mercedes C270 cdi

• Креатор на темата Креатор на темата montreux
  • Време на започнување Време на започнување
Нели и ти Мерцедес имаше?Ее,ти без колку џекпотови си останал додека да го присредиш,и во некоја тема те имам читано кукаш ти трошел многу и не си го возел.Мерцедес е мерцедес.Барем не му се потсмевај на човекот,си има мака.
Имам, не еден, 3 ги имам. А мислам дека џек потот го избегнав кога дојде момент да се искешираат пари за возилото. Отвори на огласите, ќе видиш дека цената им варира од 5000 до 8000 евра. Тие 3000 евра разлика не се џабе.

Конкретно тој шо е CDI, ем е 220 (не е 270 кој е доста по проблематичен) ем има 160.000 км оригинално, (читај, дека е купен од место во Германија колку шо ги продават сега тука). Така да проблеми со возилото до сега сум немал. Апсолутно никакви. Редовен сервис и толку.

п.с. Ваквите проблеми се јавуваат најчесто над 400.000 км.

Имам, не еден, 3 ги имам. А мислам дека џек потот го избегнав кога дојде момент да се искешираат пари за возилото. Отвори на огласите, ќе видиш дека цената им варира од 5000 до 8000 евра. Тие 3000 евра разлика не се џабе.

Конкретно тој шо е CDI, ем е 220 (не е 270 кој е доста по проблематичен) ем има 160.000 км оригинално, (читај, дека е купен од место во Германија колку шо ги продават сега тука). Така да проблеми со возилото до сега сум немал. Апсолутно никакви. Редовен сервис и толку.

п.с. Ваквите проблеми се јавуваат најчесто над 400.000 км.

Не се подрекувај,се си има рок на траење.Кога пишав Џекпот,мислев на тој Мерцедес што го средуваше,читај репарираше-ремонтираше и уште што не,секоја чест,али глупава работа според мене.Пица и расол не се споредува,или некои што би рекле од баба невеста не бидува.

Не се подрекувај,се си има рок на траење.Кога пишав Џекпот,мислев на тој Мерцедес што го средуваше,читај репарираше-ремонтираше и уште што не,секоја чест,али глупава работа според мене.Пица и расол не се споредува,или некои што би рекле од баба невеста не бидува.
Секој со својата болест... патем, имам друг, тро постар :) Пица и расол не се споредува, ама начукај се убо, и оди да те видам трезни се со пица. Ако не е расолот, тешки се месеците декември и јануари :)

А дека од баба невеста не бидува, бидува. Ќе ја поднашминкаш, ќе ја поддотераш, облечија убо, ќе помини. Од невеста баба не бидува.

Секој со својата болест... патем, имам друг, тро постар :) Пица и расол не се споредува, ама начукај се убо, и оди да те видам трезни се со пица. Ако не е расолот, тешки се месеците декември и јануари :)

А дека од баба невеста не бидува, бидува. Ќе ја поднашминкаш, ќе ја поддотераш, облечија убо, ќе помини. Од невеста баба не бидува.

Место тие пари што си ги дал за репарација,да си отишол на Хаваи,поарно ќе си поминел гарант.Да си истерал некој јак одмор.Али биднало

Место тие пари што си ги дал за репарација,да си отишол на Хаваи,поарно ќе си поминел гарант.Да си истерал некој јак одмор.Али биднало
Не е до Хаваите работата... Работата е до меракот.
Тоа е нешто шо баш и не се сфаќа така лесно... За тие пари можеби и ќе купел некое поново возило, ама човекот си ужива токму во таа кола и крај!
И, секако е поуникатен, за разлика од пластичниве денешни возила, а и привлекува внимание.

Не е до Хаваите работата... Работата е до меракот.
Тоа е нешто шо баш и не се сфаќа така лесно... За тие пари можеби и ќе купел некое поново возило, ама човекот си ужива токму во таа кола и крај!
И, секако е поуникатен, за разлика од пластичниве денешни возила, а и привлекува внимание.

Ама се жали му трошела многу,еми за кој кур ја правиш,ако ти троши.:)

Ама се жали му трошела многу,еми за кој кур ја правиш,ако ти троши.:)
Машко, јас мерцедесот го возам константно 24/7 веќе 2 години. Кај виде дека се жалам на потрошувачката? Мојата километража е некојси 5000 км годишно. 3 литри на 100 км разлика (со друга кола), или на годишно ниво пресметано 150 литри * 70 денари = 200 евра... пари шо нити ми менуваат нешто во животот нити пак ми значат многу многу.

Ме нервира шо има такви неизживеани и напатени фацки како тебе, па наместо да одат да бркнат нешто, се занимаваат со туѓите ќеифови. Кој вели дека не сум бил на Хаваите? Секој со својот ќеф... нема шо да се коментира тука. Проблемот е шо народецов наш е пати од комплекси, па идиме до момент дека намерно ми ја гребат колата со разноразни предмети. Е поради тоа се одлучив да не ја користам за секојдневна употреба, а не поради потрошувачката.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom