Една работа не ми е јасна, од кај тоа Јуве 2 пати стигнале до гол и 2 гола дале, или, 2 шанси имале 2 гола дале, зашто толку нереално се гледа на работите и се удира на таква тешка бламажа ...
Не сум кадарен да го коментирам второто полувреме зашто не го гледав, али доволно видов у прво од 15та минута нагоре за да укапурам дека благе везе немате.
Прво, Дел Пиеро од страна сам, непокриен од никого му крати чист гол на Кваљарела бидејќи упати удар кон голот на Абијати а не подаде кај Рики кој беше сам и непречен од никого празен гол пред него ке имаше на 2 метри од истиот. Второ, го имаш голот на Кваљарела, и трето, уште една 100% шанса потоа на Дел Пиеро кога топката иако се влечеше по земја, Абијати едвај ја одбрани, само ради лошиот шут на играч кој е маестрален у тој поглед, не беше 0-2 у таа ситуација.
Заклучок, Јуве имаа 2 супер шанси во прво и 1 гол, 3 шута кон истиот во рамки од гол у тој период, 3 шанси од кои една искористена. Не го глеав второ, али дале уште 1 гол, ете ја и четвртата шанса у мечот по што и беше 0-2, статистиката вели дека имале 6 упатени удари кон голот ...
Нејсе тоа, поентата ми е дека далеку беа од оноа '' од 2 шута победиле и слично '' и од старт кога ке прочиташ таков пост објективноста на тој што го пишал паѓа во вода.
А и запамтете, бројот на шанси, бројки у статистика и слично, не го добиваат мечот, и не гледам каква корист има Милан од тоа, тим, кој според мене ја направи истата грешка ко и Реал со Пелегрини лани.
Ае, честито победа до фановите на Јуве.