[Minecraft] Прв Македонски сервер

• Креатор на темата Креатор на темата ivan1500
  • Време на започнување Време на започнување
Не се соменвам дека ја поттикнува креативноста... Ама што е финтата? Само тоа? Си правиш структури со коцки? :)

Не се соменвам дека ја поттикнува креативноста... Ама што е финтата? Само тоа? Си правиш структури со коцки? :)

Епа зависи како гледаш. Други игри кои имаат “поента“ односно се синглплеер со приказни и филмски елементи и така натаму се забораваат после 15 дена одкога ќе ја свртиш. Или мултиплеерот здосадува после 50 партии. Кај оваа, освен што се продадоа 14 милиони копии само нa РС.. И после колку години (3 или повеќе?) не и згаснува популарноста. Не е само до коцки иначе, има многу начини на крафтање работи.. Пример од собрани дрва се прави печка.. Или се собира јаглен па ја палиш печката.. Па после топиш нешто на неа, не ми текнува. Или крафташ оружје, рачката му е од дрва, сечилото од собрано железо, па има скриени пештери нели со ретки материјали..Еве ѕирни колку работи може да се крафтаат.. бескрајно. А кај description-от види каква е намената на искрафтаниот производ да видиш дека всушност играта е доста комплицирана :D Да не збориме за што се може да се изгради.. Само да се уклучи она сетило за креативност и одат 3 саата на ден на играва. Можеби ќе кажеш играта е губење време, али ако се протумачи подобро уствари секоја игра е тотално губење на време, поентата е забава нели. А на Minecraft сум се забавувал повеќе од 80% од други РС наслови :D
Порано се сеќавам дека имаше еден нов сервер (survival mode беше, навечер искачаат тие лошите крипци, како и да се викаа), и на првите играчи меѓу кои бев и јас им беше даден бесплатен простор за градење на куќа... Чувството беше многу убаво со оглед на тоа дека имаше едно поголемо патче, и околу патчето сите играчи во исто време правеа свои куќи од темел за на крај истото да израсне во голема населба со „софистицирани“ куќи.. Тоа беше одамна, а сега поред толку модови играта е исполирана до максимум и изгледа ептен јако, башка и со кафе/цигарче и добра музика играва е must-have ...

зошто мора да ти даваме никови за да не додаваш во белата листа? така ке има помаку играчи а и да насловот не е требало така.. не е прв македонски сервер и имало е мк сервери кои што се стојали пола година и се биле успешни(4-5)
--- надополнето: 7 февруари 2014 во 12:44 ---
зошто мора да ти даваме никови за да не додаваш во белата листа? така ке има помаку играчи а и да насловот не е требало така.. не е прв македонски сервер и имало е мк сервери кои што се стојали пола година и се биле успешни(4-5) но нмв :) се надевам дека ке успее овој многу повеке и од тие него само ти барав фб да видам дали ке ми дадеш но нешто не ми даваш поради некоја причина а мислам дека е затоа што си мал(15-16 год) или? (ако грешам поправи ме само кажувам мислење)

@AstroBoy :) Фејбуск не ти давам бидејќи е моја лична приватност, да бев 15 години по твое, види ми ја датата на регистрација, значи јас од 9 години сум на Кајгана? Не гледам зошто би ти дал. А со white list работи поради безбедност ништо повеќе.

@IskraSpasovska123 додаден е :)

Драги крафтери, по толку време решивме да организираме уште еден натпревар на minecraft. Ќе објаснам што пократко и појасно.

Цел:
Да стигнеш на крајот на лавиринтот прв.

Право на учество:
Сите играчи кои се истовремено членови на Емагаре

Цена на учество:
- 5 дијаманти
- $5000

Награда:
- Сите пари собрани од учеството
- Сите дијаманти собрани од учеството
- Квалитетно џебно ноже Browning, Boker или Smith & Wesson, зависи што има на залиха

* Ножето ќе биде предадено на рака лично. Доколку тоа не е можно, ќе биде испорачано по пошта. Трошоци за испорака нема.

Натпреварот ќе започне во недела 16ти јануари 2014, во 19:00 часот и ќе трае додека не се добие победник.

Здраво!!!Дали можете да ми помогнете.Денес направив Minecraft 1.7.2 Server Bukkit.Е сега проблемот е тоа што мене ме дава во игра на мој IP,а на други мој другари им го давам IP-от а тие неможат да влезат...Ве молам кој знае нека ми помогне...

Некој ако има линк од мајнкрафт но нормална без некои други лаунчери... Барам онаа што е нели вклучиш ја и ништо позадината е кафена и има само поле за ник и Логин копче и да штиклираш ако сакаш да ја апдејтираш(доколку има нова верзија) и ништо друго
некој ако може?

активен е серверот уште??

Здраво...имам едно прашање кој може да ми помогне?Имам сервер мајнкрафт 1.7.2.Во светот немам мобови.Можете ли да ми помогнете?

Дали некој може да објасне како оди со серверите, каде се прави акаунт, дали е бесплатно и сл. Јас тапа сум со играва ама ми треба за еден братучед помал да му објаснам како и што. Однапред фала

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom