Матинки? ОМГ. Dr. Klaus Marten бог да го прости се превртува во гробот сега...:pos2: Инаку не се произведуваат повеќе. Последниот модел е направен во 2003. Ако имаш среќа ќе најдеш некаде но по цена 10 пати повисока од нормалната која беше од прилика 8,000 денари.
А ако ти е за фалсификат ги имаш во ГТЦ и во Мавровка за цена од околу 4000 денари.
Моментално не се продаваат во Македонија Dr.Martens никаде, само по нарачка во одредени дуќани или на старо. Порано имаше во Артурс продавниците и беа од 4000 и нешто до 7000 и нешто, зависи од моделот. И не се произведуваат повеќе во Англија, туку во Кина, Индонезија итн итн...
секси е ова „патика“ )) и да ви кажам искрено многу боли по чело и дупки прај.. лично искуство.. иначе имам едни стари од стариот од швиден купени и ко шо му кажал вујко му за цената да не се секира така на овај келешо стар косици му испораснаја за 2 секунди.. наводно се др. Мартинс.. во бт тешко да се најдат.. многу тешкоо.. иначе се квалитет.. овие шо ги иам од стариот се 20тина год стари и немат ниедна гребнатинка а се скапени од носење.. е са или татка многу педантен или тија квалитет.. што се може..
Јас имам од 2001 година, AIRWAIR ги купив 6100 денари. Превртена кожа. Имав претходно обична. Пукаат по страните и се фрлаат. Превртена кожа Мартинки се закон.
Ги носам редовно и се СКРОС нови. Сеуште мирисаат на ново. А со нив по концерти сум одел, будалеења, секојдневно носење...и тепање по мраз.
Оваа чизма не е за снег! Се лизгаат како сапуни на мраз!
Најдобрата чизма што некогаш сум ја носел, уште ми се здрави на изглед ама пропуштаат вода. Чизма што сум ја активно сум ја носел 4 години (инаку се друго што сум го носел е максимум 2 години), И кажете како е процедурата за набавка на оригинал и каде може да се најдат оригинал, за вакви чизми за пари не прашувам.
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.