Масло во менувач

• Креатор на темата Креатор на темата 929hb
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
14 ноември 2008
Мислења
12
Поени од реакции
0
sto ide u lada 110.
eurotehnika vikaat sae90
ruskiot manual sto go imam motorno 15-40
a covekov sto si kupuvam delovi od kaj nego site kupuvale motorno 20-50.

Не си морал цела тема да отвориш, ама ајде нека стои.

Во менувач се става SAE 80-90 или SAE 90. Треба да си провериш по каталог. Башка, различно е дали ставаш масло во менувач и мотор. Во мотор може да се става 15-40 или 20-50, но во менувач, НИКАКО!

samarite site koristat vo menjac motorno ulje.
No i ovoj problem go razresiv definitivno motorno 15-40 bidejki imale nekoi iglicesti lezista a moze da se stava 80-90 no na svoj rizik.
Inace ke povtoram ruskiot manual sto mi go dadoa pri kupuvanj na ladata isto taka pisuva motorno 15-40 no mislev deka novite ladi se nesto razlicni od samarite vo menjacite no ne e taka.
www.autopart.com.ua sajtot e ko bogatstvo od piratite.

Јас имам лада 110 и во упатството пишува да се користи масло за менувач SAE:85-90.

Eh,pa nema problem sto ke stavite,duri i masloto za jadenje e mrsno pa ke podmackuva :vozbud:.Za toa lugeto go izmislile masloto SAE90 a ako go stavis toa maslo vo motorot toj ke pee ama ne za dolgo,toa se pravi samo koga ja prodavas kolata :baeh:

Eh,pa nema problem sto ke stavite,duri i masloto za jadenje e mrsno pa ke podmackuva :vozbud:.Za toa lugeto go izmislile masloto SAE90 a ako go stavis toa maslo vo motorot toj ke pee ama ne za dolgo,toa se pravi samo koga ja prodavas kolata :baeh:
И тоа на некој ептен лаик :)

А да си следите упатство. Што се мудрува вакво-такво масло. Се знае кои се масла за мењач!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom