоа не знам, ама се десила хаварија на системот за напојување и сите били разочарани, па преминале на план Б. Иначе има и неколку теории за потеклото на животното, ама се станав од спиење и мака ми е да пишувам, после ќе напишам.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom