Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Dobro vo tie slucai sto gi imalo a mozebi i pak ke gi ima (nikogas ne se znae) e sto sekogas ima nekoj nad sto toa moze da go sankcionira i dovede vo red.Znaci begas od pravilata i propisite ne gi sledis =prijatno,asta la vista i sl.Za toa se golemite lozi koi redovno kontaktiraat so golemite lozi na drugite drzavi i tn itn.Многу членови застраниле, во текот на историјатот на Масонството.
Пострашно е што тоа се случува понекогаш и со цели ложи.
мислам дека на 4.7.1776 е донесена декларацијата за независност на САДzidarski-a zosto na prviot red od piramidata koja se naoga na zadnata strana na dolarot ja pisuva 1776 godina.Godinata koga se formirale iluminatite kako grupa.
zosto ne e na primer 1717..... i sto znaci toa(gledano odozgora) kaj palatata INDEPENDENCE so trevnicite(mene mi izgleda kako buv na edna slika na net).:salut:
pa dobro be covek moze li da svrtis 2-3 strani nanazad pa da procitas kako stanale prvite masoni i nesto poveke ako te interesira ima za citanje kolku sakas samo da imas merak za citanje,da te interesira i da go razberes toa so e napisano....i daj te molam postavi nekoe prasanje na koe do sega ne e odgovoreno....ne prasuvaj prasanja na koi barem po 3 pati e odgovoreno.Кој беше првио масон. Пошто ко шо знам ја некој одбор - некоја жири комисја масонска треба да прими некого у масони, па како настанал првио масон и кој него го примил во друштвото масонско?
JB Tito bil mason i toa e provereno a kako dokaz za toa onaka laicki neka ti posluzi toa sto od celokupniot imot sto go imal mozebi e edinstveniot vladetel vo svetot ne ostavil nisto na semejstvoto sem eden stan vo BG kajsto ziveela Jovanka.Uslov e da veruvas vo Sozdavatelot(ima razlicni iminja kaj razlicni religii).Imas objasneto na prethodnite straniciВака по некоја моја логика како што читав назад по страниве и пишуваше дека тито бил масон . Е сега по некоја теорија ако си масон треба да веруваш во некоја надприродна сила т.е да бидеш во некоја вера ама сите знаеме дека комунизмот недозволува вери па така да неверувам дека и он бил масон зашто не е од никоја вера!