Ми ја украдоа колата :(

• Креатор на темата Креатор на темата mALEFACTOr
  • Време на започнување Време на започнување
Абе ако му е за учење на некој... Југо и 101 се наоѓаат за по 200-300 евра. Не е проблем да си купи и да се учи. Верувајте не се мачат да крадат Југо... Удираат по скапите автомобили.

кога бев ептен мал, имавме фичо. отидовме на одмор во охрид и пред зграда си го паркиравме, под прозор шо се вика =)
станување едно утро, спремање за на плажа, влагаме во фичово и неќе да пали :pos: искачаме надвор, отвораме капакот за моторот и шо да видиш, го украле моторот :pos: и после фино лепо и културно си го затвориле и заклучиле =) културни крадци, видиш?
за раткапни, брисачи крадење-ситница =) често било ова.
оу да, и еднаш од фичото бензин ни украдоа бе :S wtf?! тогаш беше 25 денари литар бензинот да им ибам =))

и на комшијата исто му го дигнаа моторот од фичото ама па овие не го заклучија

и на комшијата исто му го дигнаа моторот од фичото ама па овие не го заклучија
сељаци прости. и после сакале европа. па нема! треба во сите сегменти од живеењето да пркнеме! овие во почетоците на `90 си го заклучија уредно, значи биле за влез! мајкеим на овие на комшијата. :duel:
=)

Вчера ми украдоа црвен Голф кец од пред зграда. Регистрација SK-772-NC
Има по широки гуми и црна пластика над хаубата.
Ако некој случајно го види некаде нека ми пише тука на кое место го видел.
Фала.

Се надевам дека ќе ја најдеш друже... Можно е да е крадена и со 'топокршач' (мислам се викаше), односно со ова 'помагало' прави дупка во бравата ти ја отвара и за 15 секунди ти седи на седиште... Во еден сервис за коли знам прават копче кое ти ја блокира колата. Значи го гасиш моторот и го исклучуваш копчето и они и да влезат во колата нема да можат да ја запалат се додека не го вклучат повторно. Копчето најчесто го монтираат на 'бош' места (ѓепек, касетка, под патосници) за да им биде отежнатата акцијата... Е сега негативната ствар е тоа што најголем дел од луѓето нема да го исклучуваат на секое гасење на колата, односно на секое гасење да отвараш ѓепек и да стискаш дугмиња, не бива. Системов можеби е аматерски ама врши работа...

A mene be kradci misiri. Cel zivot kolata ja vozam na plin a cuvam po litro benzin za sekoj slucaj za do benziska da pojdam I DOSLE OD MENE DA KRADAT BENZIN :pos2::pos2::pos2: samo bravata mi ja sjebaa. Barem neka vidat deka imam plinska boca tolku li se koravi. Malce podole se stava od mestoto za benzin. A sto najdobrata stvar sum ja videl toes tatkomi ja napravil e sto imavme jugo i nikako ne mozese da go zapalis edino dodeka verglas volanot da go vrtis na desna strana :D:D:D:pos2::pos2::pos2: Jaka stvar e zimi se

A mene be kradci misiri. Cel zivot kolata ja vozam na plin a cuvam po litro benzin za sekoj slucaj za do benziska da pojdam I DOSLE OD MENE DA KRADAT BENZIN :pos2::pos2::pos2: samo bravata mi ja sjebaa. Barem neka vidat deka imam plinska boca tolku li se koravi. Malce podole se stava od mestoto za benzin. A sto najdobrata stvar sum ja videl toes tatkomi ja napravil e sto imavme jugo i nikako ne mozese da go zapalis edino dodeka verglas volanot da go vrtis na desna strana :D:D:D:pos2::pos2::pos2: Jaka stvar e zimi se
:pos2::pos2: е јако е ова жими се. Никој нема да може да ти ја украде

Ima i pojako, na cicko mi Jugoto imase edno takvo kopce za palenje pod sediste. Dosle kradcive verglaj verglaj, ne pali. Mislele deka nema benzin zele od druga kola mu turile edno 5-10 kila benzin, pak nisto si otisle. Uste benzin si kjari. :). Inaku sve da im ebam na tie so kradat, mnogu gi mrazam, ako krades kradi od vlada vozila od firmi jaki toa se postue, a ne na nekoj cel zivot sto stedel ti da mu ukrades kola.

А и на линкот проверете има и оштетени возила од солидни апаши :). Значи, можете да забележите што се можат да расклопат за 2-3 минути. Сепак со соодветна заштита, може само да ви направат материјална штета, што е подобро одколку да ви ја дигнат колата. Инаку ова најмогу го вградуваат во скапи коли, кои се барани од авто-мафијата.

Ima servis vo Skopje sto go vgraduva ova?

Темава не е за вакви срања оф топици човекот ја бара колата Барем да изразевте сочувство!:ne_zboram

A Кајгана не е мвр па да ги пронаоѓа возилата....

На темава може да се дискутира за се околу кражбие и заштитата против нив.
тотално си во право!
но за да му помогнеме на човеков да го цитираме неговото мислење на секоја 2 страна како би било видливо за повеќе луѓе на форумов

Вчера ми украдоа црвен Голф кец од пред зграда. Регистрација SK-772-NC
Има по широки гуми и црна пластика над хаубата.
Ако некој случајно го види некаде нека ми пише тука на кое место го видел.
Фала.
аааа

Дојди во Тетово и провери по приватните авто сервиси и отпади ( На стариот пат од Тетово кон Скопје ) или накај блок 82 или Речица. Еден мој комшија го најде возилото ( Голф 2 ) по 3 дена во Речица полу-расклопено.

A mene be :((. Od Ficoto ednas nedelno mi kradat benzin od rezervarot. Nejkam da go grdam so katanec da mu stavam na hauba. I toa se desava samo navecer. Sega poretko se desava ama porano kako benziska pumpa mu bese na nekoj :). Da go fatam ocite ke mu gi iskopam. Drugo care nema
хаха па овој...
на детето Голф му откраделе а на тебе од фичо бензин:pos2:
абе оди....

100% mu e izvadena registracijata, gumite moze gi prodal...kazi nekoj detal po koj so ti go poznavas, na pr: puknato zadno staklo, izgreban na vrata, na krilo, izmestena resetka...ili pa stavi slika od golfot.Ako e ukradena od kopiljaci ostaena e nekade, ako e ukradena od kradci so se zanimavaat samo so koli ili e isfarbana i se prodava na nekoj plac ili e rasklopena... i jas vozam golf i umiram od strav od tie raboti, po 5 pati gi proveruvam vratite dali sum gi zakljucil, pazam kaj go parkiram, najcesto go ostavam do nekoja kuka na nekoj drugar ili na prolazno mesto, podobro ke odam malku peski...nalet takvo iskacanje, celo vreme pametot vo nego..mora da se smisli nesto. Stavi sliki drugar ako moze ke pomogneme. Ubavo ti rece deckoto pred mene, odi do tetovo razgledaj po placevite, servisite... ako ne si se odkazal veke od kolata.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom