Mетал

• Креатор на темата Креатор на темата guitardemon666
  • Време на започнување Време на започнување

Метал

• Обожавам

Гласови: 623 54,4%
  • Слушам чат-пат

Гласови: 287 25,0%
  • Не ми прави толку мерак

Гласови: 104 9,1%
  • Неможам органски да го поднесам

Гласови: 132 11,5%

• Вкупно гласачи
    1.146
А ви текиња уствари на Beastial Devastation од Sepultura? 1985 година демо со прав дет метал со бластиќи и свашта. Вокалот е поише блек, али у глобала ја тоа као дет метал го глеам.

Сепултура се и мојот избор, ги има бластовите и рифовите покарактеристични за death како death, а death (бендот) подоцна тоа го има оформено комплетно. Celtic Frost ептен делумно, поише како влијание се. За други влијанија да не зборам. А за Possessed дополнително би проверил, не ми е познато демото од 1984, не сум го сретнал за даунлоад.

А ви текиња уствари на Beastial Devastation од Sepultura? 1985 година демо со прав дет метал со бластиќи и свашта. Вокалот е поише блек, али у глобала ја тоа као дет метал го глеам.

Kiro hametoski 35 години имаш бе?:). Како го кажа тоа еј ви текиња на демото она од 85 -та, ко да си бил сведок на создавањто на тоа демо.., ќа прашаш дали некој го има слушнато демото од 85- та, поубо звучи:)

Kiro hametoski 35 години имаш бе?:). Како го кажа тоа еј ви текиња на демото она од 85 -та, ко да си бил сведок на создавањто на тоа демо.., ќа прашаш дали некој го има слушнато демото од 85- та, поубо звучи:)
Ќути, немој сеа да ти почињам муабети дека сум Макс, а Киро ми е псевдоним:):)

Многу тешко одвојувам метал албуми, овој сега ко квантитет на доза на слушање го ставам.
SoulFlyDarkAges2005.jpg

e vaka bese na pocetokot se znaese sto e heavy metal a sto e punk. i znam metalcite vikaat koga tie (pankerite) bi znaele da svirat, bi svirele heavy metal. ama u toa vreme metalot otide epten u komercijala bendovi ko Kiss i ne znam sladunjavi takvi nekoi i posle dojde do spoj na pankot i metalot i nastana speed metal thrash koj go zema najdobroto od dvata pravca i se dobi nova vrednost.Metallica sami na pocetokot kazuvaa deka imalo na niv vlijanie angliskiot punk, prerabotija so fucking what od Anti Nowhere League, Sodom preraboti Lets break the law, Destruction prerabotija od Exploited,Motorhead od Sex Pistols i taka nastana crosoer ili punk metal i dobi na jacina.

e vaka bese na pocetokot se znaese sto e heavy metal a sto e punk. i znam metalcite vikaat koga tie (pankerite) bi znaele da svirat, bi svirele heavy metal. ama u toa vreme metalot otide epten u komercijala bendovi ko Kiss i ne znam sladunjavi takvi nekoi i posle dojde do spoj na pankot i metalot i nastana speed metal thrash koj go zema najdobroto od dvata pravca i se dobi nova vrednost.Metallica sami na pocetokot kazuvaa deka imalo na niv vlijanie angliskiot punk, prerabotija so fucking what od Anti Nowhere League, Sodom preraboti Lets break the law, Destruction prerabotija od Exploited,Motorhead od Sex Pistols i taka nastana crosoer ili punk metal i dobi na jacina.

Kiss ли ги зема како пример -.-

Кј најде КИсс да ги земаш за пример жити све.Комерцијала ?

Opeth-My Arms, Your Hearse

Opeth_MAYH.jpg

После 2 дена интенизвно слушање заклучок, ремек дело.
Преубави варијации помеѓу акустични и електрични гитари-граул и пеење.
Има џезерски-бас моменти, сајлент хил амбиенти...лудило.

Нормално, бидејќи имам нездраво високи критериуми за текстови ќе кажам дека тоа е можеби нешто на кое треба да се поработи. Но ако го тргнам мојот став, тогаш албумот е чистка 10-ка.

Opeth_MAYH.jpg

После 2 дена интенизвно слушање заклучок, ремек дело.
Преубави варијации помеѓу акустични и електрични гитари-граул и пеење.
Има џезерски-бас моменти, сајлент хил амбиенти...лудило.

Нормално, бидејќи имам нездраво високи критериуми за текстови ќе кажам дека тоа е можеби нешто на кое треба да се поработи. Но ако го тргнам мојот став, тогаш албумот е чистка 10-ка.

Мислам дека е редно да преминеш на Blackwater Park.
Ги чекам импресиите :)

Obituary - Cause Of Death (1990)

Obituary-Cause_of_death.jpg

1. "Infected" – 5:34
  2. "Body Bag" – 5:49
  3. "Chopped In Half" – 3:43
  4. "Circle Of The Tyrants" – 3:36
  5. "Dying" – 4:29
  6. "Find The Arise" – 2:51
  7. "Cause Of Death" – 5:38
  8. "Memories Remain" – 3:44
  9. "Turned Inside Out" - 4:57
:music3:

Со овој албум навлегов во водите на дет-металот. :)

Добар е овај албум
А НИХИЛИСТА КАЈ ГИ НАЈДЕ КИС ЖИТИ СЕ??
:pos2::tapp:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom