Mетал

• Креатор на темата Креатор на темата guitardemon666
  • Време на започнување Време на започнување

Метал

• Обожавам

Гласови: 623 54,4%
  • Слушам чат-пат

Гласови: 287 25,0%
  • Не ми прави толку мерак

Гласови: 104 9,1%
  • Неможам органски да го поднесам

Гласови: 132 11,5%

• Вкупно гласачи
    1.146
Инспириран од клиповиве:

Порано мислев Стив Харис е најбрзиот басист, па после мислев дека е Markus Grosskopf. . . ама сега го гледам горе Frеdеric Leclercq и пак се мислам.

На хеви металот или на рокот?

Фантом дај не комплицирај. Леми има све у себе, рокер над рокерите, металец над металците. Затоа е БОГ. И најбитно од све: никад не се компромитирал.

Фантом дај не комплицирај. Леми има све у себе, рокер над рокерите, металец над металците. Затоа е БОГ. И најбитно од све: никад не се компромитирал.

Чоек универзалец, нема теорија. Или е на едното или на другото, не е Хи-Мен да е најдобар во се. Не претерви и ти, Леми на металот може да е цар, слушни цела дискографија Моторхед и цела KISS па види која е порокерска.

На универзумот. почитуван од сите.
Го слушаат металци, панкери, рокери...

И турбофолкери, рапери, трансери... :tapp:

Точно, ко на онај филмон "Who will win the wrestling match, Lemmy or God? - Lemmy." и на тоа одговор "Wrong! Trick question. Lemmy is God!"

:icon_lol:

@Fantom_oh

Не ги споредувај KISS и Motorhead. Пошто неможеш, Motorhead се подобри. :)

Чоек универзалец, нема теорија. Или е на едното или на другото, не е Хи-Мен да е најдобар во се. Не претерви и ти, Леми на металот може да е цар, слушни цела дискографија Моторхед и цела KISS па види која е порокерска.
Ова
е порокерско/металско од ова ??
Точно е ова што го напишав. Леми е Бог и затоа го слушаат луѓе со различен вкус.

ЕДИТ :pos::pos::pos:
LemmyKilmister.png

Фантом имаш уште многу да слушаш музика :) Ова најдобронамерно ти го кажувам. Рокот не е дефиниција, тоа е спиритуална работа. Само не ме влечи да почнам за Кис да зборам.

Voodoocult ... бендов е оформен 1994, има издадено 2 албума (Jesus Killing Machine и Voodoocult) и е распаднат во 1996 .. свират Миле Петроза, Дејв Ломбардо, Чак Шулдинер и уште неколку фаци .. маваат треш и закон се !

Killer Patrol

На хеви металот или на рокот?
Фантом...леми има се живо у него.
Го живее буквално секој дел од рокенролот (и металот). Жените, забавата, музиката, стилот, ставот, изгледот..се се се апсолутно се.
Не можеш кис нити пак џин симонс да го ставаш во иста кошничка со овој монструм.

Него сите го почитуваат, и панкери и металци, и скинери, и ..а бе се шоќе ти текне, човекот е жива легенда:)

Момци гледам знаеите нешто повеке за Металот па и ја така слушам металче и нешто рокче еве ке ви кажам нешто шо слушам па дадете ми совет дали е се добри траките групите значи вака слушам:
Metallica
Slipknot
Iron Maiden
AC DC
Korn
skidrow (нешто не многу)

и друго шо ке ми предложите вие како квалитетен метал ?

Момци гледам знаеите нешто повеке за Металот па и ја така слушам металче и нешто рокче еве ке ви кажам нешто шо слушам па дадете ми совет дали е се добри траките групите значи вака слушам:
Metallica
Slipknot
Iron Maiden
AC DC
Korn
skidrow (нешто не многу)

Металика и Iron Maiden океј , останатите не се метал :)

Metallica
Slipknot
Iron Maiden
AC DC
Korn
skidrow (нешто не многу)

just another pathetic fake...

just another pathetic fake...

Cekaj bre ne bidi prestrog odma. Spored moj vkus Slipknot i Korn mavni gi pod itno a drugite se ok posebno Maiden (so deckive nema utka) i Metallica (ebi gi tie albumite od 1991 navaka-posledniov ok im e, prvite 5 se edni od najjakite vo metalot) Skid Row imaat po nekoja ok pesnicka ali ne se vo isto ramniste so ovie dva benda za slipknot i korn mn ne mi se objasnuva. Pozz do Xfire.

Поминаа 7 години откако почина таткото на дет металот - Chuck Shuldiner. Музиката која тој ја направи вечно ќе живее со нас.

ChuckSchuldiner.jpg

"So easy to blame the everlasting fear on a pathetic attempt to justify the ending of life" - Chuck Shuldiner

R.I.P. Chuck.

PS: повелете вечер во клуб Sense да му оддадеме почит на таткото на дет метал музиката.

R.I.P Chuck Schuldiner.

Како што кажа shadow_rr вечерва во Club Sense ќе има Tribute to: Dimebag & Chuck.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom