Милошoски: Името зависи од Црвенковски

• Креатор на темата Креатор на темата Грмуш
  • Време на започнување Време на започнување
vaka,za da dojde do obid za smena na ime toa ora da odi vo sobranie, a koga ke odi ( ne daj boze) ima da gi zaceka eden narod pa na k@r ke smenat...taka da so znaat neka prat ama treba da se soocat so narod...mozda malku i site nie preteuvam..spore mene nisto nema da se sluci.

Името не смее да се МЕНУВА, Америка и НАТО одат во рецесија.
Просторот го пополнуваат Русија и Кина.
Да се издржи овој месец, да не се постигне договор, САД влегуваат во избори а изборите ќе им ги поремети економската криза која ќе ја бутне америка на колена.
Косово да не се признава исто.
На бате Путин под итно да му се јавиме.

Знаете што ме нервира ШТО НЕ ВРТАТ КАКО САКААТ!!!

sheep.gif

???

Пази апсурд.
На Нимиц вчера му прднува дека идентитет не може да биде предмет на преговори.
Каде е замката ?
Ниту име на држава неможе да биде предмет на преговори зошто името народот си го бира.
Ако се промени името во Северна Македонија а највероватно за тоа прифатиле Грците, тогаш тоа ќе ни се даде во форма на земи или умри.(Јас ќе умрам со Бонстил и Амбасадата на Кале)
Грците, нема да поминат ниту 5 мин. силно ќе удрат во менување на идентитетот во северномакедонски, северномакедонски јазик, се ќе биде преку ноќ приеменувано во северно македонско и со тоа добиле и дефакто печат од Р.Македонија дека Егејска Македонија ја немаат окупирано туку ослободено.
Тогаш народот Македонски влегува во уште поголема делба и доаѓа до РАСПАД.
Тоа е играта.

Пази апсурд.
На Нимиц вчера му прднува дека идентитет не може да биде предмет на преговори.

Не му прднува туку театарот треба да биде изигран со сите глумци и до крај.

Грците, нема да поминат ниту 5 мин. силно ќе удрат во менување на идентитетот во северномакедонски, северномакедонски јазик, се ќе биде преку ноќ приеменувано во северно македонско и со тоа добиле и дефакто печат од Р.Македонија дека Егејска Македонија ја немаат окупирано туку ослободено.
Тогаш народот Македонски влегува во уште поголема делба и доаѓа до РАСПАД.
Тоа е играта.

Ти веќе го знаеш крајот на претставата и најдобро да ја напуштиш салата пошто веќе нема да ти биде интересно.

Но оние што ќе останат на крај ќе треба да дадат и аплауз за успешно завршување на невозможната мисија-убедување на народот да оди на театар и да ужива во претстава која на ниедна друга бина не би добила ништо повеќе од еден скапан патлиџан и некое расипано јајце.

Кај нас веројатно ќе има и бис.

По средбата со македонскиот претседател, посредникот Нимиц изјави, дека не гледа разлика меѓу ставовите на владата и претседателот на Македонија за името, и дека тоа не е пречка за преговорите. Најави дека за десетина дена на средба со преговарачите ќе ги добие официјалните ставови на двете земји, по што најверојатно ќе може да даде и конкретен предлог. Тој на претседателот му ги пренел и грчките реакции, според кои неговите последни идеи се повеќе на македонска страна./крај/а1/

oва го има кажано нимиц,во врска со ставовите на бране и гујо,значи игра некој задкулисно и ние не знаеме нечиј став...нели демек бране беше за северна македонија,а гујо не го дава името..у овој случај испаѓа нешто друго-секако ако е вистина.

Ако внимателно се следат изјавите на Б.Ц. тој изјави дека доколку сега не се најде решение за името, тогаш преговорите ќе мируваат 1 година.

Тоа значи дека сите скупа и ВМРО И СДС сакаат да останат со чисти раце пред предстојните избори.

:toe:

има нешто матно,а изгледа дека само ние тука на форумов се замараме со нивните глупости,за кои ние после и ќе трпиме

makedonija ako ne moze da gi otkaze pregovorite spored mene treba da gi minira istite i vo odreden moment da bara glasanje vo oon i na toa pole treba da ja trosi energijta,kakvo ``resenie`` koga na masa stoi republika Makedonija ime koe treba da se modificira...sto i da se dogovorat toa ke pretrpi izmeni.

makedonija ako ne moze da gi otkaze pregovorite spored mene treba da gi minira istite i vo odreden moment da bara glasanje vo oon i na toa pole treba da ja trosi energijta,kakvo ``resenie`` koga na masa stoi republika Makedonija ime koe treba da se modificira...sto i da se dogovorat toa ke pretrpi izmeni.

Tочно,но Македонија ги испушти “минерите“ од работа,преговорите сега ги водат само “палачи“ на прскалици и по некоја петарда.Мислам дека двојната формула беше најголем “попуст“ што една држава може да си го дозволи кога се работи за нејзиното име.Вистинските и непристрасни познавачи на ОН тоа многу убаво треба да го знаат,впрочем за таква промена на име и започнаа разговорите со посредство на ОН за да прераснат во “ултимативни преговори“ преку Грчкото лоби и благодарение на инфантилноста од сите досегашни Македонски влади кој работава ја сваќаа како на заебанција па намерно или случајно пуштаа “деца“ на преговори кој се за возрасни.:toe:

Tочно,но Македонија ги испушти “минерите“ од работа,преговорите сега ги водат само “палачи“ на прскалици и по некоја петарда.Мислам дека двојната формула беше најголем “попуст“ што една држава може да си го дозволи кога се работи за нејзиното име.Вистинските и непристрасни познавачи на ОН тоа многу убаво треба да го знаат,впрочем за таква промена на име и започнаа разговорите со посредство на ОН за да прераснат во “ултимативни преговори“ преку Грчкото лоби и благодарение на инфантилноста од сите досегашни Македонски влади кој работава ја сваќаа како на заебанција па намерно или случајно пуштаа “деца“ на преговори кој се за возрасни.:toe:

Факт е дека народот не го боли уво како утре ќе се вика, ни јазик ни едентитет го интересира. Веројатно само пари го интересираат.

Инаку ниедна влада не би останала повеќе од два дена на функција ако тоа погоре напишаното не беше точно.

Се излага фино лепо на протести за прекинување на преговорите и оној момент кога масата народ ќе достигне критична бројка од 60-70 000 владата сакала нејќела ќе ги прекине преговорите.

Ама треба да сватиме дека тие кои се за зачувување на сегашното име (вистински а не декларативно) не се повеќе од 10% од целата популација.

Тоа си е вистината колку и да е болна.

Ne se tolku, mnogu povekje se, no znaes kako ti e, Makedonska rabota, onoa poznatoto moze da bide i poloso se do posleden moment nema nisto da se prevzeme.

Ne se tolku, mnogu povekje se, no znaes kako ti e, Makedonska rabota, onoa poznatoto moze da bide i poloso se do posleden moment nema nisto da se prevzeme.

Со години размислувам зошто е тоа така,и знаеш што заклучив?
-Заклучив дека Македонците во последните 2000 години виделе толку многу лошо,што од секоја лоша работа очекуваат дека може да има и полоша.:toe:

Да, да во Америка не отидаа за да се претстават тие туку МАкедонија и да не кажуваат што ќе им текне тука за доброто на народот. Прво ВМРО сакале да преговараат посебно сега зашто се преговара посебно. Не е БЦ чист ама и овие дриблаат. Сега на Преседникот му текна дека може да ги навреди и повреди преку Милошески и го направи тоа. Значи сакам да кажам дека немаме покма што стана со преговорите во прв план отиде кој ќе отиде да се сретне со Нимиц
ПРЕКУ ГЛАВА МИ СЕ СИТЕ ЕБАНИ ПОЛИТИЧАРИ!!!!!!!!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom