MIST Компјутери - Битола

• Креатор на темата Креатор на темата Volkswagen
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.702
Поени од реакции
27
Ново:MIST Компјутери - Битола!

http://mist.bitola.googlepages.com/

MIST COMPUTERS - BITOLA
THINK ABOUT YOUR FUTURE!

dell_logo-full.jpg

Дечки еве уште еден дистрибутер на DELL компјутери во Битола. Морам да кажам дека задоволен сум од услугата. Си набавив DELL Inspiron 6400 со 256 графичка картичка релативно евтино.
Ги препорачувам за оние кои сакаат да си купат Десктоп или Лап топ компјутери, а не да купат од она евтиното јапонско ѓубре!
Од сега натаму само марка ќе купувам, слична цена се, а далеку подобри перформанси!

DELL RULZ!

inspiron-6400-full.jpg

Вакво чудовиште...1069$ плус ДДВ имаше и поефтина верзија од 999$ плус ДДВ..ама ова е одделна графичка картичка 256 а 999 е со вградена 256!:zlo:
DELL Inspiron 6400 (1.60GHz) - $1069 USD
DELL Inspiron 6400, Intel ® Core Duo T2050 (1.60GHz, 2MB L2 cache, 533MHz FSB), Free DOS, PC Restore recovery
system by Symantec, 15.4" Wide Screen WXGA (1280 x 800) Display with TrueLife, 512MB 533MHz DDR2 SDRAM
(1x512), 256MB ATI® MOBILITY™ RADEON® X1400 graphics card, PCI-Express x16, 80GB (5.400rpm) SATA Hard
Drive, Fixed Internal 8X DVD+/-RW Drive with Software, 6-cell , 53 WHr Li-Ion primary battery, Dell™ Wireless 1390
802.11b/g 54Mbps Mini-PCI Wireless Card, Dell Wireless 350 Bluetooth 2.0 Module (up to 3 Mbps) with Enhanced Data
Rate, Large Deluxe Nylon carry case, Rescource CD - contains Diagnostics and Drivers, 1 Year Parts Only Warranty,

На кое место се наоѓаат овие ?

Немаат канцеларија. Преку e-mail контактирав.
Начин на плаќање имаат преку Стопанска Банка А.Д Скопје ненаменски кредит. Мора прво да порачаш па да ти донеси. Ваков јас се одредив оти го видов кај него. Тој има Inspiron 6400. Во рок од неколку дена (претходно капар му дадов 100 евра) ми го донесе.
И сите среќни и задоволни.

http://stb.com.mk/N_KredPOpsto.asp?seg=4
• При поднесување на апликација за ненаменски потрошувачки кредит до 3.000 EUR потребни се:
1. Фотокопија од лична карта или пасош

2. Потврда (не постара од 30 дена) за редовно вработување на кредитобарателот и ко-кредитобарателите
Последен даночен извод (за трговци поединци), или рекапитулар за приватни фирми
(1 и 2 важат и за ко-кредитобарателите)
3. Фотокопија од последна платена сметка за струја, вода, или телефон
Обрасци: » Апликација за ненаменски потрошувачки кредит

BTW ако пишете маил кажете дека од Кајгана форумот сте дознале :) така ми е договорот. хехех

Оти бе не коментирате?! Ајмо дискусија...
Јас тука се трудам да ви кажам убави работи...вие ќутите!:nenene::pos2:

Стапив во контакт со типот, навистина се евтини цените. Изгледа ќе порачам DELL Inspiron 6400. Подобро DELL отколку HP ! А и планирам да го шитнам овој мониторов да си земам еден саглам DELL. Ми окапаа очиве цели деној на катоден.

Volkswagen не се љути чоече толку ти...чекај ќе бидне работава...
:baeh:

Па, морам сеа...
Опа Inspiron-че а? :) ако фино фино
Онаа од 1069$?

Update: подновен е дизајнот на web страната, па бујрум :)

HM super ova neznam dali i nevada vrseja distribucija na dell

Volkswagen напиша:
Ги препорачувам за оние кои сакаат да си купат Десктоп или Лап топ компјутери, а не да купат од она евтиното јапонско ѓубре!
Од сега натаму само марка ќе купувам, слична цена се, а далеку подобри перформанси!

DELL RULZ!
Прво едно нешто забележав на сајтот
Цените на компјутерите се со без пресметан %18 ДДВ. :pos2:

И незнам сега дали имаат или немаат ДДВ. Спомна дека цената им е слична. Еве јас ќе ти кажам дека таков компјутер како што продаваат они можам да склопам за 200-250 евра поевтино, па да додадам заработка и пак ќе испадне 150-200 евра поевтино. Према продавница е пак поскапо околу стотина евра што сепак не е мала разликата. Значи споредбиве ги праам под сулов цениве да се СО ПРЕСМЕТАН ДДВ, а ако немаат ддв...
Инаку за квалитет нема утка кај овие ДЕЛЛ или било која друга позната марка што ќе ти склопи ваков компјутер, ама затоа и цената си го прави своето.

И ме интересира една работа. Предноста кај ваков готово компјутер е компатибилноста на деловите или квалитетот? Дека сепак може и сам да си склопиш компјутер па да се покаже исто квалитетн како и овие готовиве. Можеш да ги ставиш буквално истите делови како во готовиот па да го добиеш истото или не е така?

Јас користам DESKTOP склопен компјутер и е МИЗЕРЕН спрема Optiplex. Сите што се меѓунардоните организации во земјава користат DELL десктопови. Имав шанса во UNDP да работам на DELL. Веднаш се чувствува разликата.

Плус тоа...сите компании цените кога ги даваат (скоро сите) се без пресметан ДДВ...не е голема разликата. Ако е 1069 долари за најскапата ќе те кошта ...1192 долари тоа ти е некаде 50,000 денари за НАЈСОЛИДНИОТ лаптоп...

Инаку се јавив и во МАКПЕТРОЛ да споредам цените, многу повисоки се.
BTW, дечки зборуваме за DELL. Искрено никогаш повеќе (15 години купувам „склопени” компјутери) нема да купувам фуш од AMC или не знам каде.

Ме збуни тоа со ДДВ-то. Треба да ја сменат реченицата. Вака ќе мислат станува збор за неозбилна фирма.
Инаку зборам за десктоп компјутерите. Јас до сега имам сменето 3 компјутери склопени од дилер, а сега сам си склапам (со помош од Круша:)) зошто уште сум на почеток. Сите ми се покажале предобри. Одлични пероформанси, нема игра што не ми ја прима на најјако на 1240х1024 резолуција со сите можни детали. Деловите се најверојатно квалитетни. Немаат појавено никаков дефект веќе 2 години (овој што го имам е 2 години стар). Јас сум презадоволен.:toe: 200-250 евра повеќе не би дал само зошто е Делл или некоја друга марка.

Добро, сепак праев есап јас да си склопам конфигурација таква од мислам беше Rainbow од Скопје...кога ја надингав :) 65000 денари а само појака (МАЛКУ) графичка од ЛАП ТОП-от ...мизерија. Овие што се компанииве кај нас на делови ако купуваш ти тарифират 20-30% повеќе. Не ми се исплаќа така.

Како и да е...секој со својот план. Јас зборувам за оние кои купуваат готови компјутери, повеќе им се исплаќа вака, особено за лап топ DELL.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom