Мики Растаман

• Креатор на темата Креатор на темата Giger's Predator
  • Време на започнување Време на започнување
ima 6 pesni vo klipot :) .. trebalo do kraj da slusas ;) ... toa e introto na albumot sto si go cul na pocetokot ... pozzz .....

--- надополнето ---

Da toa e pocetokot na reality i pred toa .. ova e nekade 2003 godina.Ne e tolku silno, no sepak ova e pocetokot na ekipava.
Vo toa vreme izleze i ova.Sepak ova e staroskolski zvuk.

A ako ti e cel da se smees na toa kolku ti zvucat smesno ili ne, zacuvaj si go za sebe, temava e da cues sto spremale deckite novo, a ne da se provocirame koj kolku e po dobar od drugiot.Zatoa ako imate nesto od niv, kacete, ako ne.. ima kopce backspace, pritisnete go nego i odete kon drugite temi vo oblasta MUZIKA.... pozz...[/QUOTE]
Dobro za tebe sa dobri ovja ama mi bese zborot ... zboris deka sa anderground vali i kompanija a istive imaa 3 spota(samo ja tolku im znam ) uste na pocetokot na nivnoto rabotenje???? A pred toa zboris deka legijata ne sa anderground deka imaa spotovi intervjuinja i takvi sranja? Ne mi e jasno nesto dn sum propustil??? Znaem koj e tvojov problem.... ne go razbirash poimov anderground i se tripas so glupi grupe ka realiti.

Ok .... reality rabotat intenzivno i ne se glupi ... tolku.
I zasrami se kako mozes da zboris za grupa koja zad sebe vidi sto sve ima napraveno:

http://valireality.dyndns.org/

A ete napravi sporedba od ova sto Ago go napravil na Stress kako producent a sto na Genocid.Pa ti sam si sporedi.

E taka ... sega prodolzi so tvojot ignoranten odnos kon makedonskiot rap ;) .
I zemi procitaj sto pravele reality za poslednite 12 godini.
Jas na forumot sum za da se boram za grupite koi dobile po malku respekt na scenava.

A spotovite na reality i legijata se soncevi godini razlicni ... ne tripaj.Kako misles deka raelity ke napravat reklama so takvi nisko budzetni spotovi.
Tie spotovi se prosto test za toa dali gi biva ili ne ?I pak ke ti kazam.Procitaj na sajtceto sto pravele deckive 12 godini nazad i kade sve nastapuvale.
Jas ne go velam ova za da gi sporeduvam so Legijata tuku da pokazam deka za celoto vreme imase i drugi grupi koi rokaa a ne ja dobija zasluzenata pocit.

Mir ...

(na sajtot vo galerijata uste koga ke mu ja vidam sobata na Zile, odma se gleda koj e vistinski zaljuben vo sranjeto koe go pravi.A Genocid se pitam dali imaat 35 cd vo klekcija i soba priblizno kako na Zile.Ne deka toa ke gi napravi pogolemi raperi, tuku prosto se gleda brat vizuelno kako stojat rabotite a posle toa i audio)

Ok .... reality rabotat intenzivno i ne se glupi ... tolku.
I zasrami se kako mozes da zboris za grupa koja zad sebe vidi sto sve ima napraveno:

http://valireality.dyndns.org/

A ete napravi sporedba od ova sto Ago go napravil na Stress kako producent a sto na Genocid.Pa ti sam si sporedi.

E taka ... sega prodolzi so tvojot ignoranten odnos kon makedonskiot rap ;) .
I zemi procitaj sto pravele reality za poslednite 12 godini.
Jas na forumot sum za da se boram za grupite koi dobile po malku respekt na scenava.

A spotovite na reality i legijata se soncevi godini razlicni ... ne tripaj.Kako misles deka raelity ke napravat reklama so takvi nisko budzetni spotovi.
Tie spotovi se prosto test za toa dali gi biva ili ne ?I pak ke ti kazam.Procitaj na sajtceto sto pravele deckive 12 godini nazad i kade sve nastapuvale.
Jas ne go velam ova za da gi sporeduvam so Legijata tuku da pokazam deka za celoto vreme imase i drugi grupi koi rokaa a ne ja dobija zasluzenata pocit.

Mir ...

(na sajtot vo galerijata uste koga ke mu ja vidam sobata na Zile, odma se gleda koj e vistinski zaljuben vo sranjeto koe go pravi.A Genocid se pitam dali imaat 35 cd vo klekcija i soba priblizno kako na Zile.Ne deka toa ke gi napravi pogolemi raperi, tuku prosto se gleda brat vizuelno kako stojat rabotite a posle toa i audio)
Vidov sto praele reality za ovja 12 god i se zaprepastiv ozbilno. Vikas sa anderground... pred toa vikas deka ekipa sto e anderground ne treba da ima spotovi promocii i takvi sranja znaci ostanuvaat anderground neli???? Deckive imaat 3 spota uste koga pocnuvaat da snimaat traki!!!!!! Kapish !!!!! Znaci ne se anderground.....znaci nemaat nekakvi golemi uspesi da prodadat neznaem kolku cdnja..... znaci ne se kvalitetnii!!!!!!!! I ne mi gi sporeduj Genocid so niv ili so legijata ok? Babi i zabi !! I kaj mene doma sobata mi e takvaa kako zile, i jas imam 35 MP3 so rap .... me pravi pogolem raper od tebe ili od neznaem ronin? Nitu gi branam Legijata ili pak Genocid ednostavno sakam da ti kazam sto e kvalitetnoto a sto ne vo mk. Reality moze se truda nesto da napraa ama kogaj ne te biva ne te biva sedi si nastrana kapish?

Mojot coveeeeek koj go postuemmmm najviseee :D

REAL OLD SCHOOL SHIT OD PRED 400 GODINI BE BRAT!!! :d

najgolema pocit.

ke bidam kratok, pred se blagodaram za reklamata, cenam luge sto mozam da go detektiraat zvukot po koj bilioni luge na planetava se molat za da vrati nekogash nazad. Reality.........Reality ne e nishto poveke od domashno improvizirano studio za snimanje, smesteno vo podrum so mala komora od 2 kvadrata! Reality "grupata" beshe samo farsa so cel da se vidi dali makedonskiot narod e spremen na nekoj razlicen zvuk sto nedostasuvashe po ulicite na makedonia, ..... se vide, lugeto sto ne gi sakaa denes odat po Rokerski koncerti na makedonskive Raperi. Dali se undergraund????? se definiraat kako DA, zosto nikogash nema da gi vidish na K15 i drugive televizii ili pak na Back Stage (da ja ebam taa so cickite) i slicnite emisii kako sto toa go pravat drugite raperi, filtriranje, so cel za slava i ziveacka. Ako napravish spot toa ne te karakterizira deka ne si underground, audio i video se dva elementi povrzani, jas bi rekol ako si glup i ke ti stavam i slika vo audiot za da razberesh sto ti kazuva izveduvacot, ali denes toa ne e taka...........uste neshto, 12 godini ne, Reality e od 2003, Zile i Vali se od 1999........uste se i uste rabotat samo sto nema veke na kogo da mu prilozish da slusha, zoso denes rapot vo makedonia e moda i profesija, go izgubi znacenjevo a koj e krif??? poglednete se samite vo ogledalo, i ve molam ne nejkeme i ne vredime nie Reality za da ne pishuvate i zborite. blagodaram na citanjeto.

Не ми се свиѓа, музика ок, ама како и гореспоменатото треба енергија.
Кога рецитира како од лист хартија да чита на табла пред цело одделение и тоа под казна на учителката.

Tebe debilno li ti e ? Me interesira dali davas respekt ili ne :) ? oti sepak nekoj raboti i se maci da pretstavi staroskolski zvuk ... ne mislam deka toa e debilno drugar.

Глеј пер, ја пример само old school слушам од рап... Прилично. Можам директно да ти кажам дека ова е чисто срање. Добар вокал е човекот, али не фаќа old school ритам на old school инструменталка.

И затоа изгледа срање.

Dali se undergraund????? se definiraat kako DA, zosto nikogash nema da gi vidish na K15 i drugive televizii ili pak na Back Stage (da ja ebam taa so cickite) i slicnite emisii kako sto toa go pravat drugite raperi, filtriranje, so cel za slava i ziveacka.

E od takvi ne go bide rapot u mk i nasekadeeeeeee .. od kurodudlaci, narcisi koi sakat da paradiraat na TV i alcni dvolicni kopuci za paricki od koncerti ... toa e toa .... dodeka seto toa postoi okolu nas vo golemi kolicini, vistinskiot rap ke go ima vo mali kolicini, a na mesta i voopshto ... zalno e se .. veke ne mi se jade gomna .... otideno e sve u kurac ... da go ostavime rapot na kompleksarite ... oni najdobro znaat so toa nesto da se spravat ... pocit za reality koi i taka veke ne znaeme postojat ili ne .. i pocit za site producenti koi lapaat pari od rapot i tako dalje ..... i za zal pocit za tie kako mene sto pateticno se zaljubeni u eden zvuk koj odamna isceznal nekade ... megu podrumi, megu kvartovi, megu papki so stari diskovi .......

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom