Месечина, Венера и Јупитер

• Креатор на темата Креатор на темата Јаневски
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
1 јануари 2010
Мислења
1.949
Поени од реакции
1.510
Убава е глетката надвор, ако имате момент излезете видете. :)

...Венера и Јупитер вечер околу 19:30 часот на небото ќе приредат вистинско вселенско шоу. Овие две планети вечерва, пред заоѓањето, ќе стојат речиси во исправена линија над хоризонтот, а во вселенската мисија ќе им се придружи и Месечината, која ќе свети во нивно друштво...
http://kanal5.com.mk/default.aspx?mId=101&egId=18&eventId=89098

Хех ме потсети на „баба Зумбула is back“. :)

Ха, не знаев за ова, а баш со другар ми сега кога се враќавме дома го набљудувавме небото и се чудевме колку е убаво. Значи тоа била работата.
Прекрасно е, навистина :)

Кај најде па и ти ај шо касниш еден сат едно чудо облаци имат надвор
Покасно приметив, иначе да забележев порано порано ќе пишев, од кај мене убаво се гледа, нема облаци.

Ха, не знаев за ова, а баш со другар ми сега кога се враќавме дома го набљудувавме небото и се чудевме колку е убаво. Значи тоа била работата.
Прекрасно е, навистина :)
Да. :)

Дуре сега ги видовте, повеќе од месец има...јас пред една недела разбрав шо било финтата шо ми бодеше око.

Забега јупитерчо удолу, едвај се гледа, останаа месечко и венера да сјаат вечерва :love:

Моментално над месечината има една точка што свети јако ( појако од average ѕвезда :) )
Тоа е веројатно Венера. А Јупитер моментално воопшто не се гледа

Моментално над месечината има една точка што свети јако ( појако од averige ѕвезда :) )
Тоа е веројатно Венера. А Јупитер моментално воопшто не се гледа

пред неколку дена на исто место помина венера, преголема за да биде ѕвезда ја спазив и одма по двогледот (y)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom