Мартинки

• Креатор на темата Креатор на темата A.O
  • Време на започнување Време на започнување

A.O

Член од
19 мај 2007
Мислења
51
Поени од реакции
0
Ajde edno prasanje. Dali nekoj znae kade mozat da se najdat Martinki(dr.martens po moznost D:)
dr-martens-1490z-boots-cherry-997-78_zoom.jpg

Edna slika za site ljubiteli D:

научи правопис.

имаш во конверс во гтц, од 4500 нагоре - шитови невидени и имап Др. Мартинс во Мавровка официјално.

јас лично пошутем Командос со бела врвка. S.S. /
getta_negra_10.jpg

Матинки? ОМГ. Dr. Klaus Marten бог да го прости се превртува во гробот сега...:pos2: Инаку не се произведуваат повеќе. Последниот модел е направен во 2003. Ако имаш среќа ќе најдеш некаде но по цена 10 пати повисока од нормалната која беше од прилика 8,000 денари.
А ако ти е за фалсификат ги имаш во ГТЦ и во Мавровка за цена од околу 4000 денари.

Моментално не се продаваат во Македонија Dr.Martens никаде, само по нарачка во одредени дуќани или на старо. Порано имаше во Артурс продавниците и беа од 4000 и нешто до 7000 и нешто, зависи од моделот. И не се произведуваат повеќе во Англија, туку во Кина, Индонезија итн итн...

секси е ова „патика“ (:)) и да ви кажам искрено многу боли по чело и дупки прај.. лично искуство.. иначе имам едни стари од стариот од швиден купени и ко шо му кажал вујко му за цената да не се секира така на овај келешо стар косици му испораснаја за 2 секунди.. наводно се др. Мартинс.. во бт тешко да се најдат.. многу тешкоо.. иначе се квалитет.. овие шо ги иам од стариот се 20тина год стари и немат ниедна гребнатинка а се скапени од носење.. е са или татка многу педантен или тија квалитет.. што се може.. :)

во метал шоп т.е инфлуенс во лептокарија мислам дека има :helou:

Во Струмица нема! :wink:
проверено е пред некој ден јас барав

Оригинал мартинка само по порачка од странство.:toe: Другарка зеде за 7.000 плус патот.:smir:

Јас имам од 2001 година, AIRWAIR ги купив 6100 денари. Превртена кожа. Имав претходно обична. Пукаат по страните и се фрлаат. Превртена кожа Мартинки се закон.
Ги носам редовно и се СКРОС нови. Сеуште мирисаат на ново. А со нив по концерти сум одел, будалеења, секојдневно носење...и тепање по мраз.
96406950.jpg

Оваа чизма не е за снег! Се лизгаат како сапуни на мраз!

Сега каде има? Не знам.

Еве слики од оригинал мартинс

doc-martens2.jpg

dm_1940_bfh_m11.jpg

doc_martens.jpg

Најдобрата чизма што некогаш сум ја носел, уште ми се здрави на изглед ама пропуштаат вода. Чизма што сум ја активно сум ја носел 4 години (инаку се друго што сум го носел е максимум 2 години), И кажете како е процедурата за набавка на оригинал и каде може да се најдат оригинал, за вакви чизми за пари не прашувам.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom