MaxADSL (MTнет), WАDSL (Oн.нет) или кабловски?

• Креатор на темата Креатор на темата Police
  • Време на започнување Време на започнување

Kogo bi izbrale ako treba da se konektirate?

• Вкупно гласачи
    57
Police напиша:
Vo momentov da treba da se povrzete na net,
koj od konekciite bi gi izbrale?

adsl respekt ama mt.net ne....definitivno ne....go raskinav dogovorot...
on net se katastrofa ne da im paga konekcija nemozat da se opraaat....
kablovski si e kablovski....moze e bavna konekcijata ama barem stabilna i ne cini mnogu...:je:

Кабелче.

Причини: Добиваш истото што го нуди и АДСЛ-от, за двојно пониска цена.

Вајрлесот ќе најде примена најверојатно претежно за луѓе кои имаат лаптопи и покет пи си, да се конектираат само кога се у зорт (ако остане понудата со овие услови кои се однесуваат на бендвит и цена).

Па и јас гласав за кабловски не знам каков е ама по зборење на луѓе што го користат се задоволни ова адсл-ов за нишо не го бива го упропастија........:icon_mad:

Eпа така си ја наместил анкетата.

Инаку, може да се гласа само ако при гласањето штиклираш повеќе опции, а не може да гласаш повторно.

П.С. И дај пишуј кирилица мајку му, IBM лаптоп имаш! :)

добро не ме карај на брзинка на работа сум и заборавам да сменам мк подршка и ебем ли му м*тер

епа знам дека така сум ја наместил него казувам за форунџиите дека можат да си гласаат за повеќе опции.

На пример јас од нужното "зло" интернет и начинот на конекција, ги избрав кабелски и он нет ви фи.

Ни едно од понудените опции, искрено да кажам дома не ми треба интернет со еден збор поарно би одел у интернет кафе одколку дома да имам 24 часовен интернет.

Кабелска опција има, ама од кој провајдер? И таму различни провајдери има.Некои кабелски оператори нудат од cable.com, некои од MOL. На кои се мисли? Според мои сознанија, тие што користат кабел преку MOL не се баш нешто задоволни.

немам искуство со адсл, ама поради цената го избирам кабловски

во знак на протест ќе заминам во планина и ќе станам овчар, кој ги ебе сите педери

Jas eve imam kablovski od telekabel i sega za sega sum zadovolen,nemam prigovori(iako na pocetok malce me zaebavase neso ama sega dobro e)

од овие понуди све сакс
адсл и вифи сум пробал(сеуште ги користам и двете)
адслот на почеток беше лудница, сега....знаете сите :pop:
вифиво е смешка жива
а за кабловски не сум пробал, како што се збори низ градов за телекабел верувам дека се супер, кај мене во Карпош4 кабловскиот е од МОЛ колку што знам, може е и грешно, и е нестабилен у пм
ни фали нешто свежо на пазаров, некој странец, ама се додека МТ не го ослободи Local Loop-oт неможеме да се надеваме :icon_mad:

кабловскиот кој го нудат ЗОРА, колку што дознав го земаат од Нео Тел преку WiMax. Не сум информиран колку максимум bandwidth можат да остварат преку него, и што ќе се случи кога ќе се испозакачат повеќе корисници. И јас сум у К4, некои комшии кои се закачија велат дека е ТОП, ама секогаш тоа е правило само на почетокот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom