Масакрот кај Смиљковско езеро | Осудените пуштени да се бранат од слобода

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување
Коа тебе лично ќе те сретне некоја ловечка дружина од Кондово, се надам дека ќе им релативизараш и обопштуваш до миле воље.
Па заради вакви како вас и ќе го крка некој.

Ако не нема нас,нема го крка никој ? кажи ми дали озбилно размислуваш така ?
Се додека има вакви загреани глави ко вас на двете страни, ќе го крка некој ни крив ни должен.

Па заради вакви како вас и ќе го крка некој.
Сакаш да ми кажеш дека Албанците кога ќе видат дека, на пример, некој на Кајгана објавил за синоќешното претепување на дечкото у Чаир, ќе се изнервираат уште повеќе и уште невини кафири ќе страдаат?

Сакаш да ми кажеш дека Албанците кога ќе видат дека, на пример, некој на Кајгана објавил за синоќешното претепување на дечкото у Чаир, ќе се изнервираат уште повеќе и уште невини кафири ќе страдаат?
:tapp:

не тоа?
Да не знаеш кој е од нас тука, што со своето пишување ги натера да ги скинат децата за Велигден?
Кој со своите постови направи ноќеска да го убијат од ќутек дечкото у 57-мица?

Вчудоневидува моќта на нашите постови, кои посочуваат на нападите. Што повеќе пишуваме - повеќе напаѓаат. Веројатно ако престанеме на Кајгана да збориме за ова би завладеал целосен мир. Но за жал никој не ги сфаќа сериозно екстрасенсите како тебе кои ја забележуваат врската помеѓу зборувањето на Кајгана за овие напади и самите напади.

не тоа?
Да не знаеш кој е од нас тука, што со своето пишување ги натера да ги скинат децата за Велигден?
Кој со своите постови направи ноќеска да го убијат од ќутек дечкото у 57-мица?

Вчудоневидува моќта на нашите постови, кои посочуваат на нападите. Што повеќе пишуваме - повеќе напаѓаат. Веројатно ако престанеме на Кајгана да збориме за ова би завладеал целосен мир. Но за жал никој не ги сфаќа сериозно екстрасенсите како тебе кои ја забележуваат врската помеѓу зборувањето на Кајгана за овие напади и самите напади.
Ако мислиш дека со лупање тези и одмазда на рандом немакедонци ќе ти донесе мир. Лупај тези и тепај. Буда нека ти е напомош.

Ако мислиш дека со лупање тези и одмазда на рандом немакедонци ќе ти донесе мир. Лупај тези и тепај. Буда нека ти е напомош.
Кога би мислел така не би бил многу по добар од Албанците.

Ливиу очикледно е дека не си Македонец..Затоа не гледаш од правилната страна..

Ливиу очикледно е дека не си Македонец..Затоа не гледаш од правилната страна..
Мојата националност не е спорна, и не е на разгледување на темава. Ама сепак ќе го ставам ова во потпис.

Ако сакаш вртење во круг, убивај со фаланга заедно. Убијците се во затвор, убијте ги.

Sent from my ST21i using Tapatalk

Кое вртење во круг ? Вртење во круг е едни-други-едни-други-едни-други... а тука е едни-едни-едни-други-едни-едни-едни-па други. Тоа на круг ли ти личи ? Не баш.
Друго, ете да речеме "да се закопаат воените секири". Да, со некој културен разбран човек, кој ќе го почитува тоа, а не во рандом НАЈОБИЧЕН муабет да ми збори за кафирите немуслимани и како тие треба да се убијат.
И јас сум многу против тоа да страдаат рандом луѓе... Уствари џабе трошам време и нерви. Некој никогаш нема да сфати кој што како зашто... и тоа е тоа.
Премногу лоши дешавки имало за да се прости и заборави. А демек ако "им простиш и заборавиш" и не се вртиш во круг, ќе нема напади, криво гледање попреку ? Пф...

Тука мир ќе има само и само ако едните ги нема.

Кое вртење во круг ? Вртење во круг е едни-други-едни-други-едни-други... а тука е едни-едни-едни-други-едни-едни-едни-па други. Тоа на круг ли ти личи ? Не баш.
Друго, ете да речеме "да се закопаат воените секири". Да, со некој културен разбран човек, кој ќе го почитува тоа, а не во рандом НАЈОБИЧЕН муабет да ми збори за кафирите немуслимани и како тие треба да се убијат.
И јас сум многу против тоа да страдаат рандом луѓе... Уствари џабе трошам време и нерви. Некој никогаш нема да сфати кој што како зашто... и тоа е тоа.
Премногу лоши дешавки имало за да се прости и заборави. А демек ако "им простиш и заборавиш" и не се вртиш во круг, ќе нема напади, криво гледање попреку ? Пф...

Тука мир ќе има само и само ако едните ги нема.
Taka e brat te podrzuvam...

Ве бришам и двајцата. @Falanga.!! собери си го јазикот(читај тастатурата), нема да толерирам говор на омраза повеќе од тебе. Ти допуштив за да видам до каде ќе стигниш, ама ти си човеку без граници. Следниот испад добиваш казнени.

„Монструм“: „Кажи Илирида“, пораки на фејсбук профилите на обвинетите

09.05.2014 | 17:09

Прочитано: 2222​
Листинзите од телефонските разговори за цел месец април 2012 кога и се случи убиството се последните докази кои се изведуваа на денешното судско продолжение за случајот „Монструм“.

81436.jpg
Одбраната побара дополнително време за да ги разгледа, по што ќе ги коментира.

Обвинителството очекува експерт за базни станици на следното рочиште и да објасни кои биле локациите на обвинетите кои ги користеле телефоните во времето кога се случил масакрот кај Смилковското езеро.

Одбраната негира дека овие докази ќе дадат одговори.

Судот го анализираше и фејсбук профилот на еден од обвинетите. „Слобода за Палестина“, „Една нација, едно знаме“, „колку е добро да си Албанец“, „Кажи илирида“, се само дел од пораките кои се забележаа.

Повеќе од една година откако почна судскиот процес полека влегува во завршна фаза.

Следната недела судијата најверојатно ќе ги закаже завршните зборови за одбраната и обвинителството, по што се очекува и да падне пресудата, бидејќи истекува законскиот рок од две години откако е подигнато обвинението по кој доколку нема пресуда судот мора да ги пушти обвинетите од притвор.

Процесот најверојатно ќе заврши без првообвинетите Алил Демири и Африм Исмаиловиќ на чија екстрадиција од Косово се уште се чека.

^ Нивниот адвокат тврди: "Насер Рауфи. - Тоа се натписи кои се вообичаени, дури и јас ги имам тие натписи да речеме на фејсбук што ги има "секој" тоа е работа на вкус, тоа не е ништо невообичаено и е многу природно и нормално." Адвокатов тврди дека тоа било сосем нормална работа. Дали е нормална работа да се зачленуваш на страни кои повикуваат на тероризам? Па на запад да ги разберат кои се тие во рок од 24 саата ги апсат, а ништо чудно и да ги утепаат. А да бе, сосем заборавив дека живеам во земја која тоа е сосем нормална работа, и дека нема причина за паника.

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom