Мазда!

• Креатор на темата Креатор на темата Spong
  • Време на започнување Време на започнување
На ум сум да си земам Јапанац, изборот е меѓу Хонда Акорд или Мазда 6,нормално бензин атмосферски, не сум љубител на дизели поготово што ќе ја возам 99 проценти во град. Само сум скептик во врска со сервис за Мазда и делови, па ако сакате да споделите искуство околу тоа.

Конкретно гледам една 6ка 1.8 мотор па би сакал пред да се одлучам да ја ѕирне некој добар мајстор што ги разбира Маздите.
Јапонец и бензинец е добитна комбинација. Инаку јас би избрал Мазда пред се ради дизајнот. Иначе според квалитет се на исто рамниште со Хонда.

Хондата е боље, поубава е и доста солидни мотори се хондините, идат до 400-500к.
Лично мене Маздата ми има поубава завршница, има поголема понуда на бензинци за разлика од Акордот кој колку што гледам само дизел се вози. Моторите би требало да се на исто рамниште во однос на квалитет, иако и јас би сакал втек пред се.

Akordot 2.0 do 2008 go ima stariot K20 DOHC motor koj e eden od najdobrite japanski benzinski motori na site vreminja, posle 2008 e smenet so R20 SOHC koj spored mene ne e nisto posebno, pogolemiot 2.4 (K24) go ima i vo dvete generacii. Na mazdata MZR motorite (1.8/2.0/2.3) se delumno Fordovi (Duratec). Pred 2008 ja bi zel Honda, posle 2008 bi zel Mazda.

Back
На врв Bottom