Mетал

• Креатор на темата Креатор на темата guitardemon666
  • Време на започнување Време на започнување

Метал

• Обожавам

Гласови: 623 54,4%
  • Слушам чат-пат

Гласови: 287 25,0%
  • Не ми прави толку мерак

Гласови: 104 9,1%
  • Неможам органски да го поднесам

Гласови: 132 11,5%

• Вкупно гласачи
    1.146
aлбумот од слеер е незнам феноменален мн ме потсека на ренинг блад и на саут оф хевен море вие не знајте да цените труд а знае некој за маиден или за некој друг бенд да вајгаат нови албуми нека писи на профил кај мене

Ај да ја живнеме темава

дечкиве поактивно ги слушам од пред еден месец и досега многу ми се свиѓаат
рифовите им се доста мелодични а и вокалистот ме задоволува
а и басистот е доста добар
се на се јак death бенд малце на Carcass ме потсеќаат

Фузија од моите омилени жанрови долго време барав вакво нешто
Имаш џез имаш death техникалија невидена динамичност добро оформени и осмислени композиции прогресивни рифови се на се...се напалив:pos2:

Само што дознав една многу убава информација:
за 6-7 месеци ќе се појави вториот албум на Control Denied (When Machine and Man Collide), во кој има свирено богот на метал музиката - Chuck Shuldiner. Голем дел од албумот е снимен пред смртта на Чак, па гитарските елементи во овој албум ќе бидат претежно негови. :vozbud:

за 6-7 месеци ќе се појави вториот албум на Control Denied (When Machine and Man Collide), во кој има свирено богот на метал музиката - Chuck Shuldiner. Голем дел од албумот е снимен пред смртта на Чак, па гитарските елементи во овој албум ќе бидат претежно негови. :vozbud:

Ова дојде „Expect the unexpected“ :)
Иако сум секогаш скептик за вакви проекти после повеќе години ова е убава информација особено што викаш дека тоа се необјавени снимки од Чак, што би требало да значи дека во голем број песни има вмешано прсти

Ако лажеш....леле само ако лажеш...мисли му ја!:vozbud::vozbud::vozbud:

Малце ги иам слушано Control Denied ама тоа што го имам слушнато е необична и неизмерно добра фузија на power и death доста прогресив се и стварно се надевам на нов албум од нив.
Инаку дали некој има нови информации за новиот албум на Necrophagist колку што успеав да дознаам видов дека имаат 3 демоа засега и дека во план е да се издаде негде во пролет 2010

А да спомнеше некој оригиналност? Сепак главна цел на металот е оригиналност... А не кој колку знае да свири :) Металика јес да го направија металот достапен за сите, ама најдобар бенд... Не можеш да слушаш метал и да речеш е овие се најдобри... Се ти е ствар укуса :D

Ова ке си го пастирам од друга тема пошо сум ќорав ко крт...

Ја го преслушнав World Painted Blood на Slayer и да бидам искрен албумот е Slayer со едно големо АМА кое потенцира на некои си чудни спори делови што не се карактеристични за нив, а кога музиката се убрзува така право пропорционално се крева и адреналин. Солажите растураат потсеќаат на Trey Azagthoth, Lombardo си ја врши истата работа уште од 1983 прелази и таман мислиш ке продолжи по стандард те сече на пола и се свива во некој извртен завршеток. Araya се опамети дека не иде да се дереш наместо тоа да изведеш вокал кој ке е доволно мрачен како што беше до Seasons. Се на се албумов е добар ме потсеќа на мешавина на South of Heaven и Hell Awaits ама не е одличен само затоа што не подобар ни од едниот ни од другиот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom