Mетал

• Креатор на темата Креатор на темата guitardemon666
  • Време на започнување Време на започнување

Метал

• Обожавам

Гласови: 623 54,4%
  • Слушам чат-пат

Гласови: 287 25,0%
  • Не ми прави толку мерак

Гласови: 104 9,1%
  • Неможам органски да го поднесам

Гласови: 132 11,5%

• Вкупно гласачи
    1.146
појасни малку бе брат :)

Пример солажите не ми се...предизвикувачки xD
But thats just me xD
Рифовите ми се свиѓаат многу,уствари првата песна е многу добра,другите не ми фаќаат уво до толку.
Типов шо свири,има техника,али бендот не ми се свиѓа.

(btw Dream Theater sucks, Dragonforce се многу по хеви и боље)
WTF WTF WTF WTF WTF WTF WTF WTF WTF WTF WTF WTF WTF WTF ??????????
Sepultura sucks, Tokio Hotel се многу по хеви и боље WTF WTF WTF WTF WTF WTF WTF ???????

Гледам одамна никој нема ставено некое песниче од овој калибар.

Sepultura sucks, Tokio Hotel се многу по хеви и боље

Па да не не?

Не, старите Сепултура се зверови ама без Макс ништо не прават. А Dream Theater се добар бенд ама ме нервира што ги величаат и прават најдобар бенд што некад постоел.

Па да не не?

Не, старите Сепултура се зверови ама без Макс ништо не прават. А Dream Theater се добар бенд ама ме нервира што ги величаат и прават најдобар бенд што некад постоел.
За болдираното: Свака ти част, дете. "Добар бенд" за да речеш дека се Dream Theater, треба да го сватам дека немаш никакви познавања ниту кои се, ниту каде се, ниту каде направиле, а си слушнал некаде некој да разговара за нив, или пак си прочитал некаде во некое списание нешто за нив.
Како идеа оценките во основно? Недоволен, доволен, добар, мн. добар, одличен.
Значи, Dream Theater некој ми кажува дека ги става на средина. Добро, тројка. Тоа може да биде негов вкус, а дека можеш да влијаеш на моето мислење, не, нема да може така. Јас ги имам слушано и тоа доста многу.

Да те прашам нешто: Кој бенд од постарите си ги слушал?

Па да не не?

Како прво Dragonforce со Dream Theater не се споредуваат (едните се power другите се progressive metal), значи се работи за вкус, жанровски.

Старите Сепултура си се Сепултура, се согласувам, Макс си е Макс (мајне ајдол) но и сега не се лоши, но тоа не беше муабетот.

Преслушај нешто Дрим прво па после дади мислење а не споредба.
Се слуша Дрим повеќе време неможе одма да ти се допаднат, и мене не ми се допаднаа прво но после се заразив, а за драгонфорс обратно ...

За болдираното: Свака ти част, дете. "Добар бенд" за да речеш дека се Dream Theater, треба да го сватам дека немаш никакви познавања ниту кои се, ниту каде се, ниту каде направиле, а си слушнал некаде некој да разговара за нив, или пак си прочитал некаде во некое списание нешто за нив.
Како идеа оценките во основно? Недоволен, доволен, добар, мн. добар, одличен.
Значи, Dream Theater некој ми кажува дека ги става на средина. Добро, тројка. Тоа може да биде негов вкус, а дека можеш да влијаеш на моето мислење, не, нема да може така. Јас ги имам слушано и тоа доста многу.

Да те прашам нешто: Кој бенд од постарите си ги слушал?

Прво далеку сум од дете. DT пак ке повторам мене ми се добар бенд по мој критериум. Инструментално се меѓу најдобри у свет ама вокалот мене ми е тапа и штом ќе почне пеењето у нивна песна тука више стискам next . И кај јас пробав да влијаам на твое мислење, да не е обратно?

--- надополнето ---

Како прво Dragonforce со Dream Theater не се споредуваат (едните се power другите се progressive metal), значи се работи за вкус, жанровски.

Старите Сепултура си се Сепултура, се согласувам, Макс си е Макс (мајне ајдол) но и сега не се лоши, но тоа не беше муабетот.

Преслушај нешто Дрим прво па после дади мислење а не споредба.
Се слуша Дрим повеќе време неможе одма да ти се допаднат, и мене не ми се допаднаа прво но после се заразив, а за драгонфорс обратно ...

Dragonforce се булшит, не сфаќајте за озбилно се што ќе прочитате на нет.

Ако се булшит зошто тогаш ги споредуваш со Дирм ?
И они се булшит ?

За да видам колку фанбојс ќе ми рипнат. Уште еднаш: не сфаќајте за озбилно се што ќе прочитате на нет.

За да видам колку фанбојс ќе ми рипнат. Уште еднаш: не сфаќајте за озбилно се што ќе прочитате на нет.
Фанбојс... да... нема везе.

Не се секирај не сфаќаме озбилно се, иако пред неколку дена за прв пат се приклучив и почнав да ја користам оваа глобална мрежа.
Сарказам во темата Метал.
Најс.

Прво далеку сум од дете. DT пак ке повторам мене ми се добар бенд по мој критериум. Инструментално се меѓу најдобри у свет ама вокалот мене ми е тапа и штом ќе почне пеењето у нивна песна тука више стискам next . И кај јас пробав да влијаам на твое мислење, да не е обратно?

За вокалот донегде се согласувам.
На похеви песните Labrie едноставно не се совпаѓа,али и те како владее во ballad-like ствари.
Штета,го заеба 1994...
Пример,овде според мене е во најдобра форма,иако и сега не е лош.
Според мене,Russel од Symphony X ќе звучи многу боље у DT.

Според мене,Russel од Symphony X ќе звучи многу боље у DT.

Russell Allen е лудачина од вокал има 4 октави распон и ги користи до максимум, го ставам на врвот заедно со Eric Adams (Manowar). Ако по некоја случајност стане вокал на DT ке ми се смени цела концепција за тој бенд.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom