Масакрот кај Смиљковско езеро | Осудените пуштени да се бранат од слобода

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување
Како прво КОЈ е тој болен МАКЕДОНЕЦ кој што застанал на страната на албанци кои што извршиле масакар врз Македонци???
За овој случај Смилковско езеро уште на почетокот верував, а и сеуште верувам дека овде се крие нешто поголемо. Мое мислење е дека луѓето кои што биле убиени таму случајно биле сведоци на некоја случка (трговија со органи, дрога, владини агенти, заговор итн ) па поради тоа биле убиени за ништо да не може да се дознае. Дефинитивно го постигнале тоа, никој ни знае зошто ни како биле убиени, но барем да ЈА ВИДИМЕ ПРАВДАТА НА ВИДЕЛИНА - ако ништо друго, барем најмалку 30г затвор за извршителите.

не знам родителите како издржуваат, мое дете вака, хах, со експлозиви влагам во собрание, може мене ќе ме нема ама ќе нема и доста продадени газови.

не знам родителите како издржуваат, мое дете вака, хах, со експлозиви влагам во собрание, може мене ќе ме нема ама ќе нема и доста продадени газови.

Нас и така и вака ќе не нема и црно ни се пишува, ама барем нека ги снема и мршите продадени во собрание.

Демири и Исмаиловиќ нема да бидат испорачани во земјава, тврди нивниот адвокат

http://24vesti.mk/demiri-i-ismailovikj-nema-da-bidat-isporachani-vo-zemjava-tvrdi-nivniot-advokat
--- надополнето: 12 јануари 2014 во 00:16 ---
Демири и Исмаиловиќ нема да бидат испорачани во земјава, тврди нивниот адвокат

http://24vesti.mk/demiri-i-ismailovikj-nema-da-bidat-isporachani-vo-zemjava-tvrdi-nivniot-advokat

ЛУГЕ БАРАМ една книга што имаше од форумов ја имам симнето за војната 2001 како архива беше нешто...на сите убиени војници,цивилнилица,полицијци,као се убиени со што кое време како сите податоци беа во неа не можам да ја најдам сега пак никако тоа беше пред година дена,исто сликани мртвите тела,тепани,сите податоци ги имаше во неа.би бил благодарен некој да ми ја испрти на пп или нека ми пише тука
--- надополнето: 16 ноември 2013 во 13:19 ---
ЛУГЕ БАРАМ една книга што имаше од форумов ја имам симнето за војната 2001 како архива беше нешто...на сите убиени војници,цивилнилица,полицијци,као се убиени со што кое време како сите податоци беа во неа не можам да ја најдам сега пак никако тоа беше пред година дена,исто сликани мртвите тела,тепани,сите податоци ги имаше во неа.би бил благодарен некој да ми ја испрти на пп или нека ми пише тука

Оди на линкот па потоа на download

http://star.dnevnik.com.mk/whitebook/
--- надополнето: 12 јануари 2014 во 12:14 ---
--- надополнето: 16 ноември 2013 во 13:19 ---

Оди на линкот па потоа на download

http://star.dnevnik.com.mk/whitebook/

Zashto u sobranije.???
Idi na pogolemo.
Затоа што на тие пизди им плаќаме разно-разни давачки и арачи, казни и проценти, кои самите ги измислија во изминативе неколку години. Пизда им материна, за кој кур им ги давам тие пари. Види кој хаос говнава ни приредуваат, по автобуси, цркви и секаде. Ако не оние у власта, кој тогаш треба веќе еднаш да реагира?
Ако не, нека кажат дека се пизди и нека ми дадат ко у Америка, да можам сам да се бранам, а парите што ни ги зимаат нека им служат за лекови од СИДА пизда им материна неспособна.

Пример - ако Косово не ни ги дава хероите, ОК нека ги држи, нека ги слави, али па нашата власт барем нека престане да им го лиже газот на косоварите. Барем тоа за атер на семејствава на децата, ако ништо друго.
Не знам што да кажам, камења да беа до сега некако ќе реагираа.

За жал теми како оваа за смилковско ќе се отвараат уште.

Не само хрватски медиуми, туку и бугарскиот министер за надворешни работи при посетата на Скопје отворено предупреди за таа опасност.

http://www.mkd.mk/makedonija/politi...-verskiot-fundamentalizam-se-seli-na-balkanot
„Еден ден војната во Сирија ќе заврши. Кога тоа ќе се случи, граѓаните од државите во регионот што учествуваат во тој оружен конфликт, ќе се вратат во своите татковини, односно ќе се вратат во регионот. Ние знаеме дека од соседните земји има лица што се вклучени во војната во Сирија. Кога ќе се вратат дома, тие ќе претставуваат потенцијална безбедносна опасност за државите во овој регион“, изјави вчера во Скопје Кристиан Вигенин, шефот на бугарската дипломатија, кој одржа едночасовно предавање во Дипломатската академија на Министерството за надворешни работи на Македонија.

Како што станува појасно дека Асад ја добива војната во Сирија, така нашите служби добиваат се поотворени укажувања да се спремат за да го пречекаат племето.

Затоа што на тие пизди им плаќаме разно-разни давачки и арачи, казни и проценти, кои самите ги измислија во изминативе неколку години. Пизда им материна, за кој кур им ги давам тие пари. Види кој хаос говнава ни приредуваат, по автобуси, цркви и секаде. Ако не оние у власта, кој тогаш треба веќе еднаш да реагира?
Ако не, нека кажат дека се пизди и нека ми дадат ко у Америка, да можам сам да се бранам, а парите што ни ги зимаат нека им служат за лекови од СИДА пизда им материна неспособна.

Пример - ако Косово не ни ги дава хероите, ОК нека ги држи, нека ги слави, али па нашата власт барем нека престане да им го лиже газот на косоварите. Барем тоа за атер на семејствава на децата, ако ништо друго.
Не знам што да кажам, камења да беа до сега некако ќе реагираа.

Сеуште сметам дека од овој немил настан можеше да се искористи на многу поинаков начин, ама очигледно службите на кои тоа им е работа спијат или чекаат некој друг да им ја заврши работата. И не само службите туку генерално цело политичко раководство изгледа е недоквакано или е премногу зафатено со забивање на ножови во туѓ грб за да искористи ваква прилика со која ако се постапеше правилно можеше многукратно да ја релаксира и така константно тензичната состојба во државата од аспект на меѓуверски и меѓунационални односи. Искрено сега и не е толку битно дали ке се осудат убијците или не затоа што порано или покасно, како што е вака ситуацијата пак ке има друго смилковско езеро.
Да ако се осудат( и треба )ке се задоволи правдата и ужалените но ако се постапеше поинаку во дадениот момент покрај тоа ке се постигнеше и многу повеќе од тоа. Вака сега е само прашање на време кога пак ке ни се повтори истото а и ако се повтори дали и тогаш ке се постапи исто како и прошлиот пат. Со оглед дека бројот на оние кои се борат во Сирија или којзнае каде и не е така занемарлив, а порано или покасно ке се вратат ,веројатноста од вакво нешто да се повтори и не е така мала. Само се плашам дека следниот пат бројот на изгубени невини животи ке биде многу поголем.

Денес имаше претрес за случајов, ама еден новинар не се најде да извести, ееееееј каква трагедија од луѓе сме..
Обвинителството приложи доказ следново видео:
во кое воглавно се содржани закани за каурите дека ќе следи одмазда за Гостивар. Да не зборам колку луѓе го погледнале..
A се смееа за spread the truth, каков радикален ислам, какви вахабисти.. Абе мамата у пи*ка смрдени гомна низаедни, ќе експлодирам од бес, државата ни отиде во неповрат..

се заборави целосно ова последниот период, порано порталите пукаа од новости со случајот.

Денес имаше претрес за случајов, ама еден новинар не се најде да извести, ееееееј каква трагедија од луѓе сме..
Обвинителството приложи доказ следново видео:

во кое воглавно се содржани закани за каурите дека ќе следи одмазда за Гостивар. Да не зборам колку луѓе го погледнале..
A се смееа за spread the truth, каков радикален ислам, какви вахабисти.. Абе мамата у пи*ка смрдени гомна низаедни, ќе експлодирам од бес, државата ни отиде во неповрат..

Нека го земат во предвид и изразот на нивниот врховен поглавар во Ислам:

http://zase.mk/poglavarot-na-ivz-efendi-redhepi-shiri-verska-i-natsionalna-omraza-na-fejsbuk/

Верници се нарекуваат себе си, ово ти е дувло бре на убијци!

Нека го земат во предвид и изразот на нивниот врховен поглавар во Ислам:

http://zase.mk/poglavarot-na-ivz-efendi-redhepi-shiri-verska-i-natsionalna-omraza-na-fejsbuk/

Верници се нарекуваат себе си, ово ти е дувло бре на убијци!
Замисли, од Прешево се фациве што го склопиле видеово, плус овој горе што си го ставила, плус од претходниве постови за овие од Сирија што ќе се вратат, оние 10.000 што излегоа после апсењето во овој случај, (да не продолжувам со набројувања) и јас не знам нас кој ќе не спаси, пошто повеќе од очигледно е дека ние всушност немаме никаква контрола што се дешава на наша територија..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom