Мажите прашуваат, жените одговараат

• Креатор на темата Креатор на темата Macedalien
  • Време на започнување Време на започнување
...ako treba da odite so drushtvo na extra mesto se plateno, a vashiot dechko od bilo koi prichini nemoze da odi so vas, dali bi ostanale so nego celo leto bez da idete voopshto na odmor?

Зависи од кои причини не може да дојде. Ако му требам за испомош и поддршка во било кој аспект, не одам, останувам до него, ич не ми е гајле за одмори и шетање. Ако тој ми каже, оди, уживај и не се грижи, ова морам сам да го поминам или решам, ондак одам. Во вакви ситуации не се носат еднострани одлуки, мора двајцата да решат заедно. Одмор ќе има и наредно лето, парите што се платиле ексик нека се, ќе се направат други пари подоцна. Мене ми е битен тој и неговата среќа.

Дали сте спремни да се борите за дечко кој веке е освоен и за вас претставува ’’’’ забрането овошје ’’’’ . а вашите симпатии паѓаат точно врз него ??? Колку ке бидете свесни за вашиот успех или неуспех ??? Како ке ја манифестирате вашата офанзива да стигнете до неговото срце ??? :) Како ке го изведете тој чекор и тој ваш план ???

Интересно прашање, прво би пошла од тоа колку време се заедно и без разлика колку и да се заедно, битно ми е колку се повржани. Имав такво искуство и не се борев и ден денешен криво ми е што не не направив барем нешто, ама сега размисувам поинаку и мислам дека треба да се потруди до одредена граница зависно како стојат околностите. Ако ме приметува и ми дава до знаење дека постои простор каде јас би можела да влезам во неговиот живот ке се борам ама не онака приметно, туку полека после да не искочи дека било грешка што ја оставил или незнам што.

...ako treba da odite so drushtvo na extra mesto se plateno, a vashiot dechko od bilo koi prichini nemoze da odi so vas, dali bi ostanale so nego celo leto bez da idete voopshto na odmor?

Мислам дека би останала со него.Ако се работи за нешто сериозно,би останала покрај него во тие тешки моменти,а сепак некако ќе изнајдам начин,барем еден викенд да одморам.

Dali nekogas ste imale kavga ili tepacka za momce ?

Не сум имала,немам намера ни да имам.Не би се спуштила на толку ниско ниво да се тепам за некој.

Другарките велат Не Не Не Тој, Вашето Срце и Разум ДА ДА ДА тој е вистинскиот ??? :) Како ке реагирате во оваа ситуација. Дали сте спремни да се борите и против својте најблиски само за да бидете срекни ??? :)

Хм...Па во моментов имам слична ситуација.Иако знам дека се во право сите околу мене,дека не треба да се замарам за типот,јас се уште го мислам и чувствувам нешто за него.
Инаку додека сама не сфатам или додека сама не одлучам дека треба да раскрстам со моите чувства кон него,не помагаат ниедни совети,ниедни зборувања,ништо...знам дека е глупо,али кај мене така е обично.:nesum:

Ја контолирате ли љубомората што се јавува после одредено време во една љубовна врска ??? :)

Дали се плашите од фактот дека во zивотот на вашиот партнер мозе да налета што е подобра од вас ??? Како ке реагирате на тоа кога ке дознаете ??? Ке чуствувате ли разоЧарување или болка ???

Сакате ли да ризикувате во љубовта ???

Колку сте провокативни и на кој начин го правите тоа ???
Со каква цел се вашите провокациии наменети за машкиот свет ???
Размилувате ли каков позитивен или негативен ефект ке имаат вашите провокациии ??? Спремни сте да очекувате против удар ? :)

Thx на следниве одоговори

koga nemam doverba vo partnerot znae da se pojavi ljubomorata pocesto no sepak znam da ja kontroliram do nekade.
ako partnerot vistinski me saka za nego sekogas ke bidam najdobra, a ako ne sum najdobrata znaci ne sum za nego,a ni toj za mene, prvo moze da bidam razocarana i da bidam povredena no vremeto lekuva se, pa sigurno ke se pojavi i nekoj podobar od nego za mene.

Ја контолирате ли љубомората што се јавува после одредено време во една љубовна врска ??? :)

Па зависи од личноста.Љубомора во секоја врска постои.Е сега не треба да се претерува со таа љубомора.

Дали се плашите од фактот дека во zивотот на вашиот партнер мозе да налета што е подобра од вас ??? Како ке реагирате на тоа кога ке дознаете ??? Ке чуствувате ли разоЧарување или болка ???

Па добро,сега,ако љубовта е јака,нема некоја голема потреба да се плашам..Преферирам да уживам во љубовта која што ја имам моментално.Но се разбира дека ќе бидам разочарана ако дознаам дека дечко ми нашол подобра замена за мене.

Ако сакаш да сакаш и ако сакаш љубовта да опстане,мораш да ризикуваш.Не секогаш и во секоја ситација,но некогаш мораш.Некогаш се исплати,некогаш не.

Зависи од кои причини не може да дојде. Ако му требам за испомош и поддршка во било кој аспект, не одам, останувам до него, ич не ми е гајле за одмори и шетање. Ако тој ми каже, оди, уживај и не се грижи, ова морам сам да го поминам или решам, ондак одам. Во вакви ситуации не се носат еднострани одлуки, мора двајцата да решат заедно. Одмор ќе има и наредно лето, парите што се платиле ексик нека се, ќе се направат други пари подоцна. Мене ми е битен тој и неговата среќа.

...eeeee Biserche ma...kakov odgovor...:back:

...idemo dalje...novo...

...ako negovata majka, prvpat koa ke ve odnese doma kaj nego ve naprai lom i ve izbrka, dali ke ja prodolzite vrskata so nego po sekoja cena(ova se vika borba za ljubav inache i e mnogu chesta pojava i neprijatna)???

..ako negovata majka, prvpat koa ke ve odnese doma kaj nego ve naprai lom i ve izbrka, dali ke ja prodolzite vrskata so nego po sekoja cena(ova se vika borba za ljubav inache i e mnogu chesta pojava i neprijatna)???

Па мислам дека би ја продолжила...Јас го сакам него и сум во врска со него,а не со неговата мајка и покрај тоа што се разбира ќе треба многу труд и напор за да ептен се зацврсти врската.

SCORPIO__20 напиша:
m.. Ne sum bila ljubomorna do sea.. Vo prethodnite vrski.. Ali momentalno sum EPTEN.. I tesko mi e da ja kontroliram.. Mozda zs ne sum naviknata ni da ja cuvstvuvam :toe:

SCORPIO__20 напиша:
Дали се плашите од фактот дека во zивотот на вашиот партнер мозе да налета што е подобра од вас ???
Ako me saka samo taka bi pokazal.. A ako ne.. BAr ke znam na sto sum.. I na sto se sveduvala rabotata celo vreme..

SCORPIO__20 напиша:
Како ке реагирате на тоа кога ке дознаете ???
Ke go zadavam so goli race, nikad ne me varale, toa e nesto sto NAJMNOGU go mrazam..Ako on ne e posten neka ne bara i od mene da bidam.

SCORPIO__20 напиша:
Ке чуствувате ли разоЧарување или болка ???
Poveke BES

SCORPIO__20 напиша:
No risk, no fun.

SCORPIO__20 напиша:
Za provokacii sum prva.. Ma ke go umram mlad pa ke go odjebam.. Ako ne me interesira normalno.. :jaj:

SCORPIO__20 напиша:
Pa obicno pocnuvam so provokacii koga me interesira nekoj tip.. Ali se desava i onaka radi zanimacija.. Koa gleam deka si praj bolni filmovi za dzabe..

SCORPIO__20 напиша:
Размилувате ли каков позитивен или негативен ефект ке имаат вашите провокациии ???
Porano ne razmisluvav.. Sega poveke razmisluvam.. Mi bese i kazano deka mozam gadno da naebam so toa.. Se trudam pomalce da provociram tipci.. Sepak musko si e musko :nesum:

Па мислам дека би ја продолжила...Јас го сакам него и сум во врска со него,а не со неговата мајка и покрај тоа што се разбира ќе треба многу труд и напор за да ептен се зацврсти врската.

...leleeee be machinja, kolku ste fini i slatki,na forum, abe se topam tuka koa gi chitam vashive odgovori...bravo...:pos2::pos2::pos2:

Љубомора? Има да, но во нормална граница нормално , за да не се остане рамнодушен,треба да се контролира, пошто ако не, ќе се отфрли партнерот со таа љубомора, некој не може да поднесе тоа.

Дали се плашите од фактот дека во животот на вашиот партнер може да налета што е подобра од вас ??? Како ке реагирате на тоа кога ке дознаете ??? Ке чуствувате ли разочарување или болка ???

Не се плашам од тој факт, едноставно животот сум го сватила многу едноставно, ако тој мисли дека друга може да го усреќи повеќе тогаш среќно нека му е, можеби би се борела за она што е мое, но тој ако сака да е со неа тоа е само залудно потрошено време, така да можда ќе има мала доза на разочарување се до новиот ден, животот продолжува со или без него.:wink:

Сакам да ризикувам за се во животот, сакам ризици, ако не ризикуваш нема да знаеш кое било подоброто, нели? Ама на моменти се плашам да ризикувам, можеби од стравот да не го изгубиш она што веќе го имаш, или стравот на пример дали ќе бидам сакана исто толку многу па и повеќе од другиот партнер,но тоа никогаш нема да се дознае.

Размилувате ли каков позитивен или негативен ефект ке имаат вашите провокациии ??? Спремни сте да очекувате против удар ? :)

Провокациите се наменети за да се испита до каде може да оди особата за нас, колку е спремна да се жртвува и без резерви да сака. Не размислувам за ефектите многу така да не ни размислувам за против удар, ама спремна сум за се и секогаш па и за некој удар наменет за провокацијата, али мислам дека не би требало да дојде до некаков удар.

КАВГА ИЛИ ТЕПАЧКА ЗА МОМЧЕ?!!!! :pos:

Па не вреди да се тепаш за момче

...vredi kako ne vredi...posle toa ke dobiesh nagrada...ke doe doma kaj tebe i ke gi rasturite kuklichkite tvoi sve po soba i se znae posle...sto sledi...nagradata de...:vozbud:

Задоволни ли сте од вашиот љубовен живот и од вашиот љубовен партнер доколку го имате ??? :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom