Mi (Xiaomi) телефони и техничка поддршка !

• Креатор на темата Креатор на темата the_maker
  • Време на започнување Време на започнување
Проблем со полнење на Redmi note 4.

Моментна верзија на MIUI 8 Global 7.6.8.

Прво се полнеше само до 57%. Мислев дека е нешо до софтверот па чекав нов апдејт на MIUI белким ќе средат. Ама сеа почна и да не го полни со полнач ( 3% наполни за 2 саати) па евентуално можам да го полнам само преку усб кабел . Преку усб кабел го полни ама ужасно споро...

Така да решение некое? Да нее хардверски проблем?

@the_maker help??
Најчесто е хардверски проблем со конекторот/плочата за полнење. многу работи може да и се случат, а најчесто се менува цела.

Проблем со полнење на Redmi note 4.

Моментна верзија на MIUI 8 Global 7.6.8.

Прво се полнеше само до 57%. Мислев дека е нешо до софтверот па чекав нов апдејт на MIUI белким ќе средат. Ама сеа почна и да не го полни со полнач ( 3% наполни за 2 саати) па евентуално можам да го полнам само преку усб кабел . Преку усб кабел го полни ама ужасно споро...

Така да решение некое? Да нее хардверски проблем?

@the_maker help??
Probaj so dr polnac i dr kabelce, toa fabrickoto ne go biva, i mene ne mi polnese bese mn labavo nemase kontakt.

Најчесто е хардверски проблем со конекторот/плочата за полнење. многу работи може да и се случат, а најчесто се менува цела.

Океј. Ќе гледам да пробам прво со ново кабелче како со вика @Ron Burgundy

Ако нема подобрувањеќе го донесам на сервис ваљда го покрива гаранцијата од Хај е земен пред 4-5 месеци.

Fantasticna nedelna ponuda, redmi note 4x so sd625 i 3/16
https://www.aliexpress.com/store/pr...32811998116.html?spm=2114.12010608.0.0.PFDCNP
Ima li nekoj naracuvano od goldway? Kobajagi ne se plaka carina i danok? Prakjaat so nekoja finta?
Голдвеј се супер продавница. Да не платиш данок неможе, може само на декларацијата да пишат помал износ на пратката, ако помине помине, но нашиве цариници може да ти побараат и извод од банка за да ја видат реалната цена.

Sent from my Redmi 4 Prime using Tapatalk

Продавница во Македонија во која се продаваат Xiaomi? Oсвен Hi.mk

Океј. Ќе гледам да пробам прво со ново кабелче како со вика @Ron Burgundy

Ако нема подобрувањеќе го донесам на сервис ваљда го покрива гаранцијата од Хај е земен пред 4-5 месеци.

Sto napravi?

Голдвеј се супер продавница. Да не платиш данок неможе, може само на декларацијата да пишат помал износ на пратката, ако помине помине, но нашиве цариници може да ти побараат и извод од банка за да ја видат реалната цена.

Некаде по темите порано имам постирано официјално царина за телефони тука не се плаќа, само данок треба да си платиш. Нарачување на телефон од странство или така нешто беше темата

Некаде по темите порано имам постирано официјално царина за телефони тука не се плаќа, само данок треба да си платиш. Нарачување на телефон од странство или така нешто беше темата
Точно, царина меѓу другото за телефон не се плаќа, но данок да. Затоа ако побараш може да пишат помал износ од реалниот, но нашиве може да го побараат изводот од банка.

Точно, царина меѓу другото за телефон не се плаќа, но данок да. Затоа ако побараш може да пишат помал износ од реалниот, но нашиве може да го побараат изводот од банка.

Na mene dosega sekogas go pobarale, a prviot pat ne mi stigna pismo, duri ne znaev sto se slucuva, pa se javiv vo carina i me izvestija deka moram da pratam izvod i invoice. I odtogas me zabelesile tamu kako izmamnik sto pisuva poniski ceni, i do den denesen mi baraat izvod i invoice. A eve edno drugarce 3 pati poraca a nikogas ne mu pobaraa.

Е нишо, терам така, нема кој да отиде и да купи нов кабел :tapp::tapp::tapp:
Ќе гледам да смогнам сили неделава ... Ако нема промена иде на сервис у Хај ...

@the_maker покрива гаранцијата хардверски проблем со конекторот/плочата за полнење?

Добро луѓе, листам по странава на hi store, нема на залиха, нема на залиха, колку сте земале телефони за продавање, 2? Многу несериозно ми делува ова, да немаш да нудиш ни еден телефон. Тогаш тргнете ги од страната да си знае човек, што има, колку има и сл.

Добро луѓе, листам по странава на hi store, нема на залиха, нема на залиха, колку сте земале телефони за продавање, 2? Многу несериозно ми делува ова, да немаш да нудиш ни еден телефон. Тогаш тргнете ги од страната да си знае човек, што има, колку има и сл.
Па јави им се на телефон и прашај. А кога ќе им стигне пратката ќе се пополнат количините и ќе има на залиха...

Да.. Ги прашав кога ќе имаат Mi 6 на залиха, не ми вратија ништо. Лол

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom