Менување на мотор и менувач на автомобил

• Креатор на темата Креатор на темата najaaciiusvetuu
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
1 октомври 2010
Мислења
368
Поени од реакции
31
neznam dali imase vakva tema no jas sakam da prasam dali na poslaba kola koja ima pomal kubikazen motor naprimer 1.4 1.2 ili 1.6 da se stavi pojak motor kako naprimer 2.0 2.5 1.9 i ako nekoj znae dali moze d ami preporava i majstor koj ke moze da ja izvrsi ovaa rabota

ne moze posto celi raboti treba da mesnuvas na kolata od motorot, kocnici , sto uste ne ali mozes i da postignis rezultatai kako yugovo na primer

менување на мотор дечко не е како менување на уље или слично. прво зависи за каква кола се работи односно марка и модл второ зависи за каков мотор се работи од што колоа е изваден. трето зависи дали моторот шо ке го ставиш е бензинец или дизел ( мора да се усогласи со шасијата ) од едноставна приочина што дизел моторите бараат поцврсти каросерии и ако ставиш некој дизел мотор на некоја шасија која фабрички носи бензинец рачунај за кратко време цела шасија ке ти биде раздрмана.. понатака - секој мотор не се става на секоја шасија !!! како може да знаеш дека ке се вклопат димензиите на моторот со димензиите на шасијата? на што ке се држи тој мотор? колку ке биде тешината напред да не искочи после напред колата само 2 сантима да биде крената од асвалт.. најубаво ти е да си отидеш на мајстор ( било коиј механичар ) и да кажеш што точно сакаш да правиш па за да ти даде он информација дали е изводливцо а после дали е исплатливо. јас имам 101 и сакав да му ставам мотор од ланчија ама есапот ми беше голем т.е многу пари па си остана како што е со застава мотор

Темата е опширна од тука до Марс.

Кола?
Мотор?
Пари?

Кажувај што имаш од ова?

marka-ford
model-fiesta 1998
tip na motor-1.3
0-100-12
brzina-170
KS-65

motor sakam da stavam od puma ili od mondeo 1.6 ztec s bezinec ili pak 2.0i sto e so toa sto sakam da go promenam i menjacot pa taka da ako nekoj znae so bi bilo naj za ovoj tip neka kaze

do 3.000 evra 3500 maksimum

Со 1.6 изводливо е... за 2.0 ти требаат појачувања на шасијата за да можиш да го поминиш на А-тест (читај да не се скини некаде по завршувањето на предното крило).

Ford Fiesta 1.6 - 90Кс...така идеше и од фабрика.

2.0...е тука не знам какви се Фиестите во кошот и сл. Ама не би требало да има голем проблем. Се разбира со некои мали преправки и нови подобри кочници, можда коска, санка одоздола...

а искрено пријател ти место да ги праиш овие работи да ја шитнеш колата и да ги додадеш тие 3 000 евра па да си најдеш некоја кола шо ке те бендиса? сакаш 2.0 сакаш 1.6. вака ке имаш еден куп работа нема многу да даобиеш ке треба да правиш атести да менуваш собраќајна курци палци заебанции ке ти искочат милион! мој совет ти е да не пробуваш да правиш такви работи и да размислиш за варијантава што ти ј акажав јас. верувам дека и други членови би те советувале нешо како мене.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom