Ч
Чек Он Ит
Гостин
Секогаш имало, има и ќе има исклучоци ... Јас не се сложувам со никои од предрасудиве ... Не ни ми е јасно оти воопшто ги имааа

Не ми текнуваат сега други, ама за овие ова мислам :
1. Тој мора да биде повисок од неа.
Нема врска колку ќе биде висока таа/тој.
2. Тој мора да биде постар од неа.
Нема врска ... Не гледам оти да не :smir:
3. Таа мора да биде послаба од него.
Нема врска има жени многу подебели од мажите па пак се сакаат .
4. Тој може да заработува и за неа, но не и обратно.
Не оти да зависам од машкото ? Нека заработува тој и за мене, ама сакам и јас сама нешто да си одвојам.
5. Маж и домашни работи, никако ...?
Има мажи што преубаво готват, а пак какви мажи домаќини има што мијат садови тоа чудо едно ... Значи оти да не :helou:
6. Жена шефица во фирма, никако ...?
Има многу успешни деловни жени, оти уставри да не биде жена директорка ?! Мажи па ако и се допаднете на шефицата може унапредување да ви даде еее :baeh: Не мора секогаш женските да бидат деградирани.
7. Таа плаќа пијачка во кафана, никако ...?
Оти да не плати жена пијачка ?! Малце е глупо да жената плаќа ама оти да не, не ја гледам причината

. Жените бараат исти права со мажите да работат каде што сакаат а ги избираат само убавите работни места.Зошто да речеме никоја не бара да работи во рудник, да работи во канализација и одвод, да крева утовар и растовар на железничка, да работат во копот на РЕК Битола туку сите сакаат да се шефици во фирми, пратенички во парламентот, службенички...Зошто едноставно не разберат дека не сме исти, дека сме создадени различни, па тоа е тоа што го прави светот да биде толку убав.Жените се понежни и се подобри во некои работи , а мажите погруби и подобри во други работи.Заедно се надополнуваме.Ако бевме исти немаше да си требаме едни на други
Maz i domasni raboti-apsolutno moze, jas taka pomagam doma, aj sea mazot da se odmara a zenata sve. Ne mora bukvalno da smuka, da pere, da brise prozorci ama moze da pomaga vo smisla da odi na pazar
:se_ molam :zid: