Maшки vs женски

• Креатор на темата Креатор на темата ~~РубинРед~~
  • Време на започнување Време на започнување
Дали си сосема сигурен дека и машкото ке легне било со која што му се нуди???не би играла на тоа,бидејки и тие знаат да бидат некогаш пребирливи.Сигурно нема да легне некоја дебела која му се нуди и носи тегли на очите(океј можда и претерав некаде со описот али...)
Да,ваше е да не бркате,но што доколку пак девојката го превземе првиот чекор?веднаш може да добие етикета "лесна" девојка.
Понижувачки е да се става таква етикета на нас само доколку девојката смени неколку партнери без разлика кој прв пришол.Некогаш и девојчето може да го направи првиот чекор:)

не ја сфаќаш поентата

Јас ќе ти кажам зошто,

Кај си видела женско да сака секс со било кое машко ? мнооооогу ретко. една во милион.
Машките би опнале било што што има пичка и им се нуди. За машките е предизвик, "тешко" да легнат типка, треба да знае како, да биде алфа мејл.
Затоа сите го гледаат како "фраер" ако може со многу типки. ние сме преодредени да ве бркаме вас. (да се "докажуваме")
А женските.. треба само да излезат, и на било кој да му се стави и да му рече сакаш да ме ебеш, типот ќе прифати. И затоа е друго. Тие треба да го бираат најдоброто од можностите што ги имаат.

ете затоа,

Муабетов немаше да биде само теоретски точен доколку го правевме истиот пред 10 години, денес во пракса е поинаку.
Денес не постои тешкотија во легнувањето на девојка и не треба докажување за истото. Ако веќе се докажуваш пред девојка, особено кај некоја која што прибира, тоа го правиш со цел да го добиеш нејзиното внимание. Дали ќе се китиш со злато или ќе ја китиш со комплименти е твој избор, пристапот е различен, но целта е иста, да го уловиш нејзиното внимание. Штом си го направил првиот чекор, тогаш сексот ќе дојде порано или подоцна. И сексот нема да биде затоа што ти си сакал па си ја легнал, затоа што двајцата сте сакале да имате секс.

Како што девојките не сакаат секс со било кое машко, така ниту машките не сакаат секс со било кое женско. Зборам за оние личности кои имаат критериуми и се водат според истите.
Според твојата логика, за машко е предизвик да опне некоја, така за жените е предизвик после опнувањето да го задржат опнувачот :)

Муабетов немаше да биде само теоретски точен доколку го правевме истиот пред 10 години, денес во пракса е поинаку.
Денес не постои тешкотија во легнувањето на девојка и не треба докажување за истото. Ако веќе се докажуваш пред девојка, особено кај некоја која што прибира, тоа го правиш со цел да го добиеш нејзиното внимание. Дали ќе се китиш со злато или ќе ја китиш со комплименти е твој избор, пристапот е различен, но целта е иста, да го уловиш нејзиното внимание. Штом си го направил првиот чекор, тогаш сексот ќе дојде порано или подоцна. И сексот нема да биде затоа што ти си сакал па си ја легнал, затоа што двајцата сте сакале да имате секс.

Како што девојките не сакаат секс со било кое машко, така ниту машките не сакаат секс со било кое женско. Зборам за оние личности кои имаат критериуми и се водат според истите.
Според твојата логика, за машко е предизвик да опне некоја, така за жените е предизвик после опнувањето да го задржат опнувачот :)

не мислев на тој начин докажување затоа и го потенцирав на докажување мислев некој со харизма, шарм, статус, итн. И не мислев да и го привлекува вниманието со материјални работи туку како појава.
машките не сакаат секс со 20 посто од женските. Женските за секс го бараат "вистинскиоt" односно гледаат за врска, за нешто сериозно машките се повеќе за една вечер = точно е последното што го пиша.

инаку ќе цитирам еден член во обид за пример дека е различно кај машките и женските. Се надевам нема да ми замери.

"Абе а у колку саат ќе заврши светот?
Да знам дали ќе одам утре на работа.
Од тие што веруваат дека утре е смак света,ќе сака некоја да ми дае,пошо и онака не и е битно више?"

Ај кажи ми кога женско ќе пише ваков коментар? на дечково ниедна нема да му се понуди на пр еве јас или што знам.. а ако го напише ова типка, ќе има 39943 понуди во "сандачето"

не мислев на тој начин докажување затоа и го потенцирав на докажување мислев некој со харизма, шарм, статус, итн. И не мислев да и го привлекува вниманието со материјални работи туку како појава.
машките не сакаат секс со 20 посто од женските. Женските за секс го бараат "вистинскиоt" односно гледаат за врска, за нешто сериозно машките се повеќе за една вечер = точно е последното што го пиша.

инаку ќе цитирам еден член во обид за пример дека е различно кај машките и женските. Се надевам нема да ми замери.

"Абе а у колку саат ќе заврши светот?
Да знам дали ќе одам утре на работа.
Од тие што веруваат дека утре е смак света,ќе сака некоја да ми дае,пошо и онака не и е битно више?"

Ај кажи ми кога женско ќе пише ваков коментар? на дечково ниедна нема да му се понуди на пр еве јас или што знам.. а ако го напише ова типка, ќе има 39943 понуди во "сандачето"

До полнолетство, барем моја генерација го бараа, сега кај денешниве генерации завршува потрагата на 15-16 години.
Жаните бараат за врска, сакаат постојан партнер кој ќе ги опсипува со внимание, со љубов, со романтични гестови, со редовни сексови и се тоа е во ред, но нигде нема да потенцираат дека попратно имале излети за една вечер. Ако ти каже девојката имам двајца, тогаш рачунај дека уште двајца се пикнати во џеб, ѕиркаат по потреба само, исто како и парите :)

А има ли некој таков кој не е изигран или пак не се обидел да изигра?

Жените го употребуваат сексот за да дојдат до врска. Мажите ги употребуваат врските за да дојдат до секс. На овој начин се поврзани родовите. Вторите бараат репродукција, првите бараат негување. И двете се есенцијални за продолжување на видот.

Ако дознаам дека жената со која што излегувам е курва и "лесна", веднаш ќе престанам да се гледам со неа. (освен ако не планирам да ја "искористам", меѓутоа ова е сосема друга приказна)

Ама ај еве да речеме дека сум жена. Дознавам дека типот со кој што излегувам е "лесен" емотивно и станува инстантно инфатуиран со мене (т.н. КУТРЕНЦЕ, ФИН ДЕЧКО). Во тој случај веднаш престанувам да се гледам со него (освен ако не планирам да го "искористам" и да го измолзам од неговите пари итн. меѓутоа ова е исто така сосема друга приказна).

Жените би имале секс и лево и десно меѓутоа стравот од "курвинско" однесување ги запира и ги фрустрира. Тие би спиеле со секој тип што го посакуваат меѓутоа факторите "курва" и "репутација" влегуваат во игра. Благодарение на ова, жените се заробени.

Со други зборови, жените мразат доблест и презираат невиност. Што значи дека во суштина не постојат вистински "невини" девојчиња, и не постојат светици.

До полнолетство, барем моја генерација го бараа, сега кај денешниве генерации завршува потрагата на 15-16 години.
Жаните бараат за врска, сакаат постојан партнер кој ќе ги опсипува со внимание, со љубов, со романтични гестови, со редовни сексови и се тоа е во ред, но нигде нема да потенцираат дека попратно имале излети за една вечер. Ако ти каже девојката имам двајца, тогаш рачунај дека уште двајца се пикнати во џеб, ѕиркаат по потреба само, исто како и парите :)

Мене ме учеа :"после првиот сите се втор" :kesa:

Jaс ја сфакам,ти велиш дека машкото ке легне секоја која му се нуди,јас не мислам така,и сега?Што праиме?

Така е, јас не би легнал баш секоја...понекогаш побрзо ракава лева ќе ја легнам отколку против себе да одам. Ама како идат генерациииве абе една грда нема...или можеби период ми е...

Така е, јас не би легнал баш секоја...понекогаш побрзо ракава лева ќе ја легнам отколку против себе да одам. Ама како идат генерациииве абе една грда нема...или можеби период ми е...

Не ти е период, разубавени се девојкиве и во квантитет и во квалитет, иако треба да видиш и што се крие позади амбалажата :).

Не ти е период, разубавени се девојкиве и во квантитет и во квалитет, иако треба да видиш и што се крие позади амбалажата :).

Можеби,мене ми рекоа пред некој ден дека имам убав поглед :pipi:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom