Mi (Xiaomi) телефони и техничка поддршка !

• Креатор на темата Креатор на темата the_maker
  • Време на започнување Време на започнување
Ima li nekoj pameten program za kocenje i isklucuvanje na procesorskite jadra? Na vremeto bese setcpu na ponovite telefoni ne raboti. Kaj mene ima cetirijadren snapdragon 801 na 2.5ghz, pa bi probal so nekoj program da ja limitiram frekvencijata na max 1-1.2ghz i ako moze dve jadra da gi isklucam. Probav so cpu control pa nejke.

Ima li nekoj pameten program za kocenje i isklucuvanje na procesorskite jadra? Na vremeto bese setcpu na ponovite telefoni ne raboti. Kaj mene ima cetirijadren snapdragon 801 na 2.5ghz, pa bi probal so nekoj program da ja limitiram frekvencijata na max 1-1.2ghz i ako moze dve jadra da gi isklucam. Probav so cpu control pa nejke.
Имаш, а и сите тие што си ги пишал работат, но мораш да ставиш custom kernel за да менуваш.

Sent from my MI 5s[DOUBLEPOST=1493968097][/DOUBLEPOST]
Се надевав на софтверско решение... Како и да е фала ти :)
Тешко на тој телефон со батеријата. Софтверот е веќе испеглан колку може, и ако почне така да се цица тогаш е само батеријата. Софтверот може да има до 5-15% влијание (сем ако не е некоја ептен Алфа верзија па да нема оптимизации никакви).

Последно уредено:

Рутиран телефон треба да имаш, инсталирај
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.grarak.kerneladiutor&hl=en

Галеријата на Redmi Note 4 често кочи и некогаш знае да се исклучи и се појавува Galery isn't responding. Бришев кеш ама пак исто. :(

Фатиле автоматски да ми се зачувуваат сликичиња од некои Х фаци што прв пут ги глеам и слики од игри..
Некој дан знае како да средим пошто мн нервира, секоја слика посебен албум се прае :@

60d3199764a513921012c555cc73ae2c.jpg

Sent from my MI 5 using Tapatalk

Имам едно прашање од скоро се вратив на МИУИ (Чајна Стабле). И сакам да си се подновам со некоја добра тема и фонт од МиТхемеСторе. Е сега мислам дека ние не можеме да купуваме МиКредитс, па најдов една страна на интернет која продава Ми кредити (со поголема цена секако) и дали има некој искуство со ова да е купувал да не е некоја превара? Еве го постот на ЕУ форумот https://xiaomi.eu/community/threads/now-you-can-buy-mi-credit-micredit-using-paypal.21045/

Пробав да одклучам bootloader и се си беше супер и кажува device unlocked но не е сеуште отклучен веќе цела недела пробувам. Некој да имал сличен проблем или знае како може да се среди? Се работи за Redmi Note 3 Snapgragon

Поздрав дечки,сакам да зеам некој телефон докај 200 евра од овие ми,гледав дека амц ги продаваат е сеа кога барам нема само 2 телефони од оваа марка...Што ке ми предложите докај 200 евра и кај можам во Мк да купам освен Амц..?

Поздрав дечки,сакам да зеам некој телефон докај 200 евра од овие ми,гледав дека амц ги продаваат е сеа кога барам нема само 2 телефони од оваа марка...Што ке ми предложите докај 200 евра и кај можам во Мк да купам освен Амц..?
naracaj si preku internet, mnogu poeftino i pogolem izbor. www.gearbest.com/xiaomi-_gear/

Анхоч, Хај, Сетек веќе има пишано на темата.

Redmi 4 2GB 9800 ден
Redmi 4 Pro 3GB 12.600 ден
Redmi Note 4 2GB 11.500 ден
Redmi Note 3 Pro 2GB (Овој го имало само во Сетек за отприлика 150 евра. Само ќе треба да ти го средат софтверот или да си платиш 500-1000ка во Хај.)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom