Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Дали масонството има врска со дивинација, алхемија и енохијанска магија?За почеток, погледни овде: http://forum.kajgana.com/showthread.php?834-Масони&p=2941978&viewfull=1#post2941978
Утре ако имам повеќе време, ќе пишам подетален одговор, ако не деновиве...
E sega napravi popara kakva vrska imaat Iluminatite so 33ka Mason?I dali ako tebe ti dojde na umot da se snimis i izneses tvoi stavovi tie ke preminat vo fakti?Овој Leo Zagami стварно бил 33 степен ?
E sega napravi popara kakva vrska imaat Iluminatite so 33ka Mason?I dali ako tebe ti dojde na umot da se snimis i izneses tvoi stavovi tie ke preminat vo fakti?
Не е без врска постот , остај ти таа работа.pa dobro be prijatele...........nema vrska toa so muabetot, bitno e samo da se vrzuvaat postovi BEZ VRSKA ..........................U KOLONA NA TALENTI, JEDINI TALENAT.......................POZDRAV
Се разбира дека има хиерархија - но исто така - сите се еднакви. Двете работи не се исклучуваат взаимно. Хиерархијата не е за да потчинува некого, туку за да раководи со работата. Членовите на таа "хиерархија" се избираат од редовите на членството и се менуваат секоја година - така што не ни може да станува збор за авторитет во смисла на "власт". Да бидеш раководител на ложата единствено значи повеќе одговорност и работа, но не и привилегија.Зидарски?
имам едно прашање.
Како можи илјадници години да постој масонството, кога сите во масонството се еднакви? Дали нема никој авторитет, или пак сите се авторитети?? Дали постои хиерархија?
Ако не постои хиерархоја како успеало да постој масонството? Основно правило да постои некоја организација е да постои хиерархија, доколку не постои, ќе настане анархија.
Имам за ова зборувано претходно - но само на кратко:Zidarski
Дали најважниот елемент во масонскиот симболизам се занимава со смртта, погребот и воскреснувањето на Хирам Абифф ?
Дали кандидатот за трет степен го портретира Хирам Абифф за време на ритуалот ?
Дали Хирам Абифф е масонскиот спасител ?
Ако може нешто повеќе да кажеш за поврзаноста на Хирам Абифф со масонеријата ?
Само затоа што прашањето кое го постави е премногу опширно за да се одговори на брзина... (иако ако прегледаш низ последниве 100-тина страници - ќе најдеш многу одговори на таа тема напишани од мене).a jas cekam?????????
Одговорот е одличен..........во претходните постови го имаш објаснето термионот СЛОБОДЕН човек но само накратко........ако сакаш да напишеш нешто повеќе, бидејќи имам прочитано, дека и не е така едноставно сватен тој термин од масонеријата.........и може да продолжиш да објасснуваш за кралската уметност.....поздрав