Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Oва е задача која мојат да ја решат и ученици од 7 оделениеНема потреба од тригонометрија. Правоаголен триаголник со агли 30 60 90 е посебен.
![]()
задачата нема смисла. приносот по хектар е различен во првиот и вториот случај.Ако една ливада со големина од 3 цели и 1/3 хектари снабдува со храна 12 бика за 4 недели и
друга ливада со големина од 10 хектари снабдува со храна 21 бик за 9 недели, тогаш ливада од 24 хектари колку бика снабдува со храна за 18 недели?
Не го знам точниот одговор, по можност пишете како сте добиле.
Едната ливада била на црница, другата на црвеница.задачата нема смисла. приносот по хектар е различен во првиот и вториот случај.
199/19 < 198/18 ама не е цел број.Нема поголем од 100.
Најмалможебисигурно 198 /18 = 11.
Количникот може да биде и децимален број[DOUBLEPOST=1458741547][/DOUBLEPOST]@Смрт за зони и пајак воз. количникот треба да биде природен број или може и децимален број?
Најголем количник ќе се добие при делење со 1, зар не?
100 : 1 = 1 , еквивалентен количник на дадениот пример од тебе.
Jaс сум постар и слабо ракувам со компјутер:Со оглед на примерите, претпоставувам дека се мислеше само за цели броеви.
Иначе @Смрт за зони и пајак воз. ти предлагам да влезеш во магичниот свет на Excel.
Знам, но нема врска. Youtube/google знаеш да отвориш и знаеш да пишеш excel tutorials.Jaс сум постар и слабо ракувам со компјутер