Маслиново масло

• Креатор на темата Креатор на темата DANTE
  • Време на започнување Време на започнување
Сеедно, има Метро и во Србија. :D

Не знам, види по големите маркети.

Не мора ти да одиш и да сакаш не можеш, сигурно имаш некој камионџија што може да ти купи. :D
Како и да е нискобуџетни се тие, ама ги фалат, но пластична амбалажа не се купува ако ти е за домашна употреба.
со ладно цедено готвиш или она обичното?

Не готвиме со маслиново иако обичното е за готвење, само екстра ладно цедено за салати, сосови и храна што не бара премногу загревање.

Масло ако користете, ставајте го отпосле, или откако смесата ќе ја оставите да се олади на едно 80-100c, готвење на високи температури со било какво масло е супер штетно, бетер од џанк фуд, не е битно дали е маслиново или некое друго.

Пржена храна ти е ултимативно зло, поготово компири и месо.....

Ладно цедено домашно, од Албанија..не можам да ја замислам салатата или тестенините со друго масло ...
Еднаш на неколку месеци земам по 5-6 литри, по 5 евра литар, од познаници од Албанија!

Ладно цедено домашно, од Албанија..не можам да ја замислам салатата или тестенините со друго масло ...
Еднаш на неколку месеци земам по 5-6 литри, по 5 евра литар, од познаници од Албанија!

Најчесто го мешаат со друго масло, и нема како да знаеш.

Најчесто го мешаат со друго масло, и нема како да знаеш.
факт е тоа...ама овој ми е пријател, па на тоа се вадам дека не го меша ...ама како беше она...скопско и се е можно...

1000036011.jpg

Не знам дали го има кај нас, ако оди некој до Солун силно му го препорачувам ова, од тие до сега што сум ги имал ми делува на најквалитетно а прочитав отпосле дека било доста наградувано (што искрено нз колку значи) и генерално има многу позитивни оценки од "експерти" (исто). Ја го купив набрзина по консултација со GPT од тесен избор зошто сепак не ми се губеше време за сопствено истражување, ама не згреши(в).

Има доста силна но сепак нежна, накај овошна арома, поприлично богат вкус на маслото ама многу лесен, пријатен, не е екстремно луто или горчливо. По потекло е од Лезбос и прочитав дека тоа генерално е карактеристика на маслата што се произведуваат таму.

Прегледај го приврзокот 484724

Не знам дали го има кај нас, ако оди некој до Солун силно му го препорачувам ова, од тие до сега што сум ги имал ми делува на најквалитетно а прочитав отпосле дека било доста наградувано (што искрено нз колку значи) и генерално има многу позитивни оценки од "експерти" (исто). Ја го купив набрзина по консултација со GPT од тесен избор зошто сепак не ми се губеше време за сопствено истражување, ама не згреши(в).

Има доста силна но сепак нежна, накај овошна арома, поприлично богат вкус на маслото ама многу лесен, пријатен, не е екстремно луто или горчливо. По потекло е од Лезбос и прочитав дека тоа генерално е карактеристика на маслата што се произведуваат таму.
Сите островски грчки маслинови ти се добри, и по можност да се во канта или стакло, не во пластика.

Back
На врв Bottom