Saladin
被爆者
- Член од
- 5 февруари 2007
- Мислења
- 10.793
- Поени од реакции
- 13.706
Мала дигресија да се надоврзам на постов над мене, AlternativeF одлично ви ја отслика ситуацијата. Просек ко просек неминовно е што повеќето кај нас се пали на истиот. Секој еден странец кој доаѓа во ново место - зборам за овие од централна и западна европа, итекако свеста им работи и имаат желба да испробаат нови работи, додека ние неизживеаните, се палиме на марки од не знам какви просеци. Да, можда мекдоналдс многу поретко ќе те фати тенкосеритис, но зихерашлукот како и недоволната „храброст“ нема никогаш да те натера да мрднеш од просекот. Затоа го имаме развиено квалитетот на чоколади ѓоамити еурокрем - квалитет што на странски пазар е под ниво, затоа јадеме Марс и сникерс што се се` ама не вистинско чоколадо, и затоа постануваме просечната америчка маса која е истотака недоволно свесна за светската кујна.
Кога ќе му спомнеш на некој просечен македонец за риба, недај боже морска да е, те гледа накриво и ти вика - тоа се јаде ли?? А после дома ти прави некаков си традиционален македонски рецепт кој вклучува павлаки, мајонез, 100 врсти сирење и месо, каде во целата таа какафонија се губи секаков вид на доминантен вкус и постанува невкус. Битно е да се лупа во стомак. Иронично е но тоа е.
Кога ќе му спомнеш на некој просечен македонец за риба, недај боже морска да е, те гледа накриво и ти вика - тоа се јаде ли?? А после дома ти прави некаков си традиционален македонски рецепт кој вклучува павлаки, мајонез, 100 врсти сирење и месо, каде во целата таа какафонија се губи секаков вид на доминантен вкус и постанува невкус. Битно е да се лупа во стомак. Иронично е но тоа е.