Metal Gear Solid

• Креатор на темата Креатор на темата [-_-]
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
3 февруари 2013
Мислења
609
Поени од реакции
1.028
Треба ни тема за Metal Gear Solid
Еве, отворив тема за MGS.
Metal_Gear_Solid_logo.png

Ретко кој во Македонија кој ги играл старите или ги брое деновите до The Phantom Pain.
Ќе дискутираме за TPP овде која излава на 1ви Септември 2015 за Xbox 360/One & Ps3/4, а на 15ти на PC (Steam).
Ground Zeroes е веќе испадната и е доста добра.

За The Phantom Pain

Момците од GGTV имаа добри коментари за MGSV:
23:39

Последно уредено:
Играш MGS? Брао!
Ја имам докторска дисертација за неа.

Играш MGS? Брао!
Ја имам докторска дисертација за неа.
Ground Zeroes ме натера да ги изиграм. Ама пошо Kojima е у кревет со Sony, ги играв на емулатор, едвај.
1 и 2 (Sons of Libery) ги имаше за PC, а 3ката (Snake Eater) и Peace Walker ги играв на емулатор.
-----------
Сега, ако некој што живеел под карпа и не чул за MGS, а сака да ги игра сите еве ги по ред:
Metal Gear — 1987 (NES)
Metal Gear 2: Solid Snake — 1990 (NES)
Metal Gear Solid — 1998 (PS1, PC)
Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty — 2002 (Ps2, Xbox, PC) (HD* Xbox 360, Ps3, PsVita)
Metal Gear Solid 3: Snake Eater — 2004 (Ps2) (HD* Xbox 360, Ps3, PsVita, 3Ds)
Metal Gear Solid: Portable Ops — 2006 (PSP)
Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots — 2008 (Ps3)
Metal Gear Solid: Peace Walker — 2010 (PSP) (HD* xbox 360, Ps3, PsVita)
Metal Gear Solid V (Ground Zeroes/The Phantom Pain) — 2015 (Xbox 360/One, Ps3/4, PC)

* - HD колекција за Ps3 & xbox 360.

А по приказна се хаос:
Еве ја приказната (до Phantom Pain) за 2 минути.

Последно уредено:
MGS во 2 сати не може да се објасни не во 2 минути....Тоа горе British rubbish
Него франшизата требаше да заврши со MGS4 кој колку и да беше weird и настран storywise пак креираше некоја целина. Ама Konami дрчни за пари кај пуштаат една франшиза ко Metal Gear да замре па почна да се прави expanded universe за Big Boss така што намесо сагата да се врти околу Solid Snake испадна дека "татко му" Big Boss e уствари главната фаца. Али тоа е.... Се надевам со Phantom Pain ќе стават една целина пошто loop-от е затворен више Phantom Pain завршува таму кај што почиња Metal Gear oд '87ма. Ќе дообјаснат зашто Big Boss се свртел против сите и станува главен антагонист...

Интересна е да седнете и целосно да ја разглобите од почетокот кога Јack е обичен војник под команда на The Boss која му е и ментор и мајка и љубовница во исто време... Не знае што да чуствува за неа. Па до моментот кога треба да ја убие само заради идеалите на својата земја. Да си толкав патриот да си го убиеш најмилото за интересите на други скриени под маската на твојата татковина.
Тоа го крши Big Boss и настаните што следуваат од тука натаму се само гнев према светот и тоа како неправедно се владее со него. The Patriots што се во играта (пандан на масоните) си играат курташак со него. Проектот Les Enfants Terrible кај што ги креираат трите негови клона Solid, Solidus i Liquid e се масло на The Patriots на чело со Zero.
Kojima e под силна инфлуенција на Холивуд и краде али тоа што го краде го склапа така добро да креира една феноменална сага на која и нема ништо рамно во оваа индустрија. Story-driven игра до крај со уникатен gameplay и графички секогаш на врвот. Едноставно немаш лош дел.
За тие што сакаат да ја пробаат советувам да почнат хронолошки како што излагале почнувајќи од 1998 со MGS за PS1...Штом еднаш се навлечете нема враќање :)

Kojima рече дека TPP му е последна у серијалот. Па и да, ја завршува приказната каде што почнува MG од 1987.
Само стра ме, ќе заврше серијалот, нема да дознаемо кој га убил Каз Милер у 2005. И дали Дејвид (Snake) умре у 2014.
Ама FOX Engine-о. :vozbud:. Не верувам дека енџинот би бил само за GZ и TPP. И Silent Hills онака. Има нешо шушка се дека сакале да праат ремејк на MGS1 од 1998.
А и големи се шансите Konami да напраат MGS ремејк со истата приказна од MG и MG2 Solid Snake. Продолжеток на TPP. Со FOX Engine. Kiefer Sutherland као Big Boss & David Hayter као Solid Snake.

Него, иде Metal Gear 30th Anniversary и очекувам HD Колекција и за PC. (The Twin Snakes, Sake Eater & Peace Walker у HD) Perfection.

@Jedah А и ова шо си го напишал: :cuc:. Стварно, Браво. Значи стварно имаш докторска дисертација. :P

B_vKGCoUwAE-iix.png

:pos:

Последно уредено:
Како не се знае кој го убил Master Miller. Па Liquid Snake цела игра се криеше зад тој идентитет. Јасно и гласно се кажа дека Liquid e убиецот
А Оld Snake дали умрел или не не е толку битно. Битно Тhe Patriots беа победени и целта која Big Boss ja бркаше целиот свој живот ја оствари. Snake секако умира од старост поради брзото стареење како клон

Како не се знае кој го убил Master Miller. Па Liquid Snake цела игра се криеше зад тој идентитет. Јасно и гласно се кажа дека Liquid e убиецот
Не, бе.
2005 - Miller is found assassinated in his home by an unknown assailant. Од Peace Walker.
Има страна на wikia за Miller's assassin.
Мош не е Liquid лично, ама па има замешани прсти у маслото.

Де објасни ми га ова... Милер ли е тоа? Мош е убиен од The Patriots у 2005.

еее, денови беа тоа, сони ќецот, метал гир солид и ништо друго не треба... којзнае колку пати ја свртев... 13тина години имав првпат коа ја завршив(зборам за МГС 98ма), се сеќавам бев во Маврово на распуст и мемориската не ми работеше, така да тоа беше баш мисија во еден ден да ја поминам :D

Последно уредено од модератор:
Launch Трејлеро е гром:

А и играта не е лоша...
Dzr9fQ9.jpg

Еве зашто (од IGN)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom