Минск - Белорусија

• Креатор на темата Креатор на темата PonTius
  • Време на започнување Време на започнување
Denes prasav vo ambasada, pa kazaa deka treba samo pokana od prijatel. A za prevoz megju najeftinite a i megju retkite e so avion od Skopje preku istambul do Mins(inaku cini 380 evra, so mislam deka e skapo). Inaku bi mozelo i so voz . ..ama mislam deka ke mi trebaat najmalku 2-3 dena za da stignam do tamu so prekacuvanje taka da . . . .

Мене ме пуштија така (!) на граница, само ми побараа 5 германски марки. Им дадов и без виза и без ништо - ни печат ни бутур, бев вистински илегалец. Ама ми е гајле, на излез немав никакви проблеми, никој нишо не ми кажа. Изглеа така ми била среќата, граничната полиција нивна беше супер, дури и ми запре комбе да стигнам од украинско-белоруска граница до Минск (580 километри). Немав ни виза ни бутур... Е сеа, ова е ствар на среќа, не знам која би Ти била среќата ако пробаш како мене.

Да не заборавам, на влез во Украина им реков дека сум транзит, немав ни виза ништо, и ми удрија печат за 3 дена престој (транзит).

Мој совет е да се прочепка по lonelyplanet формуите кои се извонредно богатство од информации па да се види кој какви искуства има.

Добив покана за летово за Белорусија на свадба т,е, во Минск, па гледам темата некако е застарена, како да стигнам најефтино до таму, пример со воз, зошто со авион е скапо, не ми е проблем да патувам и 3 дена, ама ме интересира, пример одам во Скопје на железничка и вадам таму карта до Минск, или вадам до Белград, па во Белград вадам за незнам каде итн... Како оди сета таа процедура?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom