Меѓународниот аеродром во Приштина ќе биде изграден од страна на турско-француски кон

• Креатор на темата Креатор на темата One-1
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
9 февруари 2010
Мислења
300
Поени од реакции
11
Меѓународниот аеродром во Приштина ќе биде изграден од страна на турско-француски конзорциум

Тендерот за изградба на меѓународниот аеродром во Приштина во висина од 100 милиони евра е втор по големина тендер во историјата на Косово.

915eab99-ae90-44ab-b93b-cb63ec5b8cdc-444x333.gif
Posted 15.05.2010 09:20:38 UTC

Тендерот за изградба на меѓународниот аеродром во Приштина го доби турско-француски конзорциум.
Инаку, овој тендер за изградба на меѓународниот аеродром во Приштина е втор по големина тендер во историјата на Косово.
Косовскиот премиер Хашим Тачи истакна дека инвестицијата во износ од 100 милиони евра која ќе се реализира за прв пат во Косово е од историско значење и рече: „Јас верувам дека турско-францускиот конзорциум кој ја доби концесијата за аеродромот во Приштина ќе профитира од оваа инвестиција, а заедно со тоа ќе се зголеми и буџетот на Косово."
Инаку, сегашниот аеродром во Приштина се користи од страна на најмалку еден и пол милион патници годишно.

http://www.trtmacedonian.com/trtint...aberKodu=3ab87a2b-4c4f-4e7f-97a2-4e805a7c3478

Што ќе и е аеродром на таа криминална творевина кога и онака скоро нема да постои кога Србите ќе си ја повратат својата територија.

ммм 100 милиони се малце мислам за саглаам аеродром али добро секој почеток е тежок.

Пропагатор-независноста е оспорена по меѓународно право....ама бондстил е гарант на косовската независност,затоа САД брзаат и се обидуваат нас да не вметнат во НАТО(без македонија пиши пропало на членството на албанија хрватска и бугарија)бидејќи има нов предизвик навидум за потценување но во пракса мислам ќе ги биде,али организационо Јок-технички исто...се разбира освен многубројните сухои како и Кинескиот Мод на С-300..покрај Кина тука е и Индија...а да не зборам за нешто што ќе се случи наскоро...Ал Каеда...ќе возврати уште помаестрално и 90% сум сигурен дека Европа ќе биде цел-и овојпат ќе направат помаестрално дело,така да САД мораат да заминат од косово или барем да го намалат бројот на Американски војници со војска од Членки на НАТО-затоа и јас сметам дека требаше после ветото на Грција повлекување од мисиите во Авганистан предводени од НАТО...тоа е покажување СВОЕ ЈАС..додека мисиите во Ирак под закрила на САД да продолжат-наместо тоа ние ем ебани и посрамотени заминавме ем....пак во Афган.

Сега ме интересира има некои детали баш за аеродромов???

Колкав ќе биде капацитет-бидејќи очигледно милион ипол патници годишно и не е мала бројка.

Турците и Французите имаат некој ќар,за џабе не инвестираат во Косово:tapp:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom