MIDI фајлови за синтисајзер

• Креатор на темата Креатор на темата KaiTekk
  • Време на започнување Време на започнување

KaiTekk

R&B boy
Член од
17 март 2006
Мислења
1.045
Поени од реакции
22
Само сакав да прашам дали некој знае како се прават MIDI фајлови за синтисајзер и дали е можно т.е. дали постои некоја програма која од MP3 фајл ќе направи MIDI фајл така што ќе го извади вокалот а ќе ги остави само инструментите. Благодерам однапред.

Pa pobaraj na google mp3 to midi converter, iako mislam deka e malku tesko, imas za download gotovi midi fajlovi na internet.

Не се праеше со она Fruity Loops?!:raz:

KaiTekk напиша:
Само сакав да прашам дали некој знае како се прават MIDI фајлови за синтисајзер и дали е можно т.е. дали постои некоја програма која од MP3 фајл ќе направи MIDI фајл така што ќе го извади вокалот а ќе ги остави само инструментите. Благодерам однапред.

Хехехе.... да можеше така досеа сите така ќе правеа.... иначе може и ќе најдеш некое програмче нешо не викам не..... али подобра варијанта ти е да си ги даунлоадираш какфи такфи.... ама готофи, па после ако имаш синтисајзер ќе си ги средуфаш. :)

Миди делови се продаваат во Гама стор мислам!

AlBioRiX напиша:
Миди делови се продаваат во Гама стор мислам!

Миди делови???? :icon_eek:

Има програми (ја имам неколку од нив) иако стварно се многу лоши. Ги фаќаат сите звуци во песната и на крај излегува трилиллалаллиллулулулулуллилилулулулулулаллаал....... што да го слушаш ќе ти ја пукне главата. Некои тивки песни може да ги извади добро како миди ама нема една песна која ја вади без некој звук кој немам поима зашто го вади.

Ne se sto posto precizni, mozes da dobies dobar rezultat samo ako konvertiras nekoja instrumentalka. inaku glasot mnogu gi buni takvite programi pa najcesto dobivas nekoja zbrka od zvuci koja samo na momenti nalikuva na muzikata od pesnata. inaku gotvi MIDI fajlovi imas na http://www.midi4u.com/
http://www.mididb.com/

Guitar Pro ке ти ја заврши таа работа!

Ај дури сме кај миди,ако можи некој да ми кажи оти не ми ги свири на winamp ili media player????има некоја опција или...

Другарче!!! Ако ти се за професионална употреба подобро е да не се мачиш со конвертирање туку зачлени се на www.lacampanella.com имаат тие скајп 24 часа онлајн и ке ти кажат се како да дојдеш до оригинален миди фајл или уште подобро матрица со бек вокали.0,6 евра е цена на миди и на матрица ама звучат оригинал!!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom