Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
...Spored toa NEKA BIDE SVETLINA!!!
Svetlinata ja nosime Jas i Ti, i site dobronamerni lugje na ovaa zemjina planeta koi sakaat da pruzat i spodelat ona sto samite go znaat i imaat so ostanatite.Zarem nasite prosvetiteli Kiril i Metodij ne ja nosele svetlinata(PRO-SVETITELI)educirajki gi lugeto.Кој ја носи? Светлоносецот?
Da ne se povtoruvame mislam deka Zidarski veke dade odgovor vo eden od prethodnite postovi,zatoa navrati se na niv.Алберт Пајк што претставува во Масонството?
Кој ја носи? Светлоносецот?
Со ова само покажуваш дека немаш најосновно познавање од Библијата. Нека Биде Светлина - тоа е од Генезис 1. И не го вели некој друг, туку самиот Бог!
Барем малку познавање од тематиката е потребно пред да се вклучи човек во ваква дискусија, а?:helou:
Алберт Пајк? Ништо не претставува... масон, еднаков со сите други. Напишал една книга, која е доста интересна за проучување од аспект на Шкотскиот Орден, но не претставува ниту некаков правилник, ниту официјален став на масонството.