Машински Факултет

• Креатор на темата Креатор на темата DimceY
  • Време на започнување Време на започнување
Некој што има појма од статика?[DOUBLEPOST=1447002407][/DOUBLEPOST]Некој овие да ги има решено?

Attachments

• 12233409_10200929387474343_1592907475_n.jpg
    12233409_10200929387474343_1592907475_n.jpg
    67,5 KB · Прегледи: 68
Имаш ли право да одиш на втор колоквиум математика и статика ако не поминеш прв ?

Можеби прашањево не е за во оваа тема ама сепак ќе прашам :)

Бесплатна програма за 3Д цртање на машински делови...? Нешто како Solid Works (нормално не очекувам толку опции од бесплатна програма... :) )
Најдов неколку ама ми треба совет од некој што реално користел...

Можеби прашањево не е за во оваа тема ама сепак ќе прашам :)

Бесплатна програма за 3Д цртање на машински делови...? Нешто како Solid Works (нормално не очекувам толку опции од бесплатна програма... :) )
Најдов неколку ама ми треба совет од некој што реално користел...
Солидворкс ти е наједноставната програма за машинство. Е сега, има доста проблеми при правењето на matеs во assembly кога работиш. На второ место ти е Inventor. Ова ти е поусовршена програма и има многу повеќе опции. А Catia ти е врвот, но работењето на неа е многу потешко.Доколку имаш некој проблеми слободно кажи :)

Солидворкс ти е наједноставната програма за машинство. Е сега, има доста проблеми при правењето на matеs во assembly кога работиш. На второ место ти е Inventor. Ова ти е поусовршена програма и има многу повеќе опции. А Catia ти е врвот, но работењето на неа е многу потешко.Доколку имаш некој проблеми слободно кажи :)

Имам работено во SolidWorks ама во новава фирма ми треба некоја бесплатна програма бидејќи не смееме да работиме со пиратски програми... :/

Dali znae nekoj dali mozi da se prezapisam od FIKT na Masinski - motorni vozila sega za zimski semestar 1 godina, i koja e procedurata?

Zdravo
Dali moze nekoj da mi dade opis na studiskata programa Mehatronika? Kako da procitav tuka nekade deka ne se predavale site raboti koi trebaat i deka ne bila usovrsena programata. Ako ima nekoj so licno iskustvo da mi kaze kako stojat rabotite. :)

Zdravo
Dali moze nekoj da mi dade opis na studiskata programa Mehatronika? Kako da procitav tuka nekade deka ne se predavale site raboti koi trebaat i deka ne bila usovrsena programata. Ako ima nekoj so licno iskustvo da mi kaze kako stojat rabotite. :)
Доколку навистина сакаш тоа, и те бива математика слободно запиши се. Никој факултет нема да те научи 100% од тоа што треба. Самиот треба да истражуваш. А иначе дека не е усовршен.. Кој факултет или - што е усовршено во Македонија?

Кoлкaви шaнси имaм зa Мaшински сo филoзoфијa и истoријa зa мaтурa?

Дечки има ли некој што спрема по предметот "МЕХАНИКА НА ФЛУДИ" од Валентино Стојковски? Фала :)

Дечки едно прашање, треба да заверам прв семестар а неможам де земам потпис статика и математика. Прашањето е дали можам да заверам семестар и доколку не, која е постапката за да можам (да платам потпис....)?!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom