Mетал

• Креатор на темата Креатор на темата guitardemon666
  • Време на започнување Време на започнување

Метал

• Обожавам

Гласови: 623 54,4%
  • Слушам чат-пат

Гласови: 287 25,0%
  • Не ми прави толку мерак

Гласови: 104 9,1%
  • Неможам органски да го поднесам

Гласови: 132 11,5%

• Вкупно гласачи
    1.146
19.02.2011 (САБОТА):
"КОНЦЕРТ ВЕРКА"
* Почеток: 22:00 часот
* Локација: Клуб Ла Кања
* Влез: слободен

Или сликовито:
6F498DADA5E4A14B8AE6B82C9CBE3AEC.jpg

Не знам зашо,али глеам низ нетов луѓе викаат дека новиот на Терион не го бивало...ја не се согласувам искрено баш ми се свиѓа,иако е поразличен од другите,попрогресив е.

Па види, последните 2 албума и на мене не ми ногу свиѓат.
Готик Кабала не ми се свиѓа пошто у тај албум сите од групата учествуваа (шо не е случај кај другите албуми) и затоа некако не излезе како шо треба албумот.
Ситра Ахра е подобар, ама овие новите музичари не ми се свиѓат ногу, поготово тапанарот. Ситра Ахра песната-премногу различни вокали, а едноставна мелодија. Иначе мислам дека целио албум има ногу Power вокали, а тоа не ми се свиѓа. Повеќе преферирам хор.
Сепак сметам дека Theli е најдобар албум и мислам дека никогаш нема да направат па таков албум.

Богами Theli е стварно добар албум,али и Лемуриа им е ептен интересен.
Иначе,еве дел од еден од најдобрите музичари на сите времиња.
Shawn Lane,a true guitar god.
Forever remembered.

А ги слуша некој Терион?

Ај да се пофалам дека ги гледав у Белград на Готик Кабала турнејата. И да, го свиреа Тели од А до Ш. Не можам овој настан да го опишам со зборови.

Епа ајде и јас да се пофалам и јас ги гледа у Бугарија сега на Ситра Ахра турнејата.
Ама мислам дека на Готик Кабала е било подобро ако го свиреле цел Тели (:

Продолжувам со серијалов највиртуозни гитаристи на сите времиња :)
Овојпат на ред е Бекер,уште еден виртуоз кој може да се рече дека сретнал полоша судбина од самиот Lane...
Како и да е...

Guitar Master #3
Не дека ги ставам по распоред,повеќе е како ми прдне.
Како и да е,Rusty Cooley.
Типот има совршена техника,sweep,picking,legato...не е битно,Rusty does it all,и тоа на начин на кој ретко кој се осмелува.
Многумина го сметаат за технички фрик и немузикален,бидејки најверојатно се што чуле од него е Art of Picking што и не е песна -.-
Еве го на дело
Инаку има свој удел во албумот посветен на Shawn Lane.

Иииии браво сум немал поима за бендов Wuthering Heights растураат... прво мислев дека името им е поврзано со Оркански Висови литература и ствари ама глеам дека нема везе него дечкиве си фураат Толкин уште еден + за бендов.

Како што кажа еден другар е ова е МЕТАЛ.

Уште еден Guitar guy :)
Chris Impellitteri стварно има добри ствари човекот
И негова верзија на Somewhere over the Rainbow

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom