Масакрот кај Смиљковско езеро | Осудените пуштени да се бранат од слобода

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување
Целта на организаторите на протестите е провокација и сеење недоверба кај народот, и албанци и македонци, за функционирањето на системот. Исто како и провокаторот што го забавуваме вечерва на форумот, така и тие ги знаат слабите точки на Македонија како држава и удираат токму таму. Целта е да ви стават сол на раните за да реагирате бурно и непромислено.

Еве малку појаснување за невистините што ги шират. Знам дека е офф топик ама чуствувам потреба да го кажам за да не ја губите вербата и во идина да се избегнат вакви ситуации како вечерва. Се разбира, модераторите имаат право ова да го избришат ако така сметаат (некаде на друго место ќе го напишам).

1. Не е вистина дека не не сакаат во НАТО и ЕУ бидејќи сме македонци. Вистина е дека Грција става вето во НАТО, ни помалку ни повеќе. Мнозинството американски сенатори се за членство. Турција е силен поддржувач што инзуди фусноти во официјалните НАТО документи дека не признаваат под уставно име и дека се противат на ветото. Добар дел од нашата култура е всушност со турски корени и тоа е дел од нас, нема што да се срамиме за тоа (холанѓаните дури велат ”од германска крв” во нивната химна, тоа не ги прави помалку засебни нели). Бугарија, иако понекогаш се напорни, не поддржуваат и за НАТО и за ЕУ. Нема што овде со некој провокатор да се дискутира.

2. Албанија е држава од 1912. Една од најмладите држави на балканот. Помлади се Македонија, Црна Гора, БиХ и Косово. Ама и другите балкански држави не се многу постари, Грција некаде 1830 како сефте. Така да паѓа во вода секакво повикување на национална супремација - во очите на типичната европска држава сите на балканот сме бебиња. Ако некој има најмногу причини да се повикува на некоја позитивна традиција тоа сме токму ние бидејќи уште од Крушевскиот манифест се залагаме за република и слобода на народот а не некакво си царство или други авторитативни уредувања. Рамката за манифестот е американската повелба за независност, било кој републиканец во САД ќе е горд со тоа ако му се спомне.

3. Монтирани процеси имаше и навистина се голем грев. Ама протести уште пред воопшто да се видат доказите нема никаква смисла. Почекајте па после протестирајте. Овде е јасна агендата на провокаторите, тие сакаат со протестите да ја разводнат и политизираат судската постапка и уште од одма велат дека никакви докази нема да признаат. Нема дискусија овде, сосема е очигледна намерата на провокаторот.

не објавуваат коментари:(

Преку FB можи...да му го ебам племето, значи овај текст ме изнервира досега повеќе од што било....добро бе како други да не сакаат кога ни самите не се сакаме? Кога во фамилијата има кавга, надвор не може да биде добро.

ovie ne se muslimani covece ete kolku go znaes islamot! nemoj sve sto ke ti servira netot toa da go zemas kako primer!
albancite muslimani vo makedonija i voopsto vaka li pravat kazi mi vaka li deneska pominaa protestite?!

Ти си првиот Албанец кој се огради индиректно на некој начин од ваквите типови кои се нарекуваат себе си муслимани.
Тоа е барем за мене во ред, засега.

Претпоставувам дека си човек кој го следи Куранот во текот на животот и го осудува секое убистви на човечко суштество.
Веројатно поголем дел од АЛбанците размислувата како тебе, а не како оние на сликата.

Дали ти и сите добронамерни Албанци, откако ќе заврши судењето на монструмите кои по некоја случајност се исто Албанци, но не се муслимани како тебе и останатите, туку одметници од Исламот,ќе излезете заедно со нас МАкедонците заедно да ја поздравиме успешната акција на мешаната МВР и да бараме ако треба и смртна казна за нив?

За жал, предавниците отсекогаш биле „феномен“ во нашата македонштија.

Наместо да ја прикажат целата вистина за нашиве сожители, тие лажат, прикриваат - страшно!!! Ова е како еден вид самоубиство!

Па види до некаде е наследно, од секогаш имало предавници овде, што работеле против самите нив...како што кажал Ангелот во една песна "Би го продале и Бога"

Ова не е форум за религија.
vie ne bevte tuka jas odgovoriv i mn kulturno i covecki e da odgovoris na prasanja koi ti se postaveni od lugje so gi interesira religijata iako tuka ne e mestoto, barem mene ne me krivete jas samo odgovaram na prasanja :)
--- надополнето: 12 мај 2012 во 00:44 ---
Ти си првиот Албанец кој се огради индиректно на некој начин од ваквите типови кои се нарекуваат себе си муслимани.
Тоа е барем за мене во ред, засега.

Претпоставувам дека си човек кој го следи Куранот во текот на животот и го осудува секое убистви на човечко суштество.
Веројатно поголем дел од АЛбанците размислувата како тебе, а не како оние на сликата.

Дали ти и сите добронамерни Албанци, откако ќе заврши судењето на монструмите кои по некоја случајност се исто Албанци, но не се муслимани како тебе и останатите, туку одметници од Исламот,ќе излезете заедно со нас МАкедонците заедно да ја поздравиме успешната акција на мешаната МВР и да бараме ако треба и смртна казна за нив?
sigurno i nie albancite sakame da gi znaeme vistinskite ubici na glozomornoto delo. na toa sto poveke se sumnja narodot e ne profesinalnoto odnesuvanje na nadleznite od mvr. fakjaat 20 za koi navodno demek imale dokazi (spored izjavata na jankulovska) za ubistvoto posle 48 casa 13 se na sloboda! znaci za 13 nemalo voopsto dokazi da imalo logicno e da ne gi pustaat neli?

Јас мислам дека нередите и убиствата нема да престанат.
Вехабиите се навистина посебна приказна,скоро сите од нив вклучувајќи ги и нивните шејхови кои неколку пати во неделата им држат предавања за тоа како треба да го практикуваат исламот без новотарии се луѓе кои имаат дебело криминално минато:поранешни наркомани,разбојници,рекетари а некои од нив и убијци кои си ја одлежале казната.Откако ќе си го излежат своето по казнено поправните домови и психијатарски клиники забегуваат повторно во еден друг екстрем во овој случај радикалниот Ислам.Откако ќе бидат допрени од Божјата рака обично почнуваат со тероризирање на семејството кое не живее според шеријатски принципи а подоцна се префрлаат кај традиционалните муслимани и ги окупираат џамиите ширејќи ја својата идеологија која е добро подмачкана со пари од Саудиска Арабија.Обично се мирни,посебно пред ќафирите сакајки пред нив да го претстават Исламот во најдобро можно светло бидејќи потајно се надеваат дека некој ќе се откаже од клетото христијанство и ќе се приспои кон вистинската вера,за што дотичниот вехабија ќе има награда од Алах во џенетот.Кога одат во војна,одат за да умрат и нивната парола е:"Вие не сакате да живеете толку колку што ние сакаме да умреме" и секој еден од нив без исклучок сака да развиори душа во џихад,да биде закопан во алиштата во кои е убиен,да не полага сметки за своите дела на Судниот Ден бидејќи умрел како шехид и да влезе во рајот во кој ќе го чекаат 72 хурии кои се поубави од било која друга жена која што постои на светот.За да ги остварат овие цели многу од нив одат во земји во кои веќе водат војна нивните браќа муслимани-најчесто во Палестина и во Чеченија(барем вехабиите од нашите простои иако многу од нив имаше и во конфликтот кај нас во 2001 година на страна на Албанците).

Индивидуално ретко извршуваат егзекуции(тука не ги вбројувам бомбашките самоубиствени напади за кои имаат добиено дозвола Палестинците и за кои е издадена фетва од еден од најголемите исламски авторитети во денешницата Јусуф ел Гардави)и не ми се познати документирани случаи иако верувам дека ги има.
Е сега,ако еден вехабија реши да изврши вакво грозоморно дело врз невини деца кои со ништо не го повредиле освен со тоа што се родиле како христијани тогаш сигурно се крие уште нешто во позадина бидејќи убиство на ненаоружен човек од чиста мира без разлика на неговата верска припадност е казниво со смрт според шеријатот ОСВЕН ако со убиствата на тие неколку луѓе не се постигне некоја поголема цел како на пример ослободување на окупирани муслимански територии и создавање на исламска држава каде што шеријатот ќе биде единствено државно уредување.Јас сум убедена дека е ова долго планирана акција во која се замешани многу високи структури од Албанскиот политички врв,УЧК и одредени моќни фигури од Косово.Целта е очигледно да се испровоцира Македонскиот народ се со цел да се почне конфликт преку кој ќе дојдат до нивниот сон за голема Албанија.Се прашувам само зашто се толку сигурни дека кога би имало војна би победиле?

Послем убиствата сведоци сме на протести кои не верувам дека ќе се завршат со ова денес и на пропаганда која ја шират посебно на исламските форуми на Балканот како се кутрите малтретирани,плукани по улица,како не им се дава да ја практикуваат својата вера согласност со верските начела и прописи итн.

Очигледно е дека е ова добро испланирано а дека вехабиите како најлесно запаливи и најлоботомирани се извршители на убиството.Јас во тоа не се сомневам,но се сомневам дека сево ова ќе престане додека не започне нова војна со која истите ќе си ги остварат своите цели.

Немојте да си создавате илузии дека ако дојде до тоа ќе имаат милост кон вас.Ако дојде до војна,тоа ќе биде војна во која едните ќе се борат за да ги истребат другите и обратно,а новите генерации на муслимани кои исламот не го учат од своите предци туку од разни исламски организации кои се прилично активни нема да имаат проблем да си ги натопат рацете со македонска крв.

vie ne bevte tuka jas odgovoriv i mn kulturno i covecki e da odgovoris na prasanja koi ti se postaveni od lugje so gi interesira religijata iako tuka ne e mestoto, barem mene ne me krivete jas samo odgovaram na prasanja :)
--- надополнето: 12 мај 2012 во 00:44 ---

sigurno i nie albancite sakame da gi znaeme vistinskite ubici na glozomornoto delo. na toa sto poveke se sumnja narodot e ne profesinalnoto odnesuvanje na nadleznite od mvr. fakjaat 20 za koi navodno demek imale dokazi (spored izjavata na jankulovska) za ubistvoto posle 48 casa 13 se na sloboda! znaci za 13 nemalo voopsto dokazi da imalo logicno e da ne gi pustaat neli?

Мене лично не ми сметаат твоите одговори поврзани со религијата.

Сакате да ги знаете велиш вистинските убијци, што веднаш повлекува дека се сомневате дека фатените се вистинските, како што велиш понатаму поради непрофесионалното однесување на мешаната МВР.

Нека е така. Ќе почекаме да заврши судењето. Мене ме интересира вашиот став, највеќе на локалните АЛбанци, родени во МАкедонија, а не оние од Косово или Алабанија, откако ќе се докаже нивната вина.
Дали ќе застанете конечно рамо до рамо со нас МАкедонците, да ги исчистиме монструозните отпадници кои ви го валкаат вистинскиот Ислам?

-дали убијците после оваа подршка се чуствуваат така да кажам порелаксирани
-дали ако се исполитизира овој случај утре задутре ќе се најде некој шупак да ги ,амнезира,

П.С. ако знае некој нека каже:кој од провокаториве е вечер на смена-дежурен
-
На запад често се случува виновниците да се спасат од казна бидејќи докажале оти процесот почнал преку медиумите и биле прикажани како виновни уште од одма. Затоа МВР и истражните органи изгледаат слабо во моментов - едноставно не можат ништо да кажат се додека не излезе на суд. Цела европа ги надгледува. Ама тоа е типично и за судски процеси во развиените земји. Но целта на организаторите на протестите е токму таа: случајот да се одвива преку медиумите и во јавноста за да се даде некаква идеја на непочитување на презимпцијата на невиност и случајот уште од одма да се прикаже како нефер. Тоа се видови на маркетинг и психолошки војни што се далеку изнад способностите на оние што излегуваат на улица. Затоа мислам дека радикалниот ислам е прилично силен во Македнија и има на располагање добри ресурси. Токму тоа е причината што решив да пишувам овде и во охрид њевс (види линкот подоле).

Но не мисли дека оваа привидна слабост на институциите значи дека им е нестабилен случајот. Нема амнестија за овие, премногу е тешко тоа да помине ако се докаже дека биле тие. Груевски ги жртвуваше мавровските рабоници за да може да го тргне Рамковски - тешка и одговорна одлука.

И на Брејвик мораат да му дадат фер судење зошто во спротивно ќе се најдат во средновековие.

Исто како што и македонските навивачки групи и кога ке се соберат толпа народ извикуваат "смрт за Албанци" ја пеат онаа " нека разберат клетите Албанци македонско име нема да загине" , "само мртов албанец е добар албанец", така и тие ни одговараат, значи со ист вокабулар си дофрлуваме меѓу себе, и затоа ниту македонците не можат албанците да ги обвинат за навреда ниту албанците не можат да ги обвинат македонците за навреда.

Друже ти изгледа годинава немаш живеено во Македонија???

Дотичните Најчевска и Беличанец,и остала багра ни вриштеа со колумни и сегде по тв-а,дека сме биле фашизоидна нација,оти сме навивале за својата држава....т.е заради песната "Излези момче".(а не за другите песни)

Заради тоа ти викам да ги бомбардираме со мејлови со прашања....што е пофашизоидно?!

Alooooooooooooooooo kaj uapsenite pronajdeni se oruzja, nelegalni materijali i sto ti ne.. Znaci, uapseni za prekrsuvanje na zakon.. Sto ne e jasno tuka ?? Megju tie 20 dusi uapseni se i del od ubijcite kaj ezeroto.. Sto ne e jasno ?? Poso se sipci ne treba da vazi zakonot za niv ?? Ako e taka, utre odam vo dzamija i stanuvam musliman po site postapki, za ako go prekrsam zakonot da se soberat site sipci vo drzavata na protest za da bidam osloboden za prekrsocite koi gi napraviv...

Американски офицер на војната академија у САД предавал како треба да се бомбардира Мека и Медина, и ја предлага атомската бомба како една опција во борбата за исламскиот тероризам:
Код:
http://www.wired.com/dangerroom/2012/05/total-war-islam/all/1
1
Код:
http://derstandard.at/1336696650180/Totaler-Krieg-gegen-Muslime-in-Soldaten-Lehrgang

Дали е ова истата Америка е истата и нас што не осудува, и покрај тоа што офицерот е суспендиран.:confused:

Ама чекајте луѓе!
Зошто сте толку сигурни дека Америка или Меѓународната заедница би не` осудувала кога би се одлучиле да си го решиме проблемов?

Да не владее малку непотребна параноја? Мислам денешните протести особено ги осудија прилично.

dobro de tie 13 so gi pustia zs voopsto gi zemaa kazi mi 64 godisna baba terroristaa!? demek imale dokazi ama ispadna zaebancija so lugjevo ni krivi ni duzni! zamisli tebe toa da ti go pravea? eden od niv 6 dena negovite neznaea kade e posle demek nekjel da ide doma!
ako veke gi znaele ubicite neka gi zemaat samo niv. nezaludno rekle kaj sto ima sila nema pravda ;)
значи имаат право да приведат. Кај и да си на планетава полиција ако има основано сомневање има право да те уапси.
Кој сака нека е. А бабата ја пуштиле оти била демек болна. Ако нашле и кај нејзе оружје и ебати бабата или ебати внуците и синови копилиња што ја наместиле. Мада не верувам дека до толку нафта пие. Тоа се е задоено со илирида...
Не ги уапсија затоа што шиткале мобилни на пазар сигурно.
И не се прајте мутави бе.
Мислиш онака рандом им отишле?

Војна против исламски тероризам со користење на атомски бомби е глупост. Што правиме кога тие ќе употребат атомска бомба?
Алаху екбер или сите муслимани или жив човек нема да остане...

Ама ова не се случува бидејќи ќе умрат и оние кои ја контролираат масата.

dobro de tie 13 so gi pustia zs voopsto gi zemaa kazi mi 64 godisna baba terroristaa!? demek imale dokazi ama ispadna zaebancija so lugjevo ni krivi ni duzni! zamisli tebe toa da ti go pravea? eden od niv 6 dena negovite neznaea kade e posle demek nekjel da ide doma!
ako veke gi znaele ubicite neka gi zemaat samo niv. nezaludno rekle kaj sto ima sila nema pravda ;)

Е добро де ги зеле бабата и другите 13, а овие после невини. Голема работа.

Станува збор за убиство на невини деца и маж, а некој се обидува да протуркува фер постапки на полиција при фаќање на осомничени убијци. Не заебаајте.

Ако биле невини, им се извиниле, ги прашале што праат у друштво со терористи и толку.

Од една страна имаш 5 невини мртви луѓе,а од другава страна демек по грешка фатена баба и 13 други.

Смешно е нели?
--- надополнето: 12 мај 2012 во 01:31 ---
Војна против исламски тероризам со користење на атомски бомби е глупост. Што правиме кога тие ќе употребат атомска бомба?
Алаху екбер или сите муслимани или жив човек нема да остане...

Ама ова не се случува бидејќи ќе умрат и оние кои ја контролираат масата.

Исламските терористи немаат атомска бомба, ниту пак ќе имаат;)

Па добро кога укажуваат дека одговорноста на организаторите е голема, кога укажуваат да не се користи насилство, кога праќаат апел да се остават институциите да си ја завршат својата работа, тоа е дипломатско осудување. Барем мое мислење е тоа.
Да им забранат протест не можат.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom